Tianjin Eco City – Fixed Network

Tianjin Eco City – Fixed Network Tianjin Eco City – Fixed Network

De uitdagingen van de wereldwijde klimaatverandering aangaan

De uitdagingen van de wereldwijde klimaatverandering aangaan

China-Singapore Tianjin Eco-city is een strategisch samenwerkingsproject van de regeringen van China en Singapore. Het terrein van de Eco-city ligt op 40 km van het stadscentrum van Tianjin en op 150 km van het stadscentrum van Beijing, in het Tianjin Binhai New Area; een van de snelst groeiende regio's in China. Het gebied beslaat ongeveer 31,23 km2 en er wonen naar schatting 350.000 mensen. Het project is in september 2008 van start gegaan en moet in 2023 voltooid zijn. Het geeft blijk van de intentie van beide regeringen om de uitdagingen van de wereldwijde klimaatverandering aan te pakken door het milieu beter te beschermen en energie te besparen.

 • IZAR ANALYSES MET SOFTWARE

  Uitgebreide analyses dankzij het IZAR-software platform, zoals alarmfuncties.

 • 31,23 KM² TIANJIN BINHAI NEW AREA

  De nieuwe eco-stad ligt op 40 km van Tianjin en 150 km van Beijing en er wonen circa 350.000 mensen.

 • TOT 16 JAAR LEVENSDUUR

  De nieuwe eco-stad ligt op 40 km van Tianjin en 150 km van Beijing en er wonen circa 350.000 mensen.

 • Draadloos meters uitlezen op uurbasis met behulp van toekomstbestendige software

  Draadloos meters uitlezen op uurbasis met behulp van toekomstbestendige software Draadloos meters uitlezen op uurbasis met behulp van toekomstbestendige software

  De meters van andere fabrikanten die vroeger werden gebruikt voor water, thermische energie en gas, hadden een hele reeks problemen veroorzaakt. Bovendien was de levensduur van de batterij te kort; slechts zes jaar, de uitleesintervallen van de gegevens waren onbevredigend en door de grote hoeveelheden gegevens, traden er vertragingen op bij de transmissie. Aangezien de eco-stad ontworpen is als een hulpbronnenbesparende, milieuvriendelijke en intelligente gemeenschap, was een betrouwbaar en stabiel systeem voor het uitlezen van de meters voor meerdere soorten energie een van de basisvereisten van de klant. Water, gas en warmte moesten samen worden afgelezen, via radiocommunicatie. Het moet mogelijk zijn de gegevens elk uur uit te lezen zonder noemenswaardige vertragingen tussen het uitlezen en het bijwerken van de gegevens. De gebruikte software moet gebruiksvriendelijk zijn, maar ook kunnen worden uitgebreid en aangepast aan toekomstige eisen.

 • Draadloze communicatie, ultrasone warmtemeter, inductieve radiomodule, micro-thermo gasmeter, gegevensanalyse en -waardering

  Draadloze communicatie, ultrasone warmtemeter, inductieve radiomodule, micro-thermo gasmeter, gegevensanalyse en -waardering Draadloze communicatie, ultrasone warmtemeter, inductieve radiomodule, micro-thermo gasmeter, gegevensanalyse en -waardering

  Na een evaluatie van de huidige situatie bij de klant en het bepalen van de vereisten, ontwikkelde Diehl Metering de perfecte oplossing voor het Tianjin-project: een Fixed Network-oplossing bestaande uit CORONA, SHARKY773/775, AERIUS, IZAR RDC Premium en het IZAR-software platform. Hierbij zenden de meters hun gegevens naar een centrale ontvanger in elk huis, van waaruit de verzamelde gegevens vervolgens worden doorgezonden naar het systeem van de leverancier. Dankzij deze oplossing kan de gegevensoverdracht elk uur plaatsvinden.

 • Het automatisch uploaden van gegevens verbetert de doelmatigheid van het beheer, problemen worden onmiddellijk gesignaleerd en opgelost.

  Het automatisch uploaden van gegevens verbetert de doelmatigheid van het beheer, problemen worden onmiddellijk gesignaleerd en opgelost. Het automatisch uploaden van gegevens verbetert de doelmatigheid van het beheer, problemen worden onmiddellijk gesignaleerd en opgelost.

  Wij zijn absoluut onder de indruk van de Diehl Metering productkwaliteit en de gebruikte radiocommunicatie. Met deze intelligente meettechnologie en de lange levensduur van de batterijen, zitten we nu veilig.

  Cui Jinying, Tianjin Jindao Electricity Project Co., Ltd.

  De oplossing van Diehl Metering biedt vele voordelen: het uploaden van gegevens naar de systemen voor facturering en verbruiksvoorspelling gebeurt automatisch. Het energiebeheer en de beheersefficiëntie zijn geoptimaliseerd. Het radiosysteem verbetert de nauwkeurigheid van de uitlezing en helpt bij het opsporen en oplossen van eventuele meterproblemen. Historische gegevens kunnen worden geanalyseerd volgens de specificaties van de klant en eventuele problemen die de eindklant heeft met het warmte-, water- en gasnet kunnen doeltreffend worden geïdentificeerd.