Valódi lehetőségek valódi tehetségeknek: legyél gyakornok a Diehlnél.

Gyakornok Gyakornok

Tanulsz és a diplomád átlagon felüli lesz? Szeretnél tehetségeddel és tudásoddal változást elérni és készen állsz arra, hogy minden nap a legjobbat nyújtsd és felelősséget vállalj? Szeretnél különböző helyszíneket és szakterületeket megismerni? Nem akármivel, hanem a jövő trendjeivel és technológiáival szeretnél foglalkozni? És nem is akárhol, hanem egy nemzetközi hírnévvel rendelkező családi vállalkozásnál? A Diehl gyakornoki programja mindent kínál Neked, amit csak kívánhatsz. Beleértve a kiemelkedő karrierlehetőségeket is. Mert mi mindenekelőtt egy dolgot szeretnénk: hogy Te a gyakornoki idő után is a Diehl csoport tagja maradj.

A Diehl egy családi vállalkozás és mégis egy vállalat. Ez olyan különleges hangulatot teremt, amelyet nem sok más vállalat tud nyújtani.

Joel Eichberger Gyakornok Diehl Defence Überlingen

Egyénre szabottan a Te számodra: A Te gyakornoki programod.

Gyakornok Gyakornok
Gyakornok Gyakornok
Gyakornok Gyakornok
Gyakornok Gyakornok

A Diehlnél két különböző fókuszterületen kínálunk gyakornoki programokat. A kereskedelmi pályákért a központunk, a műszaki pályákért pedig az adott vállalati részlegek felelősek.

Kereskedelmi programok:
 • Számvitel / Controlling

 • Műszaki beszerzés

 • Műszaki beszerzés

 • IT-menedzsment

Műszaki programok:
 • Termelés / projektmenedzsment
 • Kutatás és fejlesztés
 • Minőségirányítás
 • Értékesítés és forgalmazás

Bármelyik programot is választod - a kezdetektől fogva mélyen be fogsz kapcsolódni a Diehl világába és megismerkedsz a különböző területekkel és piacokkal. Eközben olyan kihívásokat sajátíthatsz el, amelyek pontosan megfelelnek a Te szakmai ismereteidnek és tapasztalataidnak. Nálunk nincs egységes programsorozat. Közösen Veled alakítjuk ki az egyéni gyakornoki programodat.

Vonzó lehetőségek - és még sok más.

Gyakornok Gyakornok

A vonzó karrierlehetőségek mellett az adott vállalati divíziótól függően személyes költségvetést kínálunk Neked a további fejlődésedhez. Ennél is fontosabb számunkra azonban, hogy fokozatosan nagyobb felelősséghez nőhess fel egy olyan munkakörnyezetben, amelyet a bizalom és a nyitottság jellemez. És tapasztalt kapcsolattartók állnak majd melletted. A rendszeres visszajelzés számunkra magától értetődő. Ez vonatkozik a személyes, szociális és módszertani készségeid képzésére is.

Kívánjuk, hogy élvezd, hogy velünk vagy, szerezz tapasztalatokat és oszd meg azokat a többi gyakornokkal, feletteseiddel és kollégáiddal. Így már a kezdetektől fogva egy erős hálózat része leszel, amelyet a gyakornoki idő alatt tovább bővíthetsz és amely jelentősen segít majd a későbbi karrieredben.

Milyen készségekkel kell rendelkezned

Gyakornok Gyakornok

Veled, mint gyakornokkal tervezzük a jövőt: Magasan képzett kollégaként vagy potenciális vezetőként. Természetesen sokat várunk Tőled. Befejezett műszaki vagy kereskedelmi tanulmányok átlagon felüli végzettséggel, szakmai gyakorlat és nemzetközi tapasztalat a tanulmányaid alatt. Nagyfokú rugalmassággal, hogy nem okoz gondot számodra, hogy időről időre helyszínt válts, és hogy szívesen ismerkedsz új területekkel és csapatokkal. A jó angol nyelvtudás számunkra magától értetődő - egy másik idegen nyelv is nagyszerű lenne. Ami azonban legalább annyira számít, mint a kiváló teljesítményed, az a szociális készséged. Nyitottsággal, megbecsüléssel és tisztelettel közeledsz az emberek felé. Talán még önkéntesnek is jelentkeztél már, és a közös munka általános sikerét helyezed a saját cselekedeteid középpontjába.

Jól beilleszkednél hozzánk?

Gyakornok Gyakornok

Ha szeretnél előre gondolkodni, változást elérni, kitágítani a látókörödet és minden nap a legjobbat nyújtani, a Diehl ideális környezet a számodra. Ha készen állsz arra, hogy teljes mértékben elkötelezd magad, sokat kaphatsz tőlünk. Mert fontos pozíciót foglalsz el családi vállalkozásunkban. És a szavunkat adjuk, hogy veled együtt megyünk át tűzön-vízen át és együtt dolgozunk a jövőnkért.

El tudod képzelni, hogy a mi nemzetközi Diehl családunk tagja legyél? Akkor tájékozódj itt a különböző gyakornoki programjainkról!

 • Gyakornoki program Diehl csoport

  A nagy kép közepén.

  A Diehl csoportnál a kereskedelmi gyakornoki program során a legkülönbözőbb tevékenységi területekkel kerülhet kapcsolatba - ez megnyitja az utat a Diehl sokrétű világába. És már az első naptól kezdve rálátást ad a nagy egészre. Vállalati részlegeink mindegyike saját technológiai struktúrával rendelkezik. Családi, kulturális, stratégiai és gazdasági szinten azonban összekapcsolódnak.

  Szeretettel várjuk jelentkezését, ha átlagon felüli egyetemi végzettséggel rendelkezik közgazdasági, üzleti vagy ipari mérnöki területen és már rendelkezik némi gyakorlati tapasztalattal.

  Egy többlépcsős kiválasztási folyamatot követően akár meg is kezdheti 15-18 hónapos szakmai gyakorlatát nürnbergi vállalati központunkban. Érdeklődésedtől és képességeidtől függően a pénzügy, a beszerzés, a HR, az IT vagy az ellátási lánc területén dolgozhatsz. Bizonyos idő elteltével valamelyik telephelyünkre költözöl és ott a csapat részévé válsz. Ezen kívül, a program során több leányvállalatot is meglátogatsz - beleértve egy külföldi kiküldetést is. Csoportunkban mindenhol szívesen látunk és holisztikus, perspektívákban gazdag képet kapsz vállalatunkról.

  Várjuk jelentkezésedet

 • Gyakornoki program Diehl Metall

  Az elmélet és a gyakorlat találkozása.

  A Diehl Metallnál műszaki gyakornokként a különböző iparágak számára kifinomult fémfeldolgozási megoldásokat nyújtó, vezető globális gyártó kínálatának fejlesztésén dolgozhatsz. Nemcsak számos részlegünk - pl. digitalizálás/automatizálás, adatelemzés, gyártás, fejlesztés, beszerzés, értékesítés vagy minőség - folyamataival ismerkedhetsz meg. Ezek további optimalizálása érdekében saját ötleteiddel támogatni fogsz minket. Röviden: a Diehl Metallnál végzett munka egy olyan világba vezet, ahol az elmélet találkozik a gyakorlattal.

  A 18 hónapos gyakornoki programra akkor jelentkezhetsz, ha átlagon felüli műszaki egyetemi végzettséggel rendelkezel. Miután valamelyik németországi telephelyünkön kezdel, három-négy havonta változik a munkakörnyezeted, és így globális és divíziókon átívelő betekintést nyerhetsz üzleti szegmenseinkbe. A kezdetektől fogva kihívást jelentő feladatokon dolgozhatsz és a gyakornoki idő alatt végig egy mentor áll majd melletted, aki támogat és visszajelzést ad. A program tartalma mellett további képzési és támogatási intézkedéseket is kínálunk Neked.

  Várjuk jelentkezésedet

 • Program stażowy Diehl Controls

  Világméretű küldetésen.

  A Diehl Controlsnál, a háztartási készülékek vezérlésének és a hőszivattyúk elektronikájának egyik vezető specialistájánál négyből három kolléga Németországon kívül dolgozik. A műszaki know-how és az interkulturális kompetencia tehát vállalatunk sikertörténetének két alapvető pillére.

  Ha műszaki gyakornokként velünk együtt szeretnéd ezt a sikert a jövőben továbbvinni, akkor a technológia és az innovatív fejlesztések iránti szenvedéllyel, valamint a felfedező szellemmel kell rendelkezned hogy kihasználhasd az általunk kínált személyes szabadságot.

  A nálunk történő jelentkezés előfeltétele egy átlagon felüli egyetemi végzettség villamosmérnöki, informatikai vagy ipari mérnöki területen.

  Várjuk jelentkezésedet

 • Gyakornoki program Diehl Defence

  A világ biztonságossá tétele csúcstechnológiával.

  A védelmi rendszerek nemzetközi piacvezetőjeként a fogalom legjobb értelmében a "Made in Germany"-t képviseljük. Számunkra minden a tökéletesség, a pontosság és a minőség körül forog. Annak érdekében, hogy az emberek a világ minden táján a jövőben is biztonságban élhessenek, nap mint nap az ultrahigh-tech szektorban tevékenykedünk. A Diehl Defence gyakornoki programja ennek a sokszínű világnak minden területét megmutatja Neked. Egy igazi kihívás.

  Akkor jelentkezhetsz hozzánk, ha már rendelkezel nemzetközi tapasztalattal és átlagon felüli egyetemi végzettséggel, mesterképzéssel vagy doktori. A 18 hónapos gyakornoki programunk keretében különböző projekteken dolgozhatsz, amelyeket a fejlesztés, a gyártás és a termékmenedzsment területéről egyénileg, veled együtt szervezünk meg. Mindegyik területen a legmodernebb technológiákkal kapcsolatos átfogó képzésre, valamint rendszeres és konstruktív visszajelzésekre számíthatsz. A technológiai kihívást jelentő kérdések mélyére hatolhatsz, együttműködhetsz belső és külső kapcsolattartókkal és ügyfelekkel, ugyanakkor szem előtt tartod a kereskedelmi szempontokat is.

  Várjuk jelentkezésedet

   

 • Gyakornoki program Diehl Aviation

  A repülés varázsának megélése.

  A repülés iránti szenvedélyünk és lelkesedésünk tett minket azzá, ami ma vagyunk: a pilótafülke- és utastér-felszerelések világhírű gyártójává. Műszaki gyakornoki programunk a te belépőjegyed a kiterjedt munkahelyi képzéshez, amely egyszerre csiszolja szakmai, szociális és személyes készségedet.

  18 hónapos gyakornoki programunkra akkor jelentkezhetsz, ha átlagon felüli egyetemi végzettséggel rendelkezel. Már gyakornokként is döntően hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a Diehl Aviation továbbra is a csúcson repüljön. Kutatásokat fogsz végezni, logisztikai vagy gyártási folyamatokat optimalizálni, vagy javítani a termékminőséget - attól függően, hogy a kezdetek kezdetén mit határozunk meg a gyakornoki programod céljaként. Az érdeklődésed és a kívánságaid nagyon fontosak számunkra a program során - ez számunkra azt is jelenti, hogy tudatosan teret teremtünk Neked. Hogy a tanulmányaid vagy a szakmai gyakorlatod során megszerzett készségeidet felfedezhesd és új kollégáiddal együtt izgalmas projektekben alkalmazhasd. Értékes betekintést nyerhetsz a legfontosabb üzletágaink által kínált termékekbe és megoldásokba. A különböző projekteken való munka során pedig nemzetközi tapasztalatszerzésre is lehetőséged nyílik.

  Várjuk jelentkezésedet

   

 • Műszaki gyakornoki program Diehl Metering

  A fenntartható jövő lehetővé tétele.

  A Diehl Metering a világ egyik legnagyobb víz-, hő-, gáz- és villamosenergia-mérőeszköz gyártója. Ami minket mozgat, az bolygónk értékes erőforrásainak felelős felhasználása. Ha ehhez szeretnél hozzájárulni, akkor a nálunk indított műszaki gyakornoki program a megfelelő a számodra. Annál is inkább, ha van érzéked az összetett műszaki kérdésekhez is, gondolkodásod éppoly precíz, mint amilyen kreatív, és szeretneél adatalapú megoldásokat kidolgozni ügyfeleink számára.

  Gyakornoki programunkba akkor jelentkezhetsz, ha átlagon felüli egyetemi végzettséggel rendelkezel adattudomány, ipari mérnöki vagy mechatronikai területen. A gyakornoki program 18 hónapig tart, amely során értékes szakmai tapasztalatot szerezhetsz különböző részlegeken, például a fejlesztési osztályon, az üzletfejlesztésben vagy a stratégiai üzleti egységünkben, az Analytics & Services-ben. A program egyénre szabottan a képességeidhez és érdeklődési körödhöz igazodik és négy-öt állomást foglal magában - ezek közül egy nemzetközi telephelyeink egyikén. Az első naptól kezdve felelősséget vállalsz és gyorsan bekapcsolódsz izgalmas projektekbe, együttműködve franciaországi, lengyelországi, magyarországi, brazíliai vagy kínai kollégáiddal. Mindig megoldásorientáltan fogsz dolgozni és szisztematikusan erősítjük a képességeidet - mind szakmailag, mind személyesen.

  Várjuk jelentkezésedet

   

Veled együtt tervezzük a jövőnket:

Hosszú távon csak az olyan magasan képzett, elkötelezett fiatalokkal lehetünk sikeresek, mint Te. Ezért sokat teszünk azért, hogy mindennapi munkádat a lehető legkellemesebbé tegyük és számos vonzó juttatást kínálunk neked. Helyszíntől függően a juttatások széles skálájára számíthatsz.

 

Amit kínálunk

 • Otthoni munkavégzés
 • Munkavállalói kedvezmények
 • Vállalati sportolási lehetőség
 • Rugalmas munkaidő
 • Családi tulajdonban lévő vállalkozás
 • Szakmai és egyéni fejlődés
 • Vállalati mobiltelefon és laptop
 • Jó közlekedési infrastruktúra
további előnyök

A nemzetközi kiküldetés része a gyakornoki programnak, ami természetesen nagy hozzáadott érték.

Teresa Schneiderhan Befektetési kontroller Diehl nürnbergi központja
Gyakornok Gyakornok
Gyakornok Gyakornok

A 18 hónapos pénzügyi és kontrolling területen eltöltött gyakornoki időm után 2022 márciusa óta befektetési kontrollerként dolgozom a Diehl nürnbergi központjában. Augsburgban globális üzleti menedzsmentet és a Hohenheimi Egyetemen pénzügyi menedzsmentet tanultam. Pályakezdéskor tudatosan döntöttem úgy, hogy egy közepes méretű vállalatnál dolgozom, mert fontos számomra a családias vállalati légkör, ahol van hely a kreativitásnak. A Diehlnél gyakornokként nagyszerűek a továbbfejlődési lehetőségek. A program egyéni és sok izgalmas, változatos projekt és feladat vár. Bármely projekt esetében be lehet kapcsolódni.

Egy másik kiemelkedő esemény a gyakornoki értekezletek a soft skills képzéssel és a rendszeres visszajelző körökkel. A különböző szakaszaim során, amelyek szinte az összes vállalati területre elvezettek - a nürnbergi Meteringnél, a hamburgi Aviationnél, a Controlsnál és végül a Metallnál voltam - sok új kollégát ismertem meg és olyan hálózatot tudtam kiépíteni, amely a jelenlegi pozíciómban is segít. A mesterdiplomám megszerzése után hat hónapig voltam kutatási asszisztens a Controlling Tanszéken. Ezután azonban úgy döntöttem, hogy belevágok a munka világába - és a választásom ismét a Diehl gyakornoki programjára esett!

Kezd karrieredet nálunk.

Gyakornok Gyakornok

Úgy döntöttél, hogy a Diehlnél egy gyakornoki program pont neked való? Akkor jelentkezz most - kérjük, hogy időben tedd meg ezt, azaz legalább három-hat hónappal azelőtt, hogy a gyakornoki programot el szeretnéd kezdeni, és minden esetben a Diehl e-toborzási rendszerén keresztül. Az oldal alján találsz egy válogatást a nyitott gyakornoki pozíciókról és közvetlenül jelentkezhetsz. Nagyon fontos, hogy jelentkezésed hiánytalan legyen. A következő dokumentumokat kell csatolni:

 • Önéletrajz
 • Kísérőlevél
 • Diploma
 • Szakdolgozat / doktori disszertáció
 • Referenciák / munkaigazolások

A dokumentumok feltölthetők PDF formátumban is. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a maximális fájlméret dokumentumonként 5 MB.

Kérdésed van? Vedd fel közvetlenül a kapcsolatot toborzóinkkal - csak görgess lefelé az oldalon!

És mi történik ezután?

Rövid idő múlva kapsz egy e-mailt, amelyben megerősítjük, hogy megkaptuk a jelentkezésed. Ezzel egyidejűleg a jelentkezésedet továbbítjuk az illetékes toborzónak, aki átnézi a dokumentumaidat. A toborzó ezt követően felveszi veled a kapcsolatot.

Mindig ott vannak melleted: toborzóink.

 • Amikor egy olyan fontos döntésről van szó, mint a gyakornoki program, teljesen normális, hogy kérdések merülnek fel. Ezért van a Diehlnél egy olyan toborzócsapat, amely a gyakornoki programokra specializálódott. Ők mindig a Te rendelkezésedre állnak és örömmel válaszolnak kérdéseidre és megtalálják a számodra tökéletes gyakornoki programot.

  Ismerd meg toborzóinkat

Találkozzunk személyesen!

A legjobb módja annak, hogy megismerjük egymást, még mindig a személyes találkozás. Ezért vagyunk mi, a Diehl munkatársai számos karriernapon jelen. Ha a környékeden járunk, ragadd meg a lehetőséget és látogass el. Már nagyon várjuk, hogy találkozhassunk!

Aktuális időpontok

Kattints ide a jelenleg elérhető gyakornoki pozíciókért.

Állásportál gomb