Šibenik - Fixed Network

Šibenik - Fixed Network Šibenik - Fixed Network

Forbrugsdata og netværkskontrol med et tryk på en knap

Forbrugsdata og netværkskontrol med et tryk på en knap

Vandværket "Vodovod i Odvodnja d.o.o. Sibenik" i Sibenik i Kroatien leverer drikkevand til 46.332 forbrugere. Det omfatter også den store Kornai-øgruppe ud for det kroatiske fastland. Manuel aflæsning af målerne på den lille ø Kaprije har indtil videre været en særlig stor udfordring. Diehl Metering har som led i et pilotprojekt med vandværket i Sibenik installeret en fast netværksløsning på øen. Projektet skal efter planen udvides til yderligere fem øer.

  • Aflæsninger under meget vanskelige betingelser

    Øens infrastruktur gør måleraflæsning til en særlig udfordrende opgave.

  • Konstant overblik over forbruget

    Det er til enhver tid muligt at overvåge forbruget.

  • Effektiv og hurtig reaktion

    Kortere reaktionstid med AMR.

  • Pålidelig måleraflæsning i et vanskeligt terræn

    Pålidelig måleraflæsning i et vanskeligt terræn Pålidelig måleraflæsning i et vanskeligt terræn

    Vandværket i Sibenik (Vodovod i Odvodnja d.o.o. Sibenik, Kroatien) har store udfordringer med måleraflæsning på den lille ø Kaprije, som er en del af Kornati-øerne, og som tæller mere end 1.000 beboere i sommermånederne. Den lange rejse fra fastlandet til øen, det ufremkommelige landskab og boligområder med store højdeforskelle har gjort det meget vanskeligt for vandværkets måleraflæsere at foretage manuelle aflæsninger.

    Drikkevand til øens indbyggere transporteres til øen i store specialtanke. Hver eneste dråbe er dyr og kostbar. Mekaniske målere har indtil nu primært været installeret i skakter i regionens karakteristiske klippelandskab, som har gjort dem vanskeligt tilgængelige. De store højdeforskelle har også gjort det vanskeligt for vandværkets måleraflæsere at foretage manuelle aflæsninger. Aflæsningsprocessen var derfor både tidskrævende og dyr, og reaktionstiden i forhold til problemer var meget lang.

  • Et fast netværk med ultralydsvandmålere til automatisk aflæsning

    Et fast netværk med ultralydsvandmålere til automatisk aflæsning Et fast netværk med ultralydsvandmålere til automatisk aflæsning

    AMR-løsningen med automatisk måleraflæsning på Kaprije indebar, at de eksisterende mekaniske vandmålere gradvist blev udskiftet med statiske HYDRUS-ultralydsmålere. IZAR RDC Premium Receivers bruges nu til problemfri overførsel af alle data. Datastyringssystemet leveres af det lokale partnerselskab IKOM.

  • Spar tid og penge med tidlig lækdetektering og mulighed for udbedring

    Spar tid og penge med tidlig lækdetektering og mulighed for udbedring Spar tid og penge med tidlig lækdetektering og mulighed for udbedring

    Vi har bevidst udvalgt Kaprije til vores pilotprojekt, fordi det er det sted, som har de vanskeligste forhold for måleraflæsninger. Den fremragende rådgivning, vi har modtaget, og de overbevisende resultater, vi har opnået, taler for sig selv. Vi planlægger at installere et fast netværk fra Diehl Metering på yderligere fem øer.

    Frane Malenica, vandværket i Sibenik

    Med installationen af et fast netværk på Kaprije er det slut med tidskrævende manuelle måleraflæsninger direkte på øen. Det sparer både tid og penge. Det faste netværk har en stor rækkevidde, som sikrer, at de stationære radiomodtagere uden problemer kan modtage målerdata via netværket.

    Eventuelle fejl eller flaskehalse i vandsystemet registreres tidligt i forløbet, så de nødvendige foranstaltninger kan træffes med det samme. De statiske HYDRUS-ultralydsmålere registrerer endvidere luft i rørene og måler det faktiske vandforbrug præcist. Det sparer omkostninger og fjerner ukorrekte forbrugsmålinger.