BRK Ambiental - Fixed Network

BRK Ambiental bedient meer dan 15 miljoen mensen in 100 gemeenten en is het grootste particuliere afvalwaterzuiveringsbedrijf in Brazilië. Toen het bedrijf de levering van kwaliteitsdiensten op het gebied van water en riolering wilde uitbreiden, stuitte het op tal van obstakels, waaronder een tekort aan betrouwbare meters in Brazilië.

BRK Ambiental - Fixed Network BRK Ambiental - Fixed Network

Ondersteuning van de snelle uitbreiding van het Braziliaanse rioleringsnetwerk

Ondersteuning van de snelle uitbreiding van het Braziliaanse rioleringsnetwerk

BRK Ambiental bedient meer dan 15 miljoen mensen in 100 gemeenten en is het grootste particuliere afvalwaterzuiveringsbedrijf in Brazilië. Toen het bedrijf de levering van kwaliteitsdiensten op het gebied van water en riolering wilde uitbreiden, stuitte het op tal van obstakels, waaronder een tekort aan betrouwbare meters in Brazilië.

Na een succesvolle aanbesteding levert Diehl Metering BRK Ambiental nu van een serie ultrasone en volumetrische meters. Dankzij de kortere doorlooptijden kan de onderneming haar snelle groei voortzetten en tegelijkertijd de hoeveelheid non-revenue water verminderen. Op deze manier draagt het bij tot een echte verandering van het Braziliaanse sanitaire netwerk.

 • 100 MILJOEN BRAZILIANEN ZONDER RIOLERING

  Een van de uitdagingen waarmee BRK Ambiental wordt geconfronteerd is het feit dat de helft van alle Brazilianen geen toegang heeft tot een rioleringssysteem.

 • 370 000 VOLUMETRISCHE METERS

  De ALTAIR DN15/20 meter past zich aan aan restrictieve omgevingen en biedt ingebouwde schaalbaarheid voor AMI oplossingen.

 • 15 MILJOEN MENSEN LEVEREN IN 12 STATEN
 • HET METEN HEROVERWEGEN OM DE WATERVOORZIENING VAN BRAZILIË TE VERBETEREN

  HET METEN HEROVERWEGEN OM DE WATERVOORZIENING VAN BRAZILIË TE VERBETEREN HET METEN HEROVERWEGEN OM DE WATERVOORZIENING VAN BRAZILIË TE VERBETEREN

  Sinds de overname door een nieuwe eigenaar in 2017 zet BRK Ambiental zich in voor de verbetering van de watervoorziening in Brazilië, een land waar ongeveer 50% van de inwoners geen toegang heeft tot de riolering.

  De ambitieuze groeistrategie van het bedrijf is erop gericht de watervoorziening, de afvalwaterzuivering en de industriële watervoorziening in het hele land te verbeteren. Om dit doel te bereiken, moest het bedrijf twee belangrijke uitdagingen aangaan. Ten eerste moest zij haar vleugelradmeters vervangen door volumetrische watermeters. Dit zorgt voor nauwkeurigere metingen en maakt het mogelijk het ernstige probleem van Non-Revenue Water aan te pakken.

 • VOLUMETRISCHE EN ULTRASONE METERS OM WATERVERLIES TEGEN TE GAAN

  VOLUMETRISCHE EN ULTRASONE METERS OM WATERVERLIES TEGEN TE GAAN VOLUMETRISCHE EN ULTRASONE METERS OM WATERVERLIES TEGEN TE GAAN

  BRK Ambiental lanceerde een strategisch inkoopproject om de metermarkt in Brazilië en daarbuiten in kaart te brengen en leveranciers te selecteren die over de capaciteit en het vermogen beschikken om aan zijn behoeften te voldoen. Het eerste contact van Diehl Metering met het bedrijf vond plaats in september 2017 in São Paulo, toen een overeenkomst werd ondertekend voor de installatie van verschillende pilotoplossingen. Gedurende een periode van twee jaar hebben wij een aantal verschillende watermeters en onze Drive-By en Fixed Network-systemen getest op verschillende locaties in Brazilië.

  De testperiode leverde overtuigende resultaten op. Dankzij hun grote meetdynamiek bleken de volumetrische meters van Diehl Metering zeer efficiënt te zijn.

  De eerste fase van het contract omvat de levering van 370.000 ALTAIR DN15/20 kunststof volumetrische meters en een groot aantal van onze HYDRUS ultrasone meters.

  In de nabije toekomst zal Diehl Metering ook een Advanced Metering Infrastructure (AMI) aanbieden, waarbij gebruik wordt gemaakt van IZAR RADIO-technologie om op afstand en op betrouwbare wijze gegevens te verzamelen van het netwerk, voor een krachtige gegevensanalyse.

  Het is de bedoeling telemetrie-oplossingen te installeren bij strategische klanten om het waterverlies ten gevolge van onnauwkeurige uitlezing, geknoei en onregelmatigheden bij het verzamelen te verminderen. Wij zullen BRK Ambiental ook helpen om het fysieke waterverlies te beperken.

 • UITBREIDING STIMULEREN DOOR WATER- EN KOSTENBESPARINGEN

  UITBREIDING STIMULEREN DOOR WATER- EN KOSTENBESPARINGEN UITBREIDING STIMULEREN DOOR WATER- EN KOSTENBESPARINGEN

  Operationele uitmuntendheid is een van de kernwaarden van BRK Ambiental. Daarom
  is het bedrijf altijd op zoek naar partners en technologieën die de
  hoogste kwaliteit en efficiëntie kunnen bieden voor al zijn activiteiten.

  BRK Ambiental

  Door te zorgen voor een snelle en constante levering van watermeters in de komende jaren, stelt Diehl Metering BRK Ambiental in staat het rioleringsstelsel in Brazilië uit te breiden.

  Kortere leveringstermijnen

  Door samen te werken met onze exclusieve Braziliaanse partner SDB Metering, kunnen we anticiperen op de vraag en ervoor zorgen dat BRK Ambiental altijd voldoende voorraad heeft om haar groeistrategie uit te voeren. Het profiteert ook van kortere levertijden en een aanzienlijk verbeterde logistiek.

  Vermindering van Non-Revenue Water met 50%

  Bovendien zorgen de nieuwe volumetrische meters ervoor dat het bedrijf lekken nauwkeuriger kan opsporen, zelfs bij zeer lage debieten. Dit maakt het mogelijk het Non-Revenue Water aanzienlijk te verminderen en de facturering dienovereenkomstig aan te passen. Het nettoresultaat is een aanzienlijke stijging van de inkomsten.