Hoeksteen gelegd voor partnerprogramma

Diehl Metering heeft met zijn slimme technologieën een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van de watervoorziening in Jamaica, het land krijgt nu ook ondersteuning in de onderwijssector.

Diehl Metering
Hoeksteen gelegd voor partnerprogramma Hoeksteen gelegd voor partnerprogramma

Kingston, Jamaica. Al vijf jaar levert Diehl Metering met haar slimme technologieën een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de watervoorziening in Jamaica. Voor een holistische benadering moet het land nu zowel in het onderwijs als op zakelijk gebied worden ondersteund.

Het is de bedoeling om samen met geïnteresseerde jongeren outside-the-box te denken en alles wat met smart metering te maken heeft te belichten. De hoeksteen hiervoor is een overeenkomst voor een Summer Intership program tussen de gerenommeerde Jamaican University of Technology (UTech), de National Water Commission en Diehl Metering. Kennis uitwisselen en wereldwijd profiteren van elkaars expertise. Met de overeengekomen samenwerking en het "Giving Back Programm" zal dit straks geen toekomstdroom meer zijn.

Met UTech, de toonaangevende universiteit voor technische studies in Jamaica (een beroemde alumnus: meervoudig Olympisch kampioen Usain Bolt), heeft het programma een toppartner gekregen. In de komende maanden zal de laatste hand worden gelegd aan de details van het uitwisselingsprogramma en zullen belangstellenden worden gezocht. Het programma omvat bezoeken van jonge studenten aan de Duitse vestigingen van Diehl Metering.

In het kader van de digitalisering worden in de komende jaren nog eens 450.000 HYDRUS ultrasone watermeters geïnstalleerd door de National Water Commission (NWC).