Duits parlementslid Thomas Bareiß (CDU) in gesprek met Diehl Metering

Op E-world energy and water 2019 hadden we het genoegen de staatssecretaris van het Duitse ministerie van Economische Zaken en Energie, Thomas Bareiß, te verwelkomen op onze stand.

Diehl Metering
twee mannen kijken samen naar dezelfde telefoon twee mannen kijken samen naar dezelfde telefoon
Dr. Christof Bosbach (voorzitter van de Division Board, Diehl Metering) met Thomas Bareiß (lid van het Duitse parlement, CDU) op de stand van Diehl Metering.

E-world, de toonaangevende Europese beurs voor de energie- en waterindustrie, vindt eenmaal per jaar plaats in Essen, Duitsland. Als betrouwbare partner van nutsbedrijven, gemeentelijke nutsbedrijven en dienstverleners waren wij natuurlijk als exposant aanwezig op E-world 2019 (5-7 februari 2019) en hadden wij het genoegen om een groot aantal interessante gasten op onze stand te verwelkomen, waaronder de parlementaire staatssecretaris van het Duitse federale ministerie van Economische Zaken en Energie, Thomas Bareiß (CDU).

Tijdens de openingspersconferentie van E-world 2019 benadrukte Thomas Bareiß, als vertegenwoordiger van de Duitse regering, het belang van nieuwe vormen van energietechnologieën voor Duitsland als vestigingsplaats voor bedrijven. Tijdens de aansluitende rondleiding over de beurs ontving Dr. Christof Bosbach, woordvoerder van de afdelingsraad van Diehl Metering, het lid van de Bondsdag op de stand van Diehl Metering.

In een persoonlijk gesprek legde Dr. Bosbach de heer Bareiß de verschillende werkterreinen van Diehl Metering uit. Met de certificering van de eerste Smart Meter Gateway (SMGW) in december 2018 heeft het Bundesamt für Informationssicherheit (BSI) de basis gelegd voor de uitrol van slimme meetsystemen in heel Duitsland. Met onze meetapparatuur volgen we de strategie om, via OMS Version 4 Security Profile B, directe communicatie met de SMGW mogelijk te maken via de LMN-interface. Dit betekent dat apparaten zoals de HYDRUS ultrasone watermeter of de SHARKY ultrasone energiemeter al gecertificeerd zijn volgens OMS versie 4, Security Profile B, en dus geschikt zijn voor aansluiting op een SMGW.

“Bovendien zien wij bij Diehl Metering grote mogelijkheden om onze IZAR-communicatietechnologie te ontwikkelen in de richting van smart city. Samen met partners ontwikkelen we een nieuwe radiotechnologie voor het Internet of Things, die we gaan standaardiseren om aan de eisen van de BSI te voldoen. Wij hebben het bezoek van de heer Bareiß als zeer positief ervaren. Ik beschouw een nauwe en regelmatige uitwisseling tussen politiek en bedrijfsleven als zeer waardevol voor beide partijen”, aldus Dr. Christof Bosbach.

Naast onze eigen IZAR systeemoplossing konden bezoekers op onze stand kennis maken met tal van andere onderwerpen. Ons submeteringportfolio bijvoorbeeld biedt nutsbedrijven alles uit één hand: van nauwkeurige meetapparatuur voor op verbruik gebaseerde facturering tot systemen, software en diensten voor het automatisch uitlezen en evalueren van de verzamelde meetgegevens.

E-world 2019 was een zeer succesvolle beurs voor ons, en wij willen de vele geïnteresseerden die onze stand hebben bezocht dan ook hartelijk bedanken.