Waterleidingsbedrijven in het zuiden van Brazilië zetten in op de technologie van Diehl Metering

De door Diehl Metering ontwikkelde technologie gaat deel uitmaken van de werkzaamheden van de belangrijkste waterleidingbedrijven in de staat Santa Catarina, in het zuiden van Brazilië.

Diehl Metering Ltda

De door Diehl Metering ontwikkelde technologie gaat deel uitmaken van de werkzaamheden van de belangrijkste waterleidingbedrijven in de staat Santa Catarina, in het zuiden van Brazilië.

Hoofdkantoor Samae Blumenau

Casan, Samae de Blumenau, Águas de Joinville, Emasa Balneário Camboriu, Samae de Gaspar, Samae de Jaraguá do Sul, Samae de São Bento do Sul en Samae de Brusque hebben apparatuur gekocht van de technologische-oplossingenindustrie om de verliezen te verminderen en het verbruiksbeheer te optimaliseren.

De ultrasone watermeter 2240 HYDRUS behoort tot de meetproducten die in huizen en instellingen zijn geïnstalleerd en die het verbruik op afstand meten via radiofrequentie. De HYDRUS biedt een grotere uitleesprecisie en is uitgerust met een batterij die tot 16 jaar meegaat. Op de lijst met producten staan zelfs 4000 ALTAIR V4 watermeterunits, vervaardigd uit composiet, een polymeer dat het resultaat is van veel technisch onderzoek, waardoor het apparaat lichter en resistenter is, maar toch dezelfde robuustheid heeft als een metalen watermeter.

Volgens Emerson Fontanelli, Sales Manager van Diehl Metering in Brazilië, is precisie een van de belangrijkste voordelen van de ALTAIR V4. “Het is een verbetering in de ontwikkeling van conventionele volumetrische meters, vanwege de verhoogde gevoeligheid en nauwkeurigheid. Hij begint de waterstroom al bij minder dan 1 liter per uur te meten. Geen enkele andere meter op de markt meet minder dan dat”, laat hij weten. Bovendien is de ALTAIR V4 modulair en compatibel met elk AMR-systeem.

Controle in realtime

Samae Blumenau (waterleidingbedrijf) kocht ook 25 Radio Data Concentrators voor de automatische overdracht van gegevens met het oog op gegevensbeheer. Deze werden op strategische plaatsen in de waterreservoirs geïnstalleerd en met behulp van deze apparaten zal het mogelijk zijn om in realtime de werkelijke hoeveelheid water te meten die aan de bevolking wordt geleverd, zodat het bedrijf de distributie en het werkelijke verbruik beter kan beheren.