Stadtwerke Pirna - Fixed Network

Stadtwerke Pirna - Fixed Network Stadtwerke Pirna - Fixed Network

Fra intelligent måling til intelligent by i en enkelt løsning

Stadtwerke Pirna leverer vand, fjernvarme, elektricitet og gas til byen Pirna (40.000 indbyggere) og dens område i det østlige Tyskland.

I ønsket om at fremtidssikre sit netværk og udnytte mulighederne i intelligente byer, gik multiforsyningsvirksomheden sammen med Diehl Metering. Samarbejdet har resulteret i et AMI-netværk med opgraderede vand- og varmemålere, samt et fuldt planlagt og implementeret IoT-netværk med optimal interoperabilitet.

  • 1 enkelt kilde

    Den mangesidede løsning giver uovertruffen interoperabilitet og fremtidssikring - alt sammen fra en enkelt kilde

  • mioty® muligheder

    Den banebrydende konnektivitetsteknologi gør det muligt at sammenføje målerapplikationer med IoT-verdenen, og dermed åbne vejen for anvendelse i intelligente byer

  • IoT fra ide til virkelighed

    Gennem denne service blev hvert enkelt trin i det nye IoT-netværk planlagt og realiseret, i overensstemmelse med Pirna Forsynings ambitioner

  • Udfordringen: automatisering af måleraflæsning og åbning for fremtidige muligheder

    Udfordringen: automatisering af måleraflæsning og åbning for fremtidige muligheder Udfordringen: automatisering af måleraflæsning og åbning for fremtidige muligheder

    Som et visionær multiforsyningsselskab, ønskede Stadtwerke Pirna at automatisere måleraflæsning i deres vand- og fjernvarmenetværk, og udnytte de nye muligheder inden for IoT og intelligent overvågning bedst muligt.

    Tidligere har forbrugerne selv aflæst deres målere, ved at sende data via postkort eller online. Denne metode var tidskrævende og besværlig for forbrugerne, og resulterede ofte i fejl og ukorrekt fakturering. Desuden blev dataene kun indsamlet én gang om året, hvilket gjorde det umuligt for Stadtwerke Pirna at udnytte databaserede netværksoptimeringsløsninger, såsom lækagesporing i vandforsyningsnettet.

    Virksomheden var derfor på udkig efter en nøglefærdig løsning til at opbygge et effektivt AMI- og IoT-netværk (Avanceret målerinfrastruktur), så de kunne automatisere aflæsninger, og samtidig drage fordel af optimeringsmuligheder og styrke bæredygtigheden. Interoperabilitet var særlig vigtig, da forsyningsvirksomheden havde større ambitioner i fremtiden, herunder smart city-applikationer.

  • Løsningen: en enkelt kilde til netværkseffektivitet og IoT-muligheder

    Løsningen: en enkelt kilde til netværkseffektivitet og IoT-muligheder  Løsningen: en enkelt kilde til netværkseffektivitet og IoT-muligheder

    Diehl Metering arbejdede sammen med Stadtwerke Pirna, om at levere en alt-i-én-løsning til at løse deres nuværende netværksudfordringer, og deres fremtidige ambitioner inden for IoT.

    Gennem vores IoT-netværksplanlægningstjeneste kunne Stadtwerke Pirna definere den bedst tilpassede løsning til deres IoT-netværk. Der blev udpeget 12 forskellige antennesteder over et område på 80 km2, og i løbet af de næste 6 år vil forsyningens nuværende målere blive erstattet af ca. 7 200 HYDRUS 2.0-målere til vandnettet og 1 200 SHARKY 775-varmemålere til fjernvarmenettet. For at imødekomme behovet for interoperabilitet, er løsningen baseret på IZAR-radioteknologi til de nuværende anvendelsestilfælde og mioty® til fremtidige anvendelser.

    Stadtwerke Pirnas IoT-netværk blev derefter en realitet, ved at vælge voresIoT Network Implementation Service, hvor Diehl Meterings team hjalp med at installere og idriftsætte antennerne og datamodtagerne på stedet, for at maksimere deres pålidelighed og omkostningseffektivitet. Data indsamles nu regelmæssigt og sendes automatisk til Software-løsningen - IZAR PLUS Portal, med henblik på overvågning, fakturering og analyse.

  • Fordelene: et optimeret og pålideligt netværk, der er bygget til fremtiden

    Fordelene: et optimeret og pålideligt netværk, der er bygget til fremtiden Fordelene: et optimeret og pålideligt netværk, der er bygget til fremtiden

    Gennem IoT Network Planning Service, kunne Stadtwerke Pirna planlægge et netværk, der passer perfekt til deres behov for smart måling, netværksoptimering og smart city-anvendelsestilfælde, samt opfylde deres ønske om bæredygtighed.

    Mens IZAR-radio sikrer pålidelig dataoverførsel til de aktuelle behov, åbner mioty® en ny verden af muligheder. Denne softwarebaserede teknologi, vil gøre det muligt for forsyningsselskabet at udforske smarte byanvendelser, som f.eks. deling af e-biler og intelligent belysning. Desuden har IoT Network Implementation Service gjort det muligt for Stadtwerke Pirna, at minimere forretningsrisikoen, da Diehl Metering opbygger netværket og yder garanti på hele antennebygningen.

    Endelig giver de automatiske måleraflæsninger, som HYDRUS 2.0- og SHARKY 775-målerne muliggør, forsyningsselskabet mulighed for at levere en pålidelig fakturering. Den samlede læse- og overførselsproces er nu meget hurtigere og mere sikker, og data kan analyseres i detaljer ved hjælp af IZAR PLUS Portal. Stadtwerke Pirna har nu et effektivt værktøj til at optimere deres fjernvarme- og vanddistributionsnetværk, og kan opdage lækager inden for for få timer.

  • DOWNLOAD VORES PIRNA CASE-STUDY BROCHURE

    DOWNLOAD VORES PIRNA CASE-STUDY BROCHURE DOWNLOAD VORES PIRNA CASE-STUDY BROCHURE

    For at få hele historien om vores samarbejde med Stadtwerke Pirna , download brochuren

     Læs hele brochuren