Smart Leak Detection

Vidste du, at mellemstore forsyningsselskaber i Danmark mister et dagligt gennemsnit på 30 m³ på grund af lækager i deres varmenetværk? Og deres kolleger i Tyskland oplever daglige tab på 50 m³? Er du en varmeforsyning, er lækager et af de dyreste problemer, du står over for.

Smart Leak Detection Smart Leak Detection

Smart Leak Detection til varmeanvendelse

Vidste du, at mellemstore forsyningsselskaber i Danmark mister et dagligt gennemsnit på 30 m³ på grund af lækager i deres varmenetværk? Og deres kolleger i Tyskland oplever daglige tab på 50 m³? Er du en varmeforsyning, er lækager et af de dyreste problemer, du står over for.

Omkostningerne er ikke kun økonomiske; det er også miljømæssige, fordi en lækage er væsentlig stor i spild af ressourcer. Hvad mere er, hvis denne lækage opstår i et rør i en forbrugers hjem, kan det medføre større skader på bygningen, hvilket resulterer i endnu flere omkostninger og påvirker din kundetilfredshed.

Så hvordan kan du begrænse omkostningerne ved lækager? Hvordan kan du sikre dig, at du griber ind hurtigt for at undgå større skader? Hvad kan du gøre for at reducere risikoen for lækager i dit netværk? Og hvordan kan du opnå alt dette og samtidig tilbyde nye tjenester og merværdi til dine kunder?

SMART LEAK DETECTION TIL VARMEANVENDELSE

Nøglen til håndtering af lækager er at blive informeret hurtigt og handle hurtigt. Og det er præcis, hvad Smart Leak Detecteion giver dig mulighed for at gøre. Denne løsning ere n del af Diehl Metering’s Energy Network Analytics, et tilbud, der gør varme netværk mere intelligent.

For at drage fordel af vores Smart Leak Detection løsning, skal du bruge et fast netværk. kombineret med SHARKY varmemålere bliver data aflæsning fuldt automatiseret. Derudover installeres SHARKY FS ultrasonic flow sensorer i returledningerne i varmefordelings netværket.

HURTIGE REAKTIONER

Ved at overvåge flowet i frem- og returløbene kan Smart Leak Detection opspore en lækage i de meget tidlige stadier. Enhver afvigelse fra det foruddefinerede område for flowet udløser straks en alarm. Inden for 90 sekunder efter en uregelmæssighed, sender SHARKY-måleren en advarselsmeddelelse. Dette vises derefter med præcise oplysninger om placeringen og arten af problemet i den centrale Data Management software IZAR@NET 2, hvis den hostes lokalt på din server - eller IZAR PLUS PORTAL, hvis du foretrækker software som service.

Desuden kan du følge flowet i forskellige dele af dit netværk på IZAR@NET 2 gennem letforståelig grafik og klar analyse, der opdateres regelmæssigt. Dette betyder, at du kan registrere mindre indlysende typer af lækager, såsom en dryppende radiator i en forbrugers hjem.

REDUCERING AF OMKOSTNINGERNE, ØGER KUNDETILFREDSHEDEN

Med Smart Leak Detection kører alle processer i dit netværk mere effektivt og hjælper med at reducere driftsomkostningerne. Fra varmeværket til distribution i individuelle hjem har du et klart overblik over flowhastigheder med alarmer, der giver dig mulighed for hurtigt at løse eventuelle problemer, før der opstår betydelige skader. Og ved varmetab gennem lækager påvirker du ikke kun din bundlinje positivt; du vil også øge bæredygtigheden i din virksomhed.

Løsningen åbner også muligheden for at skabe nye tjenester til dine kunder. Smart Leak Detection kan tilpasses til at sende lækagealarmer direkte til forbrugerne, hvilket hjælper med at skabe kundetilfredshed og samtidig reducere risikoen for skader. I visse lande giver en smart målerinfrastruktur forbrugerne ret til rabatter på rørbrudsforsikring - hvilket betyder, at du bliver endnu mere populær hos din kundekreds.

More information

Contact us for a personalised analysis of your needs and how Smart Leak Detection can help increase your network efficiency.

Kunde cases

 • Bronderslev

  Bronderslev Bronderslev

  Som pioner inden for smart energi er Brønderslev Forsyning A/S i gang med at implementere "Fremtidens fjernvarme". Et koncept, hvor strøm og fjernvarme genereres i et selvstændigt kombineret kraft- og varmeanlæg, som er et af de mest effektive i verden, fordi det kombinerer solenergi, biomasse og varmepumper.

  Læs mere
 • Støvring

  Støvring Støvring

  Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. er en typisk dansk fjernvarmevirksomhed. Forsyningen er offentligt ejet og leverer fjernvarme til den lille by Støvring. Gennem sit 64 km store netværk af hovedledninger betjener det mere end 2.600 husstande. Forsyningen har sit eget termiske kraftværk, der har en unik arkitektur, og bruger tre gasmotorer til at producere elektricitet og 65.000 MWh varme årligt.

  Læs mere