Stadtwerke Pirna - FIXED NETWORK

Stadtwerke Pirna - FIXED NETWORK Stadtwerke Pirna - FIXED NETWORK

Från smart mätning till smart stad i en enda lösning

Stadtwerke Pirna levererar vatten, fjärrvärme, el och gas till staden Pirna (40 000 invånare) och dess region i östra Tyskland.

För att framtidssäkra sitt nätverk och dra nytta av smarta stadsmöjligheter samarbetade multibolaget med Diehl Metering. Samarbetet har resulterat i ett AMI-nätverk med uppgraderade vatten- och värmemätare, samt ett fullt planerat och implementerat IoT-nät med optimal interoperabilitet.

 • 1 enskild källa

  Den mångfacetterade lösningen ger oöverträffad interoperabilitet och framtidssäkring – allt från en enda källa

 • mioty® möjligheter

  Den senaste anslutningstekniken gör det möjligt att slå samman mätapplikationer med IoT-världen, vilket öppnar vägen för smarta stadsanvändningar

 • IoT från idé till genomförande

  Genom tjänsten planerades och förverkligades varje steg i det nya IoT-nätverket i linje med Stadtwerke Pirnas ambitioner

 • Utmaningen: automatisera mätaravläsningar och öppna för framtida möjligheter

  Utmaningen: automatisera mätaravläsningar och öppna för framtida möjligheter Utmaningen: automatisera mätaravläsningar och öppna för framtida möjligheter

  Som ett framåtblickande multibolag ville Stadtwerke Pirna automatisera mätaravläsningen i sina vatten- och fjärrvärmenät och få ut det mesta av nya möjligheter inom IoT och intelligent övervakning.

  Historiskt sett hade konsumenterna läst av sina egna mätare och skickat data med vykort eller online. Denna metod var tidskrävande, betungande för konsumenterna och resulterade ofta i misstag och felaktig fakturering. Dessutom samlades uppgifterna bara in en gång om året – vilket gjorde det omöjligt för Stadtwerke Pirna att utnyttja databaserade nätverksoptimeringslösningar som läckagedetektering i vattennätet.

  Företaget letade därför efter en nyckelfärdig lösning för att bygga en effektiv Advanced Metering Infrastructure (AMI) och IoT-nätverk, så att det kan automatisera avläsningar samtidigt som man drar nytta av optimeringsmöjligheter och stärker hållbarheten. Interoperabilitet var särskilt viktigt, eftersom bolaget hade bredare ambitioner i framtiden, inklusive smarta stadsapplikationer.

 • Lösningen: en enda källa för nätverkseffektivitet och IoT-möjligheter

  Lösningen: en enda källa för nätverkseffektivitet och IoT-möjligheter Lösningen: en enda källa för nätverkseffektivitet och IoT-möjligheter

  Diehl Metering arbetade med Stadtwerke Pirna för att tillhandahålla en allt-i-ett-lösning för att hantera sina nuvarande nätverksutmaningar och sina framtida ambitioner inom IoT.

  Genom vår IoT Network Planning Service, kunde Stadtwerke Pirna definiera den bäst anpassade lösningen för sitt IoT-nätverk. Tolv olika antennplatser identifierades över ett område på 80 km2 och under de kommande 6 åren kommer bolagets nuvarande mätare att ersättas av cirka 7 200 HYDRUS 2.0 meter för vattennätet och 1 200 SHARKY 775 

  värmemätare för fjärrvärmenätet. För att tillgodose behovet av interoperabilitet förlitar sig lösningen på IZAR-radioteknik för nuvarande användningsfall och mioty® för framtida applikationer.

  Stadtwerke Pirna gjorde sedan sitt IoT-nätverk till verklighet genom att välja vår IoT Network Implementation Service, med Diehl Meterings team som hjälpte till att installera och driftsätta antenner och datamottagare på plats för att maximera deras tillförlitlighet och kostnadseffektivitet. Data samlas nu in regelbundet och vidarebefordras automatiskt till Software-as-a-Service-lösningen IZAR PLUS Portal för övervakning, fakturering och analys.

 • Fördelarna: ett optimerat och pålitligt nätverk byggt för framtiden

  Fördelarna: ett optimerat och pålitligt nätverk byggt för framtiden Fördelarna: ett optimerat och pålitligt nätverk byggt för framtiden

  Genom IoT Network Planning Service kunde Stadtwerke Pirna planera ett nätverk som är perfekt anpassat till dess behov av smart mätning, nätverksoptimering och smarta stadsanvändningsfall, liksom dess önskan om hållbarhet.

  Medan IZAR-radio säkerställer tillförlitlig överföring av data för sina nuvarande behov, öppnar mioty® en ny värld av möjligheter. Denna mjukvarubaserade teknik gör det möjligt för bolaget att utforska smarta stadsanvändningar som e-bildelning och smart belysning. Dessutom har IoT Network Implementation Service gjort det möjligt för Stadtwerke Pirna att minimera sin affärsrisk, eftersom Diehl Metering bygger nätverket och ger en garanti på hela antennbyggnaden.

  Slutligen gör de automatiserade mätaravläsningarna som möjliggörs av HYDRUS 2.0- och SHARKY 775-mätarna det möjligt för bolaget att leverera tillförlitlig fakturering. Den övergripande läs- och överföringsprocessen är nu mycket snabbare och säkrare, och data kan analyseras i detalj med IZAR PLUS Portal. Stadtwerke Pirna har nu ett kraftfullt verktyg för att optimera sina fjärrvärme- och vattendistributionsnät och upptäcka läckor inom några timmar.

 • LADDA NER VÅR PIRNA-FALLSTUDIEBROSCHYR

  LADDA NER VÅR PIRNA-FALLSTUDIEBROSCHYR LADDA NER VÅR PIRNA-FALLSTUDIEBROSCHYR

  För att få hela historien om vårt samarbete med Stadtwerke Pirna, ladda ner broschyren.

   Läs hela broschyren