IZAR: from pioneering radio technology to smart metering solution

For cirka 25 år siden blev der født en revolutionær idé, der hjalp med at åbne op for et helt nyt kapitel i målingens historie.

Diehl Metering
Nyheder
IZAR: from pioneering radio technology to smart metering solution IZAR: from pioneering radio technology to smart metering solution

For cirka 25 år siden blev der født en revolutionær idé, der hjalp med at åbne op for et helt nyt kapitel i målingens historie. Det banebrydende koncept var at udvikle en unik teknologi til nøjagtig aflæsning af målere via radio. I løbet af de næste årtier udviklede IZAR-teknologien sig til at være en forløber for nutidens IoT (Internet of Things). I dag fortsætter det med at være lige så relevant som nogensinde og sætter branchestandarder som en smart målerløsning.

Historien begynder i 1995, hvor Diehl Metering (dengang kendt som Hydrometer) samarbejdede med teknologiselskabet Sappel om at udvikle en prototype af et radiosystem til målere. Resultaterne var lovende - og begge virksomheder investerede straks deres energi og ressourcer til, at lancere den første kompakte version - IZAR R1 i 1996.

De første inkarnationer af IZAR blev udelukkende designet til vandmålere og var afhængige af manuel aflæsning. Da Sappel blev integreret i Hydrometer i 1998, som derefter blev Diehl Metering, havde udviklingsholdene et springbræt til at sætte et uudsletteligt præg på måleindustrien, gennem en række kraftfulde innovationer.

Fjernaflæsninger

De efterfølgende generationer af IZAR R3, R3.5 og G4 muliggjorde automatiske aflæsninger og var mere nøjagtige, robuste og effektive. Ultralyd målere som HYDRUS (vand) og SHARKY (varme) havde også IZAR integreret inde i dem, og teknologien blev hurtigt kendt for sin enestående ydeevne. I modsætning til mange andre radioteknologier er det i stand til at overføre data i særligt udfordrende miljøer og klimatiske forhold, samtidig med at det sikrer økonomisk effektivitet. Desuden har den en pålidelig batterilevetid på 15 år.

IZAR giver i dag kunderne mulighed for at indsamle deres måledata ved hjælp af mobilt walk-by-, drive-by-, passive drive-by-metoder eller et fast netværk - eller en hvilken som helst kombination af de fire. Det største gennembrud er måske, at IZAR nu kan tilpasses til flere energityper (termisk, elektrisk, gas osv.), Som kan aflæses ved hjælp af den samme infrastruktur.

Fra radioteknologi til smart løsning

I de 24 år, siden det blev lanceret første gang, har IZAR udviklet sig fra en banebrydende radioteknologi til, at blive hjørnestenen i Diehl Meterings positionering, som udbyder af smarte målerløsninger til multiforsyninger.

En kombination af IZAR receivere, enheder, radiomoduler, ultralydsmålere og software giver kunderne nye muligheder. IZAR-systemet opsamler og overfører ikke længere måleraflæsning; det analyserer data øjeblikkeligt og omdanner dem til nøgletal for at forbedre vand- og energistyring. Dette hjælper kunder med at reducere deres vand- og varmetab, forbedre faktureringsnøjagtigheden og optimere deres forretning.

Fremtidige innovationer

I næsten et kvart århundrede har IZAR løbende været en reference for målesektoren. Ved udgangen af 2019 var der installeret ca. 52 millioner IZAR-radiomoduler sammen med 8,3 millioner IZAR-udstyrede ultralydsmålere.

En vigtig årsag til dens succes er IZARs kapacitet til at forblive fremtidssikker og let at betjene. Baseret på en Open Metering System kommunikationsstandard, tilbyder den en optimal indbyrdes kompatibilitet til enhver udfordring. Det har længe været i stand til at forbinde flere enheder, hvilket gør det til et tidligt eksempel på IoT. 

I dag er trends som klimaforandringer og vandknaphed ved at forme vores verden - og IZARs tilpasningsevne betyder, at det igen har en vigtig rolle. Gennem kraftig dataanalyse forbedrer IZAR beslutningstagningen, hvilket muliggør større energieffektivitet og hjælper os til bedre at udnytte de naturlige ressourcer, vi alle stoler på.

Derudover ønsker Diehl Metering at styrke IZAR ved at integrere AI, åbne potentialet for forudsigelig vedligeholdelse og digitale tvillingmodeller. Efter at have fået tildelt en række priser for innovation i løbet af sin levetid, ser IZAR ud til at fortsætte med at forudse og tilpasse sig nye markedsbehov, hvilket gør det ligeså relevant nu, som for 24 år siden.