Tervezd meg karriered már a tanulmányaid alatt a Diehl-lel

Gyakornokok és dolgozó hallgatók Gyakornokok és dolgozó hallgatók

Hallgatóként is tudod, mennyire fontos, hogy tanulmányaid során az elméleti tudásodat a gyakorlatban kamatoztasd, és megszerezd az első szakmai tapasztalataidat. A Diehlnél olyan hallgatókat keresünk,akik hozzád hasonlóan előre gondolkodnak. Mert mi már ma a holnap szakértőivel szeretnénk együtt dolgozni. Tudjuk, hogy ez a legjobb módja annak, hogy elérjük ambiciózus célunkat, a jövőbe mutató technológiák fejlesztését. Ebből Te is profitálhatsz, hiszen számos vonzó lehetőséget kínálunk a diákoknak. A legjobb esélyekkel  számodra: Sok szakember és vezető kezdte pályafutását a Diehlnél gyakornokként vagy dolgozó diákként.

Egy igazi karrierfokozó: Hálózatépítés

Gyakornokok és dolgozó hallgatók Gyakornokok és dolgozó hallgatók

A karriered szempontjából meghatározó tényező a jó kapcsolatrendszer. Ezért számos lehetőséget teremtünk, hogy megismerkedj más hallgatókkal és tapasztalt Diehl-es kollégákkal. Például rendszeresen szervezünk üzemlátogatásokat vagy gyakorlati napokat Nürnberg környékén, ahol a Diehl Metering és a Diehl Metall együttműködik a Georg Simon Ohm Nürnbergi Műszaki Egyetemmel. A Diehl Controls szintén gyakorlati napokat szervez a Wangen im Allgäu-i telephelyén. Félévente egyszer meghívjuk a diákokat a székhelyünkre a diáknapra, hogy jobban megismerjék vállalatcsoportunkat, és a hallgatói törzsasztalnál a diákok és az öregdiákok kötetlen hangulatban találkoznak, hogy eszmét cseréljenek és kapcsolatokat építsenek ki.

Kiváló! Az átlagon felüli teljesítmény kifizetődő.

Gyakornokok és dolgozó hallgatók Gyakornokok és dolgozó hallgatók

Ha a teljesítményed átlagon felüli, akkor a Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen, a TH Nürnberg és a FAU Nürnberg együttműködésével hosszabb ideig Diehl-ösztöndíjasként támogatunk, és anyagi támogatást nyújtunk. Ezenkívül ösztöndíjakat  is kiosztunk: az erlangen-nürnbergi Friedrich-Alexander Egyetem legjobb ipari mérnökei közül néhányan minden évben díjat kapnak tőlünk.

Amit kínálunk

Ez megfelelhet Neked.

Különböző egyetemekkel való együttműködésre támaszkodunk, és nagyon érdekes lehetőségeket kínálunk , hogy diákként csatlakozz hozzánk. A diploma megszerzése előtt és után -  gyakornoki programunk vonzó lehetőség lehet számodra.

Itt részletes áttekintést kaphatsz programjainkról és a hallgatóknak szóló ajánlatainkról. Tudd meg, hogy melyik az az első lépés a Diehlnél amelyik leginkább illik Hozzád és a karrierterveidhez.

 • Hallgatói gyakorlat
  Hallgatói gyakorlat Hallgatói gyakorlat

  A Diehlnél szakmai gyakorlatot végezhetsz mind a kereskedelmi, mind a műszaki területen - elő- és alapgyakorlatként, valamint külföldi telephelyeink egyikén. Széleskörű és értékes betekintést nyerhetsz projektjeinkbe és folyamatainkba. A szakmai gyakorlat kihívást jelent és izgalmas, mert valódi felelősséget vállalsz. Teljes munkaidőben, azaz heti 35 órában fogsz dolgozni, amit a rugalmas munkaidő-modell segítségével egyénileg tervezhetsz meg.

  Ez egy igazi lehetőség: A szakmai gyakorlatod után akár két évig is dolgozhatsz valamelyik telephelyünkön.

  Hogyan és mennyire előre érdemes jelentkezni?

  • Álláshirdetésen keresztül vagy saját kezdeményezésre
  • 2-3 hónappal a szakmai gyakorlatod tervezett kezdete előtt.

  Mit kell tartalmaznia a jelentkezésnek?

  • Önéletrajz

  • Motivációs levél (nem kötelező)

  • Beiratkozási igazolás

  • A szakmai gyakorlat kezdete és vége

  • Kötelező vagy önkéntes szakmai gyakorlatról van szó?

  • Referenciák / munkaigazolások (ha rendelkezésre állnak)

  • A jegyek áttekintése (nem kötelező - az összbenyomás számít)

 • Dolgozó hallgató
  Dolgozó hallgató Dolgozó hallgató

  Dolgozó hallgatóként  a Diehl-csapat tagja vagy a tanulmányai kezdetétől a végéig - ez az első lépés a karrier felé. Saját, világosan meghatározott feladataid vannak, és felelősséget vállalsz értük. Természetesen támogatunk, hogy minden jól menjen, és hogy továbbra is a tanulmányaidra tudj koncentrálni.

  Lesz egy mentorod a csapatban, sok egyéni szabadságod és rugalmasságod a munkaidőben. Ez magában foglalja a rugalmas munkaidőt és általában az otthoni munkavégzés lehetőségét is. Ha a vizsgák közelednek, csökkentheted a munkaidőt,  akár nullára csökkentheted, szabadságot vehetsz ki, vagy csökkentheted a túlórákat - a tanulmányaid az elsők.

  Hogyan és mennyire előre kell jelentkezni?

  • álláshirdetéseken keresztül vagy saját kezdeményezésre
  • 2-3 hónappal a diákmunka kezdete előtt.

  Mit írj bele a jelentkezésbe?

  • Önéletrajz

  • Motivációs levél (nem kötelező)

  • Beiratkozási igazolás

  • Mikor szeretnél kezdeni?

  • Hány órát szeretnél dolgozni?

  • Referenciák / munkaigazolások (ha rendelkezésre állnak)

  • A jegyek áttekintése (nem kötelező - az összbenyomás számít)

 • Féléves állások
  Féléves állások Féléves állások

  Ha a félév során szeretnél egy kis plusz pénzt keresni, a Diehlben megteheted. Így betekintést nyerhetsz a nemzetközi technológiai csoportunk munkájába, ugyanakkor értékes gyakorlati tapasztalatokat szerezhetsz és kapcsolatokat építhetsz ki. A nyitott féléves állásokat megtalálod az állásbörzénkön, de szívesen látunk akkor is, ha elküldöd nekünk a 

  pályázatodat.

 • Kutatási projektek és szakdolgozatok
  Kutatási projektek és szakdolgozatok Kutatási projektek és szakdolgozatok

  Ha elméleti ismereteidet gyakorlati tapasztalatokkal szeretnéd kiegészíteni, nálunk projekt jellegű kutatásokat végezhetsz, vagy megírhatod az alap-, mester- vagy diplomamunkádat . A Diehlhez hasonló gyakorlati partnerrel való együttműködés számos előnyt kínál. Egy olyan partner áll melletted, aki felügyel téged, már a tanulmányaid alatt hálózatot építhetsz ki , és ami a legfontosabb: könnyebb lesz a szakmai életbe való belépésed. Mert ha jól teljesítesz, van rá esély, hogy a tanulmányaid befejezése után azonnal munkát ajánlunk neked. A kutatási projektekre és szakdolgozatokra vonatkozó hirdetéseket az állásbörzén találod.

  Ha ott nem találod meg, amit keresel, akkor szívesen fogadjuk a pályázatodat is.

Ha már itt tartunk, az egyetemmel kapcsolatos tevékenységeinkről további információkat találhatsz a XING, a Jobware és a Berufsstart honlapokon, illetve az ehhez kapcsolódó egyetemi magazinokban.

Kattints ide, ha szeretnéd megtekinteni a nyitott gyakornoki és munkaköri állásokat, valamint a féléves állásokat.