IoT Planning Service og mioty®-teknologi gør det muligt for ThüWa ThüringenWasser at forbedre effektiviteten af vandnettet

Den tyske vandforsyning - ThüWa ThüringenWasser, har samarbejdet med Diehl Metering om at installere nye vandmålere og udnytte Diehl Meterings LPWAN mioty®-teknologi. ThüWa vil nu drage fordel af sikre data, nøjagtige målemetoder og digitaliserede processer, der øger effektiviteten og er omkostningseffektive.

IoT Planning Service og mioty®-teknologi gør det muligt for ThüWa ThüringenWasser at forbedre effektiviteten af vandnettet IoT Planning Service og mioty®-teknologi gør det muligt for ThüWa ThüringenWasser at forbedre effektiviteten af vandnettet
Diehl Metering

Den tyske vandforsyning - ThüWa ThüringenWasser, har samarbejdet med Diehl Metering om at installere nye vandmålere og udnytte Diehl Meterings LPWAN mioty®-teknologi. ThüWa vil nu drage fordel af sikre data, nøjagtige målemetoder og digitaliserede processer, der øger effektiviteten og er omkostningseffektive.

ThüWa ThüringenWasser er en af de største tjenesteudbydere inden for vandsektoren i den tyske delstat Thüringen. Med mere end 247.000 kunder dækker ThüWas net næsten 600 km² i byen Erfurt og omegn.

Tidligere blev der installeret omkring 39.000 mekaniske vandmålere i hele netværket for at optimere faktureringen. Disse målere skulle aflæses manuelt, hvilket var dyrt og tidskrævende. Mange målere var også vanskelige at få adgang til, og kunderne kunne ikke faktureres på en bestemt dato.

For at forbedre sin kundeservice, og for at imødegå digitalisering og bæredygtighed, har ThüWa ThüringenWasser samarbejdet med Diehl Metering.

Projektet startede med en workshop som en del af Diehl Meterings IoT Network Planning Service. Her hjalp Diehl Meterings Internet of Things (IoT)-eksperter ThüWas team med at definere krav og brugssituationer for vandnetværket. Dette gav grundlag for beslutningstagning om brug af den bedste teknologi, og hjalp med at skitsere en detaljeret netværksoversigt, der dækkede alle nødvendige antenneplaceringer.

Beslutningen blev truffet om at udskifte de mekaniske vandmålere i hele ThüWas netværk, med Diehl Metering HYDRUS 2.0 ultralydsvandmålere. Disse indeholder et integreret radiomodul, hvilket betyder at drive-by eller fuldautomatisk aflæsning via fastnetværk kan realiseres med det samme.

Efter at have overvejet de tilgængelige IoT-teknologier, fik den tilgængelige ydeevne og omkostningseffektivitet ThüWa til at vælge LPWAN mioty®-teknologi fra Diehl Metering. Med et lavt strømforbrug og en bred dækning, giver denne netværksprotokol et højt ydelsesniveau og et stort forventet investeringsafkast.

Ekstreme radiorækkevidder gør det muligt at aflæse målere på svært tilgængelige steder perfekt, mens mioty® telegramsplitning betyder, at transmissionen af målerdata er fuldstændig pålidelig. Der er nu brug for færre antennestationer, og faktureringsprocesserne er nu glidende og stabile, og der kan til enhver tid genereres papirløse opgørelser. Omkostningerne ved at udarbejde årsopgørelser for ThüWa hører fortiden til, og fordi data nu kan indhentes lettere, er der mulighed for at identificere potentielle netværkslækager. Desuden er selve målerne ikke udsat for skader fra vandaflejringer. 

ThüWa vil drage fordel af Diehl Meterings IoT Network Implementation service til at installere mioty®-netværket i løbet af de næste 2-3 år, og et første sted er allerede etableret. Denne teknologi vil forbinde målernetværket med IoT-verdenen, og de enorme muligheder som den giver.