Brønderslev Forsyning A/S - Fixed Network

Brønderslev Forsyning A/S - Fixed Network Brønderslev Forsyning A/S - Fixed Network

districtsverwarming van de toekomst

Stadsverwarming van de toekomst

De holding Brønderslev Forsyning A/S is verantwoordelijk voor de watervoorziening, districtsverwarming en afvalwaterzuivering in de Deense stad Brønderslev.

Als pionier op het gebied van slimme energie implementeert Brønderslev Forsyning A/S een "district Heating of the Future": stroom- en stadsverwarming worden opgewekt in de eigen warmtekrachtkoppelingseenheid, die dankzij de combinatie van zonne-energie, biomassa en warmtepompen een van de meest efficiënte centrales ter wereld is.

Samen met Diehl Metering is een uitgebreide vaste netwerkoplossing geïmplementeerd, die energie-efficiënte warmteproductie en -distributie mogelijk maakt.

 • 5.000 SHARKY energiemeters

  De innovatieve Fixed Network-oplossing biedt volledig geautomatiseerde gegevensverzameling en intelligente analyse

 • 5°C temperatuurverlaging

  Verlaging van de gemiddelde retourtemperatuur van 40°C tot 35°C

 • € 100.000 kostenbesparing

  Energie-efficiënte warmteproductie en -distributie en gericht advies over ongunstig verbruiksgedrag zorgen voor een aanzienlijke kostenverlaging.

 • Verbetering van de efficiëntie van het warmtenet

  Verbetering van de efficiëntie van het warmtenet Verbetering van de efficiëntie van het warmtenet

  Een efficiënte regeling van de aanvoer- en retourtemperatuur van de districtsverwarming was niet mogelijk omdat de bestaande mechanische meters geen meetwaarden konden registreren van de actuele temperatuursomstandigheden in het distributienet.

  In huishoudens met een ongunstig stookgedrag, de zogenaamde "slechte koelers", wordt de geleverde districtsverwarming niet gebruikt. Dit leidt tot een lage temperatuurspreiding met hoge retourtemperaturen en veroorzaakt extra kosten voor de consument en de leverancier.

  Door het gebrek aan geïntegreerde communicatiemogelijkheden van de oude warmtemeters konden geen verbruiksgegevens en waarschuwingsberichten naar de leverancier worden doorgestuurd. Ondertussen nam door het ontbreken van een geautomatiseerde, snelle detectie van fouten of afwijkingen het risico op dure schade aan gebouwen door lekken of leidingbreuken toe.

 • Een Fixed Network voor slimme analyses

  Een Fixed Network voor slimme analyses Een Fixed Network voor slimme analyses

  Als onderdeel van de implementatie van een innovatieve Fixed Network-oplossing wordt een volledig geautomatiseerde uitlezing en bescherming tegen lekken gerealiseerd met 5.000 SHARKY 775 ultrasone energiemeters in combinatie met SHARKY FS 473 ultrasone stromingssensoren in het retoursysteem. Geïntegreerde radiomodules zorgen voor de automatische overdracht van de actuele gegevens.

  De in een netwerk opgenomen sensoren en meters registreren en vergelijken de debieten in de aanvoer- en retourleidingen en zenden de meetwaarden naar vast geïnstalleerde ontvangers. Van daaruit worden de gegevens verschillende keren per uur doorgestuurd naar de IZAR-software voor slimme analysedoeleinden. In geval van afwijkingen geeft de energiemeter na 90 seconden een alarm Problemen, van gesprongen leidingen tot lekkende radiatoren, kunnen snel en betrouwbaar worden opgespoord.

 • Minder kosten. Betere service. Meer veiligheid.

  Minder kosten. Betere service. Meer veiligheid. Minder kosten. Betere service. Meer veiligheid.

  IZAR-software stelt ons in staat om slimme analyses uit te voeren, waardoor we de warmteproductie beter kunnen aanpassen aan de consumptiepatronen van onze klanten en hen kunnen informeren over ongunstige verwarmingspatronen. Hierdoor konden we onze retourtemperatuur verlagen van gemiddeld 40 °C naar 35 °C, wat resulteerde in een kostenbesparing van € 100.000 per jaar in de WKK-fabriek door een betere rookgaskoeling en minder energieverliezen in het distributienet. Het uitgespaarde geld kunnen we direct investeren in ons concept ‘Stadsverwarming van de toekomst’

  Thorkil Bartholdy Neergaard, Managing Director bij Brønderslev Forsyning A/S

  De volledig geautomatiseerde uitlezing van de ultrasone energiemeters heeft de dienstverlening aan de klant verbeterd en een einde gemaakt aan foutief doorgegeven meterstanden. Het resultaat is een betrouwbare en correcte facturering en een energie-efficiënte warmteproductie en -distributie op basis van slimme analyses van de verzamelde metergegevens.

  In het analyse dashboard van het IZAR PLUS-portaal wordt de temperatuurspreiding voor elke meter weergegeven als het verschil tussen de aanvoer- en retourtemperatuur. Defecte of ongunstige bedrijfsomstandigheden kunnen hierdoor snel worden gedetecteerd en verholpen. Bovendien kunnen huishoudens met een suboptimaal stookgedrag proactief worden geadviseerd om onnodige stookkosten te vermijden. De slimme analysefuncties van het IZAR PLUS-portaal zorgen dus voor enorme besparingen voor de leverancier en de consument.

  De volledig geautomatiseerde bewaking van de meteralarmen biedt de klant bovendien een verbeterde veiligheidsservice. Als optionele dienst kan de consument zijn persoonlijk lekalarm zelfs rechtstreeks via e-mail en/of sms laten melden, zodat kostbare schade wordt vermeden. En ook verzekeringsmaatschappijen erkennen de veiligheidsvoordelen en geven klanten met de slimme Diehl Metering-infrastructuur aantrekkelijke kortingen op waterschadeverzekeringen.

  De verbeterde dienstverlening heeft geleid tot een duurzaam grotere klantentevredenheid.

 • Een verbeterde oplossing om een nieuw motivatietarief te ondersteunen

  Een verbeterde oplossing om een nieuw motivatietarief te ondersteunen Een verbeterde oplossing om een nieuw motivatietarief te ondersteunen

  U kunt hier lezen hoe Brønderslev Forsyning A/S een baanbrekend motivatietarief heeft ingevoerd met behulp van onze consumentenapp IZAR@HOME.

 • Case-Study Brønderslev brochure

  Case-Study Brønderslev brochure Case-Study Brønderslev brochure

  Meer informatie in onze Case-Study Brønderslev brochure

   Meer lezen