ESSILOR: de brillenglazenreus zet een waterbesparend programma op

De industriële groep en wereldleider in oogheelkundige optica ESSILOR heeft Diehl Metering gekozen om een FIXED NETWORK op te zetten dat nodig is voor de inzet van zijn...

Diehl Metering

De industriële groep en wereldleider in oogheelkundige optica ESSILOR heeft Diehl Metering gekozen om een Fixed Network op te zetten dat nodig is voor de inzet van zijn waterbesparende programma bij de productiefaciliteiten.

De productie van de hoogwaardige ESSILOR brillenglazen vereist verschillende productiestadia om het hoge kwaliteitsniveau te bereiken. Om 500 miljoen lenzen per jaar te produceren, zijn in de verschillende stappen van het proces aanzienlijke hoeveelheden water van hoge kwaliteit nodig. In het kader van de voortdurende verbetering van de aanpak van ESSILOR op het gebied van milieubeheer, voert het bedrijf al enkele jaren een innovatief waterbeheerprogramma uit. Het doel is om verantwoordelijk te handelen om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van het bedrijf hand in hand gaat met de bescherming van het milieu.

In 2015 heeft ESSILOR besloten tot een eco-ontwerpbenadering op basis van een reeks best practice aanbevelingen die binnen de groep zijn geïmplementeerd. Het proces bestaat uit 5 stappen: meten, verminderen, hergebruiken, recyclen en verwerken. Tegelijkertijd is ESSILOR een proefproject in zijn Franse vestiging in Provins gestart om de doeltreffendheid van het concept te onderbouwen. Nadat de verschillende soorten watergebruik, zoals voorbehandeling, proces, sanitaire behandeling en nabehandeling, in kaart waren gebracht, werden verbruiksmodellen ontwikkeld voor elk soort gebruik. Dit resulteerde in een lijst van de strategische meetpunten (water mapping). Door Diehl Metering erbij te betrekken, kon de passende oplossing worden geïmplementeerd: een volledig Fixed Network dat de volumetrische, single-jet en ultrasone technologieën van de geïnstalleerde meters met elkaar combineert. De systeemoplossing is gebaseerd op IZAR RC i 868 R4-radiotechnologie in combinatie met een RDC-ontvanger en de IZAR@NET-gegevensverwerkingssoftware . Dit netwerk is ook compatibel met IZAR Temp, IZAR RE AIR temperatuursensoren en het IZAR BE PULSE Smart accessoires.

De ter plaatse geïnstalleerde IZAR@NET-gegevensbeheersoftware zendt ieder uur informatie volgens de configuratie van ESSILOR. De controle van het waterverbruik laat afwijkingen ten opzichte van het standaardverbruik per geproduceerde lens, het zogenaamde Water Model zien, waardoor het actieplan permanent kan worden bijgesteld (eco-driving). De implementatie van de IZAR@NET-oplossing, in combinatie met het ‘water model’, heeft aanzienlijk bijgedragen aan de uitstekende resultaten van de fabriek in Provins. Het waterverbruik per geproduceerde lens werd in slechts één jaar met 50% verminderd. Dankzij het zeer succesvolle proefproject zal de ESSILOR-groep de oplossing van Diehl Metering op grote schaal implementeren.

Nadat het technische team van Diehl Metering ondersteuning heeft geboden bij de ontwikkeling van een standaard basisconfiguratie (standaardisatie van de apparatuur en programmering van IZAR@NET) en bij de installatie op de eerste locatie, zullen de ESSILOR-medewerkers de volgende projecten zelfstandig uitvoeren.