Diehl Metering op de Smart City Expo, Barcelona

Smart Metering-oplossingen voor duurzaam gebruik van onze hulpbronnen en voor efficiëntere processen voor leveranciers.

Diehl Metering
Diehl Metering op de Smart City Expo, Barcelona Diehl Metering op de Smart City Expo, Barcelona

Smart Metering-oplossingen voor duurzaam gebruik van onze hulpbronnen en voor efficiëntere processen voor leveranciers.

De stedelijke bevolking neemt wereldwijd snel toe. Dit stelt stadsplanners over de hele wereld in toenemende mate voor de uitdaging om het stadsleven soepel te laten verlopen. Leveranciers van over de hele wereld, waaronder Diehl Metering, presenteerden hun oplossingen voor deze uitdagingen op de Smart City Expo in Barcelona. De smart solutions provider presenteerde in samenwerking met Microsoft zijn oplossingen aan geïnteresseerde klanten van over de hele wereld.

Tegen 2030 zal naar verwachting ongeveer 60 procent van de wereldbevolking, mogelijk meer dan 80 procent in sommige landen, in de stad wonen. Steden bereiken nu al hun grenzen, bijvoorbeeld door de immense verkeersdrukte en de vraag naar water- en energievoorziening, wat voor steden een niet te onderschatten uitdaging vormt. Slimme oplossingen maken het mogelijk om de verkeerssituatie in steden te verbeteren en het water- en energieverbruik te optimaliseren.

Met meer dan 20 jaar ervaring in draadloze communicatie presenteerde Diehl Metering zich voor de tweede keer op de Smart City Expo in Barcelona met intelligente oplossingen, dit jaar op de stand van Microsoft. De Smart City Expo is een van de toonaangevende beurzen op het gebied van smart city-oplossingen. Ruim tweederde van de bezoekers zijn belangrijke besluitvormers uit het topmanagement of specialisten op dit gebied. De door Diehl Metering getoonde toepassingen op het gebied van vraagbeheer en assetmanagement waren bijzonder interessant. Diehl Metering ondersteunt zijn klanten op het gebied van vraagbeheer om de efficiëntie te verhogen door netwerkoptimalisatie en zo significante kostenbesparingen te realiseren. Waterleveranciers worden ondersteund in hun assetmanagement. Intelligente lekbewaking maakt de detectie en reductie van NRW (Non-Revenue Water) mogelijk.

Als internationaal gepositioneerde software- en hardwarefabrikant is Microsoft een van de belangrijkste wereldspelers op het gebied van slimme technologieën. De samenwerking tussen Microsoft en Diehl Metering is een win-winsituatie voor beide partijen en dat werd duidelijk op de beurs in Barcelona. Steeds meer klanten over de hele wereld vertrouwen op de IZAR Solutions van Diehl Metering: een softwareoplossing voor het beheer van metergegevens die kan worden geïmplementeerd in het populaire cloud computing-platform Microsoft AZURE.

Met de AZURE Cloud Storage Service staan applicaties en databases niet meer op individuele computers maar zijn ze wereldwijd toegankelijk. Klanten van Diehl Metering hebben dus via AZURE wereldwijd toegang tot hun gegevens. AZURE maakt verdere tools mogelijk voor het verwerken van gegevens, zoals big data analytics en kunstmatige intelligentie.

Door gebruik te maken van het Diehl IZAR-gegevensbeheerplatform en de AZURE-technologie van Microsoft, genereren we nu al toegevoegde waarde voor onze klanten voor toekomstige smart cities door middel van flexibele en schaalbare oplossingen. De samenwerking tussen Diehl en Microsoft zorgt bovendien voor een uitstekende gegevensbeveiliging en configureerbare toegangscontrole.

  • Bekijk een fragment uit de partnerfilm van Microsoft waarin Dr. Christoph Bosbach (voorzitter van de Division Board) uitlegt welke oplossing Diehl Metering biedt met zijn slimme oplossingen voor lekken.

     Bekijk de video
  • Bekijk ook het interview met de heer Thomas Gastner en luister naar wat ons lid van de Division Board te zeggen heeft over Smart Cities en onze benadering.

     Bekijk de video