Energy Network Analytics

Hvordan vil du åbne op for ny værdi i dit varmenetværk, uden at skulle forpligte dig til en større investering?

Energy Network Analytics Energy Network Analytics

Gør dit varmenetværk mere intelligent

Hvordan vil du åbne op for ny værdi i dit varmenetværk, uden at skulle forpligte dig til en større investering?

Med Diehl Metering's Energy Network Analytics omdanner du dine varmemålerdata til værdifuld netværksinformation. Ved brug af dine eksisterende smarte Diehl Metering målere og flow sensorer, udvinder denne løsning et væld af informationer fra dit system, til at levere en unik og handlingsrettet indsigt. Du får et nøjagtigt overblik over varmefordeling og effektivitet i dit netværk. Du vil straks blive adviseret om eventuelle fejl eller lækager. Og du vil endda være i stand til virtuelt at beregne forbrug, ved at samle data fra flere fysiske sensorer. Fordelene for din virksomhed? Øget netværkseffektivitet, reducerede omkostninger og større kundetilfredshed.

Hvordan virker det?

Energy Network Analytics bruger kommunikerende varmemålere og flow sensorer til at indfange værdifulde data fra individuelle bygninger, individuelle forbrug og dit varmefordelingsnetværk som helhed. Alle disse oplysninger overføres derefter til den centrale Data Management software IZAR@NET 2, hvis den hostes lokalt på din server - eller IZAR PLUS PORTAL, hvis du foretrækker software som service.

Softwaren fortolker dataene og leverer en klar platform over dit system, der giver indsigtsfulde analyser og nyttige alarmer, der advarer dig om uregelmæssigheder i dit varmenetværk. Hvad mere er, tilbyder IZAR-software understøttelse af flere hjælpeprogrammer og sensorer, så du kan kombinere forskellige dele af din virksomhed på en enkelt platform.

 

SWARM ANALYTICS TIL FORBEDRET TEMPERATURSPREDNING

Med Energy Network Analytics kan du nemt identificere høje returtemperaturer i dit netværk, muligvis forårsaget af defekte overførselsstationer eller dårlige varmemønstre. Med Swarm Analytics er du i stand til at overvåge vigtige systemparametre for hver enkelt varmemåler, såsom returtemperatur og spredning (Delta T). På IZAR-software platformen kan du samle diagrammer, der klassificerer forbrugerne efter deres energiforbrug (lav, medium eller høj). Og du vil være i stand til nøjagtigt at identificere, hvor de høje returtemperaturer forekommer, samt hvorfor, hvilket giver dig mulighed for hurtigt at rette fejl eller give forbrugerne skræddersyet rådgivning, der hjælper dem med at forbedre deres forbrugsvaner.

SMART LÆKAGE SPORING

Lækager i dit distributionsnetværk og i bygninger kan være ekstremt kostbart, såvel som risikabelt for forbrugerne. Derfor inkluderer Energy Network Analytics en smart lækage sporings funktion. Ved indsamling af data fra flow sensorer og ultrasonic varmemålere som SHARKY, Energy Network Analytics evaluerer flowhastigheder i dit netværk og udsender alarmer, hvis der opdages en lækage. Inden for 90 sekunder efter et rørledningsbrud, sender SHARKY-måleren en underretning med præcise oplysninger om placeringen og arten af problemet. Du kan endda tilpasse tjenesten til at sende lækagealarmer til forbrugerne, hvilket hjælper med at øge kundetilfredsheden.

OPTIMERING AF VARMEFORDELING

Alt varme der produceres, som ikke når ud til forbrugerne, betyder ekstra omkostninger, spildt energi og dårlig bæredygtighed. Varmetab kan skyldes forældede rørledninger eller utilstrækkelig isolering. Udfordringen er at vide, hvor dette sker i dit netværk - og det er her Energy Network Analytics kommer ind. Ved permanent overvågning af flow temperaturer på flere punkter, fastslår den temperaturen i rørene, til en meget høj grad af nøjagtighed. Ved hjælp af din IZAR-software kan du definere dine egne grænser for alarmer - og du får derefter straks besked om tegn på varmetab tidligt i processen. På samme måde vil du bidrage til at sænke CO2 udledningen.

ANALYSE AF KEDELEFFEKTIVITET

Uden regelmæssig effektivitetsovervågning, yder de fleste kedler betydeligt under deres nominelle effektivitet. Derfor sammenligner Energy Network Analytics den energi, der føres ind i din kedel med gas, med den termiske energi, der er opfanget af SHARKY-målere. Dermed beregnes kedlens effektivitet i procent i forhold til producentens påståede effektivitet. Som resultat har du næsten realtidssporing af din kedels effektivitet - hvilket betyder, at du kan overvåge den på lang sigt og optimere levetidsomkostningerne.

KORTLÆGNING OVER DIT NETVÆRK OG ENHEDER ÉT STED FOR ET KLART OVERBLIK

En af de vigtigste fordele ved Energy Network Analytics er, at den fortolker mængden af data i dit netværk og omdanner det til et letforståeligt format. Kortlægningen giver dig et klart overblik over dit netværk, så du kan visualisere den nøjagtige geografiske placering af de forskellige enheder og målerpunkter i dit netværk - og til at lokalisere de steder, hvor du har brug for at gribe ind.

DIGITAL TVILLINGSIMULERING FOR EN KLARERE VISNING

Ved at bruge flere målere kan du samle store mængder data om forskellige dele af dit varmenetværk - men det giver dig ikke altid det store overblik. Heldigvis har Energy Network Analytics svaret. Ved at indsamle data fra adskillige tilstødende enheder kan den oprette virtuelle målere, der beregner forbrugsværdier for en given bygning, gruppe af bygninger eller et hvilket som helst underafsnit af dit netværk. Du vil være i stand til at overvåge den samlede energieffektivitet endnu mere præcist, samt identificere flere muligheder for omkostningsbesparelser. Du kan endda generere ny forretning, ved at videresælge virtuelle måleranalyser til tredjeparter.

More information

Contact us for a personalised analysis of your needs and how Smart Leak Detection can help increase your network efficiency.

Kunde cases

 • Bronderslev

  Bronderslev Bronderslev

  Som pioner inden for smart energi er Brønderslev Forsyning A/S i gang med at implementere "Fremtidens fjernvarme". Et koncept, hvor strøm og fjernvarme genereres i et selvstændigt kombineret kraft- og varmeanlæg, som er et af de mest effektive i verden, fordi det kombinerer solenergi, biomasse og varmepumper.

  Læs mere
 • Støvring

  Støvring Støvring

  Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. er en typisk dansk fjernvarmevirksomhed. Forsyningen er offentligt ejet og leverer fjernvarme til den lille by Støvring. Gennem sit 64 km store netværk af hovedledninger betjener det mere end 2.600 husstande. Forsyningen har sit eget termiske kraftværk, der har en unik arkitektur, og bruger tre gasmotorer til at producere elektricitet og 65.000 MWh varme årligt.

  Læs mere