Kwaliteit verbeteren door audits en IMS

Kwaliteit is altijd al een van de grondslagen geweest van Diehl Metering en we werken er hard aan om wereldwijd diensten en oplossingen van de hoogste kwaliteit te blijven bieden.

Kwaliteit verbeteren door audits en IMS Kwaliteit verbeteren door audits en IMS
Diehl Metering

Kwaliteit is altijd al een van de grondslagen geweest van Diehl Metering en we werken er hard aan om wereldwijd diensten en oplossingen van de hoogste kwaliteit te blijven bieden. Dit doen we onder meer door het bijwerken en verbeteren van ons geïntegreerd beheersysteem (IMS) en het certificeren van verschillende gebieden door middel van audits op locatie.

Ons Integrated Management System (IMS) werd in 2019 gelanceerd om onze activiteiten te standaardiseren en ervoor te zorgen dat al onze locaties voldoen aan een groot aantal vereisten (wettelijk, metrologisch, kwaliteit, milieu, gezondheid en veiligheid, informatiebeveiliging, ATEX enz.). Eerder dit jaar hebben we ons IMS bijgewerkt met onze nieuwe visie en missie, met meer aandacht voor duurzaamheid. Het IMS-beleid weerspiegelt nu onze status als ondertekenaar van het Global Compact, en we hebben meer nadruk gelegd op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van werknemers en ervoor gezorgd dat onze lobbyactiviteiten onze duurzaamheidsdoelstellingen nooit in de weg staan.

Het doel van de IMS-update is een constante kwaliteit te garanderen en onze klanten gemoedsrust te bieden. Een andere manier waarop we dezelfde voordelen aan onze klanten bieden, is door op onze verschillende locaties branche- en regelgevingscertificaten te behalen.

In het tweede kwartaal van 2022 werden al onze productielocaties wereldwijd geaudit om hun certificering in wettelijke metrologie te behouden volgens de richtlijn meetinstrumenten (richtlijn 2014/32/EU). Er werden geen non-conformiteiten vastgesteld, maar juist verschillende successen benadrukt. Hiertoe behoren het leveren van een testbank in Jinan (China) na de verhuizing van de fabriek, de ingebruikname van een PL02-testbank in Bazanowice (Polen) voor MID-productie, en de vrijgave van onze fabrieken in Ansbach en Bazanowice voor de productie van koudemeters volgens de Duitse wetgeving. Vooral de kwaliteit van ons geïntegreerde beheersysteem en de sterke betrokkenheid van onze teams vielen de auditor op.

Van 30 mei tot 3 juni werden we door Quality Austria geaudit om de multisite-certificering van kwaliteitsmanagementsystemen volgens ISO 9001 en milieumanagementsystemen volgens ISO 14001 te behouden. Auditors bezochten onze vestigingen in Saint-Louis en Rixheim in Frankrijk en voerden ook een audit op afstand uit van onze nieuwe productielocatie in Lisle (VS), waardoor we onze multisite-certificering in de VS konden uitbreiden. Ook nu waren er geen non-conformiteiten en we presteerden bijzonder goed op het vlak van managementbetrokkenheid, werknemerscompetenties en duurzaamheidsaanpak.

Dat wij erin zijn geslaagd onze multisite-certificering te behouden, wijst op onze efficiëntie in alle bedrijfssectoren, en in het bijzonder onze sterke klantgerichtheid, de inzet van ons management en onze inspanningen voor voortdurende verbetering.