Fixed Network Solutions Fixed Network Solutions

Et trådløst fast netværk fra Diehl Metering er dit perfekte valg, hvis du har brug for vand-, energi-, gas- og elektricitetsdata i høj opløsning på time- eller dagsbasis.

Effektiviser dine processer 

Et fast netværk giver dig fuldautomatiske, effektive og kontinuerlige aflæsninger af alle integrerede målere via permanent installerede modtagere. Data overføres problemfrit til IZAR-softwaren til administration af målerdata med henblik på central overvågning, big data og analyse. Takket være vores højtydende IZAR RADIO-teknologi og vores mange års erfaring inden for netværksplanlægning klarer Diehl Meterings faste netværk nemt selv komplekse boligblokke eller industribygninger. Udarbejd månedlige regninger baseret på det faktiske forbrug frem for et anslået forbrug, og optimer dit forsyningsnetværk med overvågning og analyse i realtid, så du kan handle hurtigt, hvis behovet opstår, f.eks. i forbindelse med en pludselig utæthed. Et fast netværk fra Diehl Metering hjælper vand- og energileverandører på deres vej mod digitalisering. Vores komplette løsninger gør os til din pålidelige partner fra måler til dataanalyse.

Valget er dit

Med Diehl Metering som partner kan du implementere komplekse kommunikationsløsninger, som er skræddersyet til stort set alle dine specifikke anvendelsesområder. Vores produktudvalg understøttes af Diehl Meterings førende egenudviklede IZAR-systemløsning. IZAR anvender den åbne kommunikationsstandard OMS (Open Metering System), som kan bruges på tværs af producenter og segmenter, så du er garanteret maksimal kompatibilitet. Vi har også udvidet vores udvalg af systemløsninger med LPWAN-teknologierne Narrowband IoT (NB-IoT) og LoRaWAN®, og vi fortsætter denne udvidelse. Vi kan altid tilbyde at integrere andre kommunikationsteknologier i specifikke projekter – kontakt os gerne for at høre mere og få et uforpligtende tilbud! Diehl Metering giver vand- og energileverandører frihed til at vælge den bedste kommunikationsløsning til deres behov. Vi tilbyder også en kombineret løsning med vores skræddersyede faste IZAR-netværk og IoT-kommunikationsteknologi, f.eks. NB-IoT. Diehl Metering er ikke kun teknologi, men også et partnerskab, som giver dig adgang til de nyeste IoT-kommunikationsteknologier.

Egenskaber IZAR LoRaWAN® NB-IoT mioty® for Metering
Faktureringsapplikation +++ +++ +++ +++
Højeffektive analyser baseret på historiske data +++ ++ +++ +++
Support til beslutningstagning i næsten realtid for at træffe foranstaltninger +++ + o ++
Forudsigelig levetid med ultra lavt strømforbrug +++ + + ++
Let adgang på grund af tilgængelige offentlige netværk og tjenesteudbydere o + +++ 1) +
Modstandsdygtig over for forstyrrelser, der sikrer pålidelig drift i hele levetiden ++ + +++ +++
Agil tilpasning til nye krav fra forsyningsselskaber +++ + o +++
Migration fra Drive-by mobil aflæsning til fast netværk, uden yderligere rekonfiguration af målere eller udskiftning af målere +++ o o o

1) estimeret

 • IZAR Radio

  Vi har brugt vores egen IZAR RADIO-teknologi til at indsamle forbrugsdata i mere end 20 år – selv fra målere på krævende installationssteder, f.eks. i boligejendomme, kældre og skakter. De batteridrevne målere har en levetid på op til 16 år selv med aflæsninger hver time. IZAR RADIO-netværket er skræddersyet til intelligent måleraflæsning og kan udvides fleksibelt i takt med ændrede leverandørkrav.

  Dækning : Vi tilbyder dig enestående ydeevne og lave omkostninger (pr. målerpunkt) med en dækning på op til adskillige kilometre.

  Opdateret : Vi giver dig mulighed for at hente pålidelige data stort set i realtid (8-14 sekunders intervaller), så din intelligente overvågning altid benytter de mest akutelle data.

  Kompatibilitet : Det faste IZAR RADIO-netværk anvender den åbne kommunikationsstandard OMS (Open Metering System), som giver en næsten ubegrænset kompatibilitet.

  Sikkerhed : IZAR RADIO anvender en dedikeret kommunikationsinfrastruktur, som giver dig fuld kontrol over adgangen til dit netværk og dine registrerede data. Vi tilbyder dig de højeste standarder for sikkerhed takket være BSI-kompatibilitet i henhold til OMS 4.0.2 sikkerhedsprofil B.

  Beskyttet investering: IZAR RADIO er en dokumenteret målerteknologi, der er fuldt kompatibel med målere, som allerede har været i brug i mere end 20 år.

 • LoRaWAN®

  Hvad er LoRaWAN®

  LoRaWAN® (Long Range Wide Area Network) er en LPWAN-teknologi til trådløs kommunikation mellem batteridrevne enheder. LoRaWAN® anvender private netværk – i modsætning til NB-IoT. LoRaWAN® kræver ikke nogen licens, og netværksprotokollen er Open Source. Radioteknologien er dog beskyttet. Diehl Metering er medlem af LoRa Alliance, som arbejder for at udbrede LoRa som en kommunikationsstandard.

  Hvorfor bruge LoRaWAN® til intelligente målere?

  LoRaWAN® har en rækkevidde på op til tre kilometer i byområder og op til 15 kilometer i landområder. Denne store rækkevidde og evnen til at trænge igennem bygninger betyder, at LoRaWAN® er oplagt for intelligente målere, som ofte er installeret på vanskeligt tilgængelige steder.

  Hvilke udfordringer er knyttet til brugen af LoRaWAN® i intelligente målere?

  LoRaWAN® er mest velegnet til mindre hyppig dataoverførsel, hvor leverandørerne skal indgå et kompromis mellem opdaterede data og batterilevetiden. Hvis du vil implementere fuldautomatisk måleraflæsning over et LoRaWAN®-netværk, kan du enten anvende et eksisterende netværk eller etablere et nyt LoRaWAN-netværk i samarbejde med andre partnere – dette kræver investeringsomkostninger. Diehl Metering er din kompetente partner, hvis du er interesseret i en LoRaWAN®-baseret kommunikationsløsning.

 • NB-IoT

  Hvad er NB-IoT?

  NB-IoT er en standardiseret LPWAN-teknologi (Low Power Wide Area Network) til IoT-applikationer, som kæder enheder sammen via etablerede mobile netværk og overfører små mængder data til svært tilgængelige steder og over lange perioder. NB-IoT anvender eksisterende infrastrukturinstallationer til mobil kommunikation. Disse drives, vedligeholdes og opgraderes af de mobile netværksudbydere.

  Hvorfor bruge NB-IoT til intelligente målere?

  NB-IoT anvender eksisterende mobilnetværk og stiller derfor ikke krav til leverandørerne om investering i ny infrastruktur. NB-IoT har endvidere god dækning og trænger effektivt igennem bygninger, hvilket er en fordel i forbindelse med fuldautomatiske måleraflæsninger i eksempelvis skakter eller landområder.

  Hvilke udfordringer er knyttet til brugen af NB-IoT i intelligente målere?

  NB-IoT udgør til trods for sit lave elforbrug en udfordring for batteridrevne målere.Når du implementerer fuldautomatisk måleraflæsning over et NB-IoT-netværk, ejer du ikke infrastrukturen – i modsætning til når du bruger et fast netværk fra Diehl Metering. Du er derfor afhængig af telekommunikationsudbyderen – hvis du er interesseret i en NB-IoT-løsning, fungerer Diehl Metering som din pålidelige partner. Vi samarbejder med forskellige telekommunikationsudbydere og er IoT-partner for bl.a. Vodafone .  

 • Mioty® for Metering

  Hvad er mioty® for Metering?

  Mioty® er baseret på den patenterede Fraunhofer-radiotelegramopdeling og giver en yderst effektiv massiv IoT-løsning (Internet of Things) til store industrielle og kommercielle installationer. Mioty® for Metering - den avancerede konnektivitetsløsning baseret på mioty®, ruster forsyningsselskaberne til de særlige udfordringer og brugssituationer i målerbranchen. Diehl Meterings ambition er at gøre mioty® for Metering til den nye IoT-radiostandard for Metering-verdenen.

  Hvorfor bruge mioty® for Metering?

  Det, der gør mioty® unik, er kombinationen af pålidelig dataoverførsel med lavt strømforbrug, bred skalerbarhed og kapacitet til at understøtte netværk med lang rækkevidde samt ekstrem robusthed over for interferens.
  Mioty® for Metering-teknologien muliggør en høj serviceniveauaftale, ved at levere data så ofte og så pålideligt som nødvendigt, for at opnå dine use cases - samtidig med at du sikrer høj batterieeffektivitet. Dette gør det til en omkostningseffektiv, langsigtet investering, der giver forsyningsvirksomhederne mulighed for at reducere kapital- og driftsomkostningerne og drage fordel af lave samlede ejeromkostninger (TCO).

  Hvilke udfordringer er forbundet med mioty® for Metering?

  I en overgangsperiode, indtil mioty-økosystemet har nået den ønskede udbredelsesstatus, vil det være vanskeligt at bygge videre på en eksisterende infrastruktur. Kunderne skal oprette deres eget netværk med partnere, og det vil kræve investeringsomkostninger. Efter denne indledende fase, vil offentlige net sandsynligvis blive tilgængelige.

  Hvis du er interesseret i en kommunikationsløsning baseret på mioty®, vil Diehl Metering være din kompetente partner til planlægning, implementering og/eller drift.