Diehl Metering & Symvaro

Diehl Metering & Symvaro: samenwerking met het oog op de digitalisering van alle meetrelevante processen voor nutsbedrijven en gemeentelijke nutsbedrijven

Diehl Metering

De samenwerking tussen Diehl Metering en de meermaals bekroonde Oostenrijkse start-up Symvaro, die begin 2018 werd overeengekomen, is de operationele fase ingegaan met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst.

Diehl Metering, een van 's werelds toonaangevende leveranciers van oplossingen voor de planning en implementatie van Smart Metering-projecten, en Symvaro, met zijn innovatieve software-as-a-service-oplossing voor nutsvoorzieningen WATERLOO, zullen optreden als onafhankelijke partners.

Al meer dan 20 jaar verzamelt Diehl Metering met de zelfontwikkelde radiotechnologie IZAR RADIO op betrouwbare wijze gegevens van communicerende meters in het veld en stuurt deze door naar het IZAR-softwareplatform. Op deze manier realiseren Diehl Metering oplossingen een continue gegevensstroom, van het meetapparaat tot monitoring, gegevens en analyse. Zo kunnen bijvoorbeeld water- en energiebedrijven precieze meetgegevens verkrijgen op verhuisdata; eenvoudig en efficiënt via mobiele metingen of Fixed Network.

Het jonge bedrijf Symvaro heeft in Duitsland en Oostenrijk veel succesvol met het product WATERLOO, dat zich onder andere onderscheidt door zijn gebruiksvriendelijkheid. De softwareoplossing ondersteunt nutsbedrijven bij kwesties als metervervanging of het uitlezen van niet-communicerende meters door technici en klanten zelf.

Voor Diehl Metering is de software van Symvaros de perfecte aanvulling op de uitgebreide IZAR-softwareoplossing en ondersteunt het de dochteronderneming van de Diehl-groep bij de digitalisering van meetrelevante processen bij nutsbedrijven en gemeentelijke nutsbedrijven. Twee voorbeelden hiervan zijn het uitlezen en vervangen van meters.

De digitalisering op het gebied van metering levert nutsbedrijven en gemeentelijke nutsbedrijven veel toegevoegde waarde op. Zo kan bijvoorbeeld de efficiëntie van de meteruitlezing, de facturering en de serviceprocessen aanzienlijk worden verbeterd. Door lekken tijdig op te sporen, kunnen schade en onnodige verspilling van middelen doeltreffend worden voorkomen.

Verschillende media hebben al bericht over de samenwerking tussen Diehl Metering en Symvaro. Lees hierhet artikel van de Duitse ZfK (Krant voor gemeentelijke nutsvoorzieningen).