Het onbekende in stadsverwarming zichtbaarder en voorspelbaarder maken

Het onbekende in stadsverwarming zichtbaarder en voorspelbaarder maken Het onbekende in stadsverwarming zichtbaarder en voorspelbaarder maken
Diehl Metering

IZAR@SMART ENERGY – Energy Forecast Management Application (EFM) van Diehl Metering zorgt voor intuïtieve monitoring en voorspelling van stadsverwarmingsnetten. Voor nutsbedrijven zijn de voordelen onder meer lagere exploitatiekosten, geoptimaliseerd tijdsbeheer en meer duurzaamheid.

Naarmate steden en nutsbedrijven energie-efficiëntie en duurzaamheid willen verbeteren, wordt stadsverwarming steeds aantrekkelijker. De Europese Unie is bijvoorbeeld van plan om gebruik te maken van stadsverwarming terwijl zij werkt aan haar energie-efficiëntiedoelstelling voor 2030. Op die manier wil ze besparen op primaire energie en tegelijk de CO2-uitstoot verlagen.

De toekomst van stadsverwarming ligt in het bereiken van meer efficiëntie in bestaande netten en het integreren van alternatieve warmtebronnen in de warmteproductie. Om dit potentieel te maximaliseren, moeten nutsbedrijven de vele onzekerheden beheersen die inherent zijn aan een warmtenet.

Met IZAR@SMART ENERGY – Energy Forecast Management Application maakt Diehl Metering deze onbekenden zichtbaar en voorspelbaarder. Door de informatie van slimme warmtemeters en sensoren intuïtief te monitoren, laat de softwareapplicatie u precies weten wat er in uw distributienetwerk gebeurt, zodat u in real time anomalieën kunt identificeren. U zult in staat zijn om warmteverlies te verminderen, onderhoudskosten te verlagen en de klanttevredenheid te verhogen.

Bovendien biedt de softwaretoepassing een duidelijk beeld van hoe het energieverbruik en het weer evolueren in de tijd. De toepassing gebruikt deze informatie om de toekomstige vraag te voorspellen. Dit stelt u in staat om het aanbod aan te passen aan het verbruik en de overgang naar een vraaggestuurd systeem dat energieverlies aanzienlijk vermindert.

IZAR@SMART ENERGY – Energy Forecast Management Application is het nieuwste voorbeeld van hoe Diehl Metering innovatie en duurzaamheid combineert en voortdurend nieuwe manieren vindt om afval te verminderen en een duurzamere toekomst voor iedereen vorm te geven.

Ontdek alle details van de applicatie op onze nieuwe IZAR@SMART ENERGY-webpagina.

You are currently using an outdated Internet browser, which is no longer supported for technical reasons. To use the Diehl website right, please use a modern browser in the latest version, such as Edge, Chrome, Firefox or Safari.

Consent

We would like to use Google Analytics to optimise the design of our website. Through this, Google collects data which is aggregated and made available to us as a statistical overview. By clicking "Agree", you consent to tracking by Google Analytics. This consent is voluntary and can be revoked at any time. If you click "Decline", no tracking will take place. For more information, please see our privacy policy.