20 jaar IZAR radiotechnologie

Het IZAR radiosysteem viert zijn verjaardag. 1996 – 2016

Diehl Metering

Het IZAR radiosysteem viert zijn verjaardag. 1996 – 2016 

De ontwikkeling van onze eigen radiotechnologie twintig jaar geleden creëerde een geheel nieuwe markt. Nu vormt IZAR RADIO basis van alle systeemoplossingen van Diehl Metering. De geschiedenis van de IZAR-technologie is er een van voortdurende innovatie en ontwikkeling; de nieuwe versie, IZAR G4, zal dit jaar op de markt komen.

Het begon allemaal met een prototypetest in 1995. Toen het potentieel van de nieuwe radiotechnologie duidelijk werd, hebben wij systematisch geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling van de eerste compacte versie, de IZAR R1, die oorspronkelijk was ontworpen voor watermeters. Deze ontwikkeling zou de metering-industrie ingrijpend veranderen. Ineens was het mogelijk om via de radio betrouwbaar meters uit te lezen. En zo werd de IZAR-technologie een belangrijke motor voor de groei van ons bedrijf.

Netwerken en synergieën gebruiken

Toen het Franse bedrijf SAPPEL toetrad tot de Diehl-groep, werd een belangrijke technologische doorbraak bereikt op het gebied van meteruitlezing op afstand. Wat vroeger door onderaannemers werd gedaan, kon nu volledig door Diehl Metering in de vestiging in Neurenberg worden geproduceerd.

Met de IZAR versies R3, R3.5 en tenslotte de R4 werd IZAR RADIO aanzienlijk verder ontwikkeld. Nu kunnen wij onze klanten de mobiele walk-by en drive-by uitleesmethodes aanbieden en het stationaire Fixed Network, of een combinatie hiervan. Het werd al snel duidelijk dat IZAR RADIO zijn ware kracht onthult wanneer verschillende soorten energie worden uitgelezen via dezelfde infrastructuur. Dit heeft de basis gelegd voor onze positie als leverancier van multi-utility-oplossingen.

De complete IZAR-productfamilie

de draadloze IZAR-technologie loopt als een rode draad door het volledige dienstenaanbod van Diehl Metering; van intelligente meters voor water, thermische energie, gas en elektriciteit, software en systeemproducten tot energiediensten.

In combinatie met IZAR-softwarebeheertools vormt IZAR PLUS de ideale totaaloplossing voor verschillende uitleeslocaties. Het IZAR-systeem is overigens vernoemd naar een ster.

Over de hele wereld zijn meer dan 40 miljoen Diehl Metering IZAR-radioproducten in gebruik. Als partner van water- en energieleveranciers over de hele wereld ontwikkelt Diehl Metering de gepatenteerde IZAR-radiotechnologie voortdurend verder: de nieuwe generatie, IZAR G4, komt dit jaar op de markt. Na 20 jaar IZAR-radiotechnologie hebben wij veel redenen om feest te vieren.

Belangrijke data

1996: Eerste IZAR R1-radiosysteem
1998: SAPPEL sluit zich aan bij de HYDROMETER-groep
2003: Eerste IZAR R3-radiosysteem van Diehl Metering (Prios)
2004: Integratie van de productie van HYDROMETER Electronic op de locatie in Neurenberg
2012: Presentatie van het IZAR RC i R4-radiosysteem
2016: Introductie van de nieuwe generatie IZAR RC i G4