Manila – Drive-By

Manila – Drive-By Manila – Drive-By

En moderne omkostningseffektiv AMR-løsning til en voksende hovedstad

En moderne omkostningseffektiv AMR-løsning til en voksende hovedstad

En stadig mere problematisk proces med at indhente manuelle aflæsninger fra mere end 1,2 millioner vandmålere i Manila førte til det lokale vandforsyningsselskab Maynilads beslutning om at installere et pålideligt AMR-system. Diehl Meterings drive-by-løsning har gjort det muligt for selskabet at reducere tab fra ikke-afregnet vand fra 61 % til 29 %.

  • 1,2 Millioner Vandmålere

    Indtil 2015 skulle alle vandmålere i Manila aflæses manuelt.

  • >50% Mindre tab fra ikke-afregnet vand

    Store tab fra ikke-afregnet vand blev mere end halveret i perioden fra 2007 til 2017. 

  • -90% Færre Omkostninger

    Selskabet har reduceret de oprindelige omkostninger til manuelle aflæsninger til mindre end en tiendedel.

  • At indhente manuelle måleraflæsninger under de mest udfordrende betingelser

    At indhente manuelle måleraflæsninger under de mest udfordrende betingelser At indhente manuelle måleraflæsninger under de mest udfordrende betingelser

    Indtil 2015 blev mere end 1,2 millioner vandmålere aflæst manuelt i Manila. Ud over udfordringer med at finde frem til den nøjagtige placering for de individuelle målere var der også problemer med øget overbelastning og store mængder regn og oversvømmelse i regntiden. Der kunne maksimalt foretages 300 aflæsninger pr. dag.

    Maynilad havde desperat brug for en pålidelig AMR-løsning til automatisk måleraflæsning, som kunne fungere effektivt og uafhængigt af "menneskelige" faktorer – også med hensyn til manipulation og fejl i de håndskrevne rapporter.

  • Præcis dataoverførsel og -administration

    Præcis dataoverførsel og -administration Præcis dataoverførsel og -administration

    Et omkostningseffektivt system til hurtig og pålidelig datakommunikation med en intelligent drive-by-løsning fra Diehl blev implementeret i 17 områder omkring Manila.

    Arkitekturen er helt enkel: Mobile radiomodtagere registrerer de signaler, som vandmålerne udsender med en transmissionsfrekvens på otte sekunder. De indsamlede data sendes via en FTP-server på et 3G- eller 4G-netværk til Maynilads regnskabssystem, hvor de gemmes og administreres.

    Der blev gennemført en offentlig kampagne med tv-programmer og arrangementer for at reklamere for og informere om Filippinernes første drive-by-netværk. Maynilad sendte også et brev til forbrugerne med oplysninger om, hvordan teknologien fungerer og de mange fordele ved systemet – ikke mindst i form af præcise vandregninger.

  • Markant lavere udgifter og tab

    Markant lavere udgifter og tab Markant lavere udgifter og tab

    Vores medarbejdere skulle tidligere bruge tre dage på at aflæse 900 målere uden garanti for, at aflæsningen var korrekt. Nu kan vi aflæse det samme antal vandmålere på blot nogle minutter – og med garanterede fejlfri data.

    Jhonegil C. Ascan, Metering Manager, Maynilad Water

    Den færdige løsning har givet Maynilad betydeligt hurtigere og nemmere adgang til forbrugsdata med garanterede præcise fakturerbare data. Det store antal advarselsmeddelelser, der kan udsendes efter hver aflæsning, gør det muligt at identificere eventuelle utætheder eller mulige vandbesparelser. Problemer med vanddistributionsnetværket vises med præcise visualiseringer, så Maynilad kan forbedre sin kundeservice markant.

    Besparelserne er også væsentlige: Mens udgiften til manuel aflæsning af 20.000 målere var USD 1.230, har den nye drive-by-løsning fra Diehl Metering reduceret omkostningen til USD 128. Store tab fra ikke-afregnet vand (61 %) er også blevet mere end halveret.