Historie

Diehl Metering står som en af branchens store spillere for innovativ teknologi og intelligent måling. Vi er ét med målingsteknikkens historie. Og har været det lige siden 1862. Her kan du læse mere om højdepunkterne i vores mere end 150 år lange histori...

Historie Historie

1862: Begyndelsen

Neptun er grundlagt i Wrocław Neptun er grundlagt i Wrocław

Neptun er grundlagt i Wrocław

Diehl Metering kan se tilbage på en lang historie, der går tilbage til industrialiseringens første år. I 1862 blev Neptun grundlagt i Wrocław (nutidens Polen) som et støberi, der producerer armaturer til vand- og gasinstallationer. Det er her verdens første Woltman bulk-vandmåler udvikles og produceres i 1895.

Neptun Bliver til Hydrometer Neptun Bliver til Hydrometer

Neptun Bliver til Hydrometer

I 1912 blev virksomheden omdøbt til Hydrometer Breslauer Wassermesserfabrik. Selv i dag husker branchens eksperter stadig dette navn som en garanti for måle- og læseteknologi af høj kvalitet.   

Fra Wrocław til Ansbach Fra Wrocław til Ansbach

Fra Wrocław til Ansbach

Virksomheden tager et betydeligt skridt i 1951: Den bayerske by Ansbach i Tyskland bliver det nye hovedkvarter for Hydrometer. Flytningen giver Hydrometer plads, teknologiske muligheder og strategiske muligheder, for at udvikle sig til en virksomhed med international status. Cirka 480 udviklings-, produktions- og salgsmedarbejdere arbejder stadig på det tre hektar store område i dag. 

1970: Starten på en succeshistorie

1 million vandmålere 1 million vandmålere

1 million vandmålere

Vandmåler nr. 1.000.000 ruller af produktionslinjen i Ansbach i 1970 og varsler starten på et vellykket årti. Med konstant stigende ordrer udvides produktionsanlægget.

1989: Flowmåler sætter en milepæl

Ny teknologisk standard Ny teknologisk standard

Ny teknologisk standard

En innovation udviklet internt sætter en ny teknologisk standard for de kommende år, da Hydrometer modtager PTB (akkreditering til en elektronisk flowmåler). Vandmåler nr. 4.000.000 produceres i Ansbach.

1991: Hydrometerkoncernen skabes

Produktionsanlæg åbner i Apolda Produktionsanlæg åbner i Apolda

Produktionsanlæg åbner i Apolda

I 1991 grundlægger Hydrometer GmbH et produktionsanlæg i Apolda, til masseproduktion af husholdningsvandmålere for, at imødekomme den stigende efterspørgsel efter målere af høj kvalitet. I samme år er et testlaboratorium til beboelses- og individuelle forbrugsvandsmålere certificeret i Apolda.  

Ultralydsteknologi bliverr født Ultralydsteknologi bliverr født

Ultralydsteknologi bliverr født

I 1991 begynder Hydrometer at udvikle den første generation af sin højpræcise ultralydsteknologi.

Fjernaflæsninger foretaget af IZAR -radio Fjernaflæsninger foretaget af IZAR -radio

Fjernaflæsninger foretaget af IZAR -radio

IZAR -radioteknologien blev først udviklet i 1996 af Sappel i partnerskab med Hydrometer. Det hjælper med at revolutionere branchen ved at gøre det muligt at aflæse målere nøjagtigt på afstand via radio. Teknologien udvikler sig til at blive en forløber for IoT, hvilket gør det muligt at overføre et væld af data om netværksydelse - og udvikle sig til hjørnestenen i nutidens smarte målerløsninger.

Sappel (Frankrig) og Mirometr (Polen) er inkorporeret Sappel (Frankrig) og Mirometr (Polen) er inkorporeret

Sappel (Frankrig) og Mirometr (Polen) er inkorporeret

I 1998 blev Hydrometerkoncernens strategiske udvidelse: det franske selskab Sappel og det polske datterselskab Mirometr overtaget. Sappel konstruerer og producerer vandmålere og radiobaserede aflæsningssystemer.

Første ultralydsmåler lanceres Første ultralydsmåler lanceres

Første ultralydsmåler lanceres

I 1998 lancerer Hydrometer sin første ultralydsmåler, en flow sensor kaldet SHARKY. Den er dedikeret til varmemålermarkedet og tilbyder større nøjagtighed, lang holdbarhed og bedre modstandsdygtighed over for dårlig vandkvalitet.

EWT (Østrig) bliver inkorporeret EWT (Østrig) bliver inkorporeret

EWT (Østrig) bliver inkorporeret

Den strategiske ekspansion fortsætter i 2001 med inkorporering af det østrigske selskab ELIN Wasserwerkstechnik GmbH (EWT), samt den ungarske vandmålerproducent MOM. Den Wien-baserede markedsleder for vandmålerteknologi EWT er en pioner inden for radiobaseret læsesektor. Den Mátészalka-baserede målteknologispecialist MOM har været markedsleder i Ungarn i årtier, og har en strategisk vigtig rolle for det østeuropæiske marked.

SAPPEL do Brazil bliver grundlagt i Brasilien SAPPEL do Brazil bliver grundlagt i Brasilien

SAPPEL do Brazil bliver grundlagt i Brasilien

Den første sydamerikanske fabrik blev grundlagt i 2002. SAPPEL do Brazil havde hovedkontor i havnebyen Recife, og var ansvarlig for fremstilling og salg af innovativ måleteknologi til det sydamerikanske marked. I dag opretholder vi et veletableret partnerskab med distributører i Brasilien, hvilket sikrer vores tilstedeværelse på dette marked. 

Ultralydsmålere bliver fortsat optimeret Ultralydsmålere bliver fortsat optimeret

Ultralydsmålere bliver fortsat optimeret

I 2003 afslører virksomheden anden generation af sine ultralydsenergimålere, efterfulgt af tredje generationens ultralyds kompakte energimåler SHARKY 773 i 2004. Denne model integrerer flow sensorer med nye transducere og elektronik, og er grundlaget for nutidens ultralydsmålere fra Diehl Metering.

Hydrometer Metering, Jinan/China Hydrometer Metering, Jinan/China

Hydrometer Metering, Jinan/China

I 2004 blev Hydrometer (Shandong) Metering grundlagt i Jinan for at koordinere alle aktiviteter og skabe vækst på det Kinesiske marked. Grundlæggelsen af det, der nu er Diehl Metering (Jinan) Co. Ltd. i 2007, sikrer, at produktion og salg lever op til europæiske og kinesiske standarder - suppleret af et andet produktionssted for ultralydsvarmemålere. 

Diehl i Mellemøsten, Dubai/UAE Diehl i Mellemøsten, Dubai/UAE

Diehl i Mellemøsten, Dubai/UAE

I 2006 blev Diehl Middle East grundlagt i Dubai for at udvide virksomhedens tilstedeværelse i MENA -regionen. Nu kendt som Diehl Metering FZE, er virksomheden en one-stop shop for måleteknologi og tjenester til vand, termisk energi, gas og elektricitet i denne økologisk krævende region. 

2006: Frankrig fejrer 100 år

100-års jubilæum, Frankrig 100-års jubilæum, Frankrig

100-års jubilæum, Frankrig

Sappel, i dag kendt som Diehl Metering, fejrer sit 100 -års jubilæum i 2006. Firmaet blev grundlagt i 1906 som "Paris Ignicole" og blev opkøbt af det schweiziske firma SIGNUM AG i 1936 og omdøbt til "Sappel". Med hovedkontor i Saint-Louis, Frankrig, integrerer dette specialiserede selskab inden for vand-, termisk energi- og gasmåling Hydrometer Group i 1998. 

Bæredygtighed bliver en prioritet Bæredygtighed bliver en prioritet

Bæredygtighed bliver en prioritet

Hydrometer styrker sit engagement i bæredygtighed, ved at integrere øko-design i produktudvikling i 2006 og vinde en fransk statsstøttet pris for den økologiske ydelse af sin ALTAIR V4-kompositmåler i 2008. Samme år opnår virksomheden ISO 14001 miljøcertificering for sit effektive miljøledelsessystem. I løbet af de næste år tilføjer de OHSAS 18001 -certificering for arbejdsmiljøstandarder samt ISO 26000 -certificering for socialt ansvar.

Vandmålere får ultralyd Vandmålere får ultralyd

Vandmålere får ultralyd

Virksomheden bringer branchens første ultralydsmåler til markedet i 2008. HYDRUS -måleren er fremstillet i Ansbach og er opkaldt efter en kombination af Hydrometer, virksomhedens navn og USA, forkortelsen for "ultralyd".

2010: Diehl metering som en koncern

Diehl Metering bliver en afdeling i Diehl Group Diehl Metering bliver en afdeling i Diehl Group

Diehl Metering bliver en afdeling i Diehl Group

2010 er et meget betydningsfuldt år i virksomhedens historie: Diehl Metering bliver en officiel afdeling i Diehl -koncernen sammen med de eksisterende virksomhedsdivisioner inden for Metal, Controls, Defense og Aviation. Familievirksomheden Diehl blev grundlagt som et støberi i Nürnberg i 1902 og beskæftiger nu omkring 16.300 medarbejdere og genererer en årlig omsætning på 3 milliarder euro.

Diehl Gas Metering Diehl Gas Metering

Diehl Gas Metering

Med grundlæggelsen af Diehl Gas Metering i 2010 havde virksomhedsdivisionen sit eget kompetencecenter for gasmåling i den tyske by Ansbach. Diehl Gas Metering GmbH udviklede og producerede gasmålere inden for Diehl Metering Group, herunder AERIUS produktlinjen, som var baseret på mikrotermal flowmåling.

Diehl Metering, Danmark Diehl Metering, Danmark

Diehl Metering, Danmark

Den danske salgsfilial Diehl Metering ApS blev grundlagt i 2011. Dette er resultatet af et langt og intensivt samarbejde med Hydrometer GmbH. Teamet hos Diehl Metering ApS hjælper med at imødekomme øget efterspørgsel fra det danske marked for innovativ ultralydsteknologi og systemteknik.

2012: Tyskland fejrer 150 år

150-års jubilæum i Tyskland 150-års jubilæum i Tyskland

150-års jubilæum i Tyskland

I 2012 fejrer Hydrometer Group, nu kendt som Diehl Metering, sit 150-års jubilæum.

Grundlæggelse af Diehl Metering, Storbritannien Grundlæggelse af Diehl Metering, Storbritannien

Grundlæggelse af Diehl Metering, Storbritannien

I 2013 blev det britiske salgskontor, Diehl Metering Ltd., grundlagt i Halifax, England, for at opfylde de specifikke teknologiske krav fra kunder i Storbritannien. Diehl Metering Ltd. leverer innovative måleløsninger, tilpasser dem til lokale behov og leverer også tjenester og teknisk support.   

Passiv drive-by gør dataindsamling mere enkelt Passiv drive-by gør dataindsamling mere enkelt

Passiv drive-by gør dataindsamling mere enkelt

I 2014 lanceres “passiv drive-by” -løsningen. Baseret på IZAR radioteknologi er det muligt at indsamle måledata fra et renovationsbil eller en vedligeholdelsesvogn udstyret med radiomodtagere.

2015: Udvidelse til nyt marked

Diehl Metering som et stærkt brand Diehl Metering som et stærkt brand

Diehl Metering som et stærkt brand

Virksomhedens fusion til at skabe det stærke internationale mærke Diehl Metering finder sted ved årsskiftet 2014. Siden 2010 har Diehl Metering været en afdeling i Diehl –koncernen, sammen med de eksisterende divisioner inden for metal, kontrol, forsvar og luftfart. Diehl Metering står for innovative løsninger af høj kvalitet, samt økonomisk og miljøvenlig brug af naturressourcer og energi.

Grundlæggelse af Diehl Metering, Singapore Grundlæggelse af Diehl Metering, Singapore

Grundlæggelse af Diehl Metering, Singapore

I 2015 åbnes en filial i Singapore. Diehl Metering Pte. Ltd. er ansvarlig for markeder i Sydøstasien. Singapores geografisk fordelagtige placering, giver Diehl Metering Pte. Ltd. fordelen ved at kunne støtte lokale kunder, og samtidig udvikle en bedre forståelse af regionale krav.

2016: 20 år med izar radio

20 års radioekspertise 20 års radioekspertise

20 års radioekspertise

IZAR -radiosystemet fejrer sin 20 -års fødselsdag i 2016, og er nu en kernekomponent i alle Diehl Meterings systemløsninger, herunder intelligente målere til vand, termisk energi, gas og elektricitet samt software og systemprodukter. Samme år lanceres den nye generation IZAR RC i G4 som svar på den stigende efterspørgsel. Ved at integrere kommunikationsstandarden - Open Metering Standard (OMS), muliggør den interoperabilitet i et mobilt eller fast netværk for enkel konfiguration og effektiv automatiseret læsning.

Grundlæggelse af Diehl Metering, Sverige Grundlæggelse af Diehl Metering, Sverige

Grundlæggelse af Diehl Metering, Sverige

I 2016 åbnede Diehl Metering et nyt salgskontor i Sverige, med det formål at erobre yderligere vækstmarkeder. Takket være et intensivt samarbejde med skandinaviske partnere og kunder gennem den danske salgsafdeling Diehl Metering ApS, der blev grundlagt i 2011, kender Diehl Metering godt til de regionale krav. 

Grundlæggelse af Spaniens salgskontor Grundlæggelse af Spaniens salgskontor

Grundlæggelse af Spaniens salgskontor

I begyndelsen af 2016 bliver det spanske kontor i Madrid i sig selv en enhed af Diehl Metering. Diehl Metering S.L. / Diehl Metering/Spanien har hovedsageligt ansvaret for det spanske og portugisiske marked. 

Grundlæggelse af salgskontor I USA Grundlæggelse af salgskontor I USA

Grundlæggelse af salgskontor I USA

Salgskontoret i Naperville USA blev grundlagt i 2017, for at udvide virksomhedens tilstedeværelse på det hurtigt voksende amerikanske marked. Da intelligente netværk er meget stigende i Nordamerika, tilbyder salgsfirmaet Diehl Metering LLC kunderne hele proceskæden fra målere til datahåndtering fra en enkelt kilde.

Femstjernet kvalitet til SHARKY Femstjernet kvalitet til SHARKY

Femstjernet kvalitet til SHARKY

I 2018 tildeles SHARKY 775 ultralydsenergimåler 5 stjerner ud af 5 for målestabilitet og målenøjagtighed af den uafhængige tester AGFW, et tegn på den kvalitet, Diehl Metering er stolt af.

2019: Styrkelse af vores globale organisation

Reorganisering og certificering Reorganisering og certificering

Reorganisering og certificering

Fra 1. januar 2019 er Diehl Metering struktureret omkring et unikt styringssystem med 2 kundesegmenter (Vand og energi) og 5 salgsregioner, der dækker alle markeder verden over.

EcoVadis Guld klassificering opnås EcoVadis Guld klassificering opnås

EcoVadis Guld klassificering opnås

I 2020 blev Diehl Meterings afdeling i Saint-Louis, Frankrig tildelt EcoVadis Guld klassificering, det højeste anerkendelsesniveau for virksomhedernes sociale ansvar (CSR). Ratingen anerkender virksomhedens handlinger inden for etisk og ansvarlig beskæftigelse og forretningspraksis, bæredygtige indkøb og miljøledelse.

Multisite certificering Multisite certificering

Multisite certificering

Efter sin globale reorganisering, opnår Diehl Metering med succes, multisite-certificering til måleinstrumentdirektivet (MID), et godkendelsesstempel, der angiver fremstilling af høj kvalitet. Vi blev også tildelt multisite -certificeringer af Quality Austria ** efter at have opfyldt kravene i ISO 9001: 2015 og ISO 14001: 2015 standarder for kvalitet og miljø.

2021: Styrker en bæredygtig fremtid

HYDRUS serien udvides HYDRUS serien udvides

HYDRUS serien udvides

Lanceringen af HYDRUS 2.0 og HYDRUS 2.0 BULK i 2020-21, bringer yderligere forbedringer til Diehl Meterings udvalg af smarte vandmålere. Med ultralydsteknologi og et forbedret dynamisk område på op til R1000, leveres de nye målere med optimeret batterilevetid, så kunderne kan skabe større effektivitet og bæredygtighed i deres vandnet. 

Tilslutning til Global Compact Tilslutning til Global Compact

Tilslutning til Global Compact

I 2021 er underskrivelsen af FN's Global Compact en stor milepæl i Diehl Meterings engagement i bæredygtighed. Ved tilslutning til verdens største virksomheders bæredygtighedsinitiativ, bringer virksomheden synlighed og gennemsigtighed til sin støtte til FN's 17 mål for bæredygtig udvikling, og tager endnu et skridt til at opfylde sin vision om at styrke en bæredygtig fremtid.

 Et nyt brand krav  Et nyt brand krav

Et nyt brand krav

Som en del af en ny brandvision, centreret omkring bæredygtighed, afslører Diehl Metering et nyt mærkekrav: "Styrk en bæredygtig fremtid". Kravet bygger på og forlænger vores mangeårige mission om at gøre energi- og vandnet mindre spildende og mere effektive. Det er vores løfte at støtte alle overalt ved at give dem de værktøjer, de har brug for til at bygge en bedre fremtid sammen.