1 miljoen HYDRUS Ultrasonic Water Meters geïnstalleerd in Saudi Arabië

Sinds 2008 werken Diehl Metering en Abunayyan Trading samen om Smart Solutions in het Metering-segment in Saoedi-Arabië te realiseren. Sindsdien heeft Diehl...

Diehl Metering
1 miljoen HYDRUS Ultrasonic Water Meters geïnstalleerd in Saudi Arabië 1 miljoen HYDRUS Ultrasonic Water Meters geïnstalleerd in Saudi Arabië
Riyad, Saoedi-Arabië; thuisbasis van het hoofdkantoor van Abunayyan Trading.

Sinds 2008 werken Diehl Metering en Abunayyan Trading samen om Smart Solutions in het Metering-segment in Saoedi-Arabië te realiseren. Sindsdien ondersteunt Diehl Metering de initiatieven van Abunayyan Trading, een van de leiders in de water- en elektriciteitssector in Saoedi-Arabië, om de duurzaamheid van water en elektriciteit te vergroten door middel van innovatieve en technologische oplossingen.

1 miljoen HYDRUS geïnstalleerd in bijna 20 Fixed Network zorgt voor de controle van waternetwerken

Gedurende de 10 jaar samenwerking met Abunayyan Trading heeft Diehl Metering innovatieve oplossingen geboden die om weten te gaan met de ecologische en technische uitdagingen in het watersysteem. Tegenwoordig zijn er bijna 20 Fixed Networks geïnstalleerd en 1 miljoen HYDRUS aangesloten in heel Saoedi-Arabië. Hierdoor zijn nutsbedrijven erin geslaagd om met hun uitlezing betrouwbare en actuele informatie te verkrijgen.

Grootste Fixed Network-oplossing in Al-Qassim

Een van de mijlpalen in deze samenwerking was de installatie van het grootste Fixed Network in de regio Al-Qassim in Saoedi-Arabië. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van water was een van de doelstellingen van dit project om de duurzaamheid van deze hulpbron te vergroten. Diehl Metering leverde een oplossing voor verschillende behoeften met de installatie van 105.000 HYDRUS-watermeters. Een van de grootste uitdagingen was het verminderen van de waterverliezen als gevolg van lekken. Met de netwerkoplossing kan het nutsbedrijf de lekken tijdig detecteren, waardoor het verlies aan Non-Revenue Water wordt verminderd. Bovendien maakten de HYDRUS-meters, in tegenstelling tot de mechanische meters, een nauwkeurige uitlezing mogelijk ondanks de moeilijke omstandigheden van de pijpleidingen. Deze upgrade van de meters resulteerde in een efficiëntieverbetering, waarbij het nutsbedrijf elke twee uur automatisch bijgewerkte gegevens ontvangt. De Smart Solutions van Diehl Metering hebben Water Qassim geholpen om geld, middelen en tijd te besparen.

Nieuwe fabriek in Saoedi-Arabië voor lokale productie

In november 2018 zullen Diehl Metering en Abunayyan Holding hun samenwerking consolideren met de bouw van een nieuwe fabriek in Saoedi-Arabië. Naast het versterken van de relatie tussen beide bedrijven, zal deze fabriek een opmerkelijke prestatie zijn in Saoedi-Arabië als de eerste ultramoderne assemblagefabriek van Smart Metering met Duitse technologie in het land.

Deze prestaties zijn mogelijk dankzij het vertrouwen van het Ministerie van Milieu, Water en Landbouw (MEWA) en de National Water Company (NWC) in Saoedi-Arabië, en zijn het resultaat van een succesvolle en toegewijde samenwerking tussen Diehl Metering en Abunayyan Holding.