Water in het hart van onze missie

De grote uitdagingen op het gebied van waterbeheer zijn een wereldwijd probleem: ze betreffen elk land, elk continent en elke sector van activiteiten, overheidsdienst, industrie en bedrijven tot aan de eindconsument. Diehl Metering biedt een betrouwbare en duurzame oplossing op het gebied van waterbeheer: smart metering

Diehl Metering
Non-Revenue Waterpercentages over de hele wereld Non-Revenue Waterpercentages over de hele wereld

De feiten zijn onweerlegbaar: meer dan 3 miljard mensen ter wereld hebben geen toegang tot drinkwater en tegen 2025 zullen naar verwachting 1,8 miljard mensen leven in regio's of landen die te kampen hebben met absolute waterschaarste. Daar zijn verschillende redenen voor: opdroging van het grondwater, massaproductie door de voedingsindustrie, ontoereikende of verouderde distributie-infrastructuur, gebrek aan afvalwaterzuivering, overconsumptie van hulpbronnen, verspilling, enz. Het grondwater raakt daardoor sneller uitgeput dan dat het wordt aangevuld. Uit een rapport van de Wereldbank van mei 2016 blijkt dat waterschaarste, verergerd door klimaatverandering, bepaalde regio's tot 6% van hun bruto binnenlands product (BBP) kan kosten.

De grote uitdagingen op het gebied van waterbeheer zijn een wereldwijd probleem: ze betreffen elk land, elk continent en elke sector van activiteiten, overheidsdienst, industrie en bedrijven tot aan de eindconsument.

Diehl Metering biedt een betrouwbare en duurzame oplossing op het gebied van waterbeheer: smart metering

De kosten van waterverliezen worden wereldwijd geschat op ongeveer 68 miljard dollar per jaar (bron: Liemberger en Wyatt cijfers met betrekking tot NRW in 2018, Miya Arison Group). Het verschijnsel Non-Revenue Water wordt onder meer veroorzaakt door slecht netwerkbeheer, lekken, onnauwkeurige metingen en fraude. Daarom biedt Diehl Metering de juiste oplossing om waterbeheerprocessen voor elke omgeving te optimaliseren.

De meters en andere sensoren communiceren via Diehl Meterings radiotechnologie voor een volledig geautomatiseerde uitlezing van de verzamelde gegevens. Nieuwe technologieën, zoals LoRa of NB-IoT, zijn beschikbaar voor meer flexibiliteit. Met de bijbehorende software, zoals IZAR PLUS PORTAL (een ISO 27001-gecertificeerde, streng beveiligde hosting service), kunnen de gegevens op intelligente wijze worden geanalyseerd om beslissingen te nemen over netwerkonderhoud en -configuratie.

In verschillende delen van de wereld hebben de oplossingen van Diehl Metering hun waarde al bewezen: betere netwerkprestaties (geoptimaliseerde kosten), waterbesparing (vermindering van Non-Revenue Water), geoptimaliseerde facturering (geen schattingen meer) en prestatiemeting (100% van de metingen uitgevoerd, miljarden gegevens verwerkt). De expertise en betrouwbaarheid van Diehl Metering zijn nu terug te vinden in Smart City, smart industry en retailconcepten.

Non-Revenue Waterpercentages over de hele wereld

Non-Revenue Waterpercentages over de hele wereld Non-Revenue Waterpercentages over de hele wereld