Ny proces skal give hurtigere løsninger og bedre kundeservice

Ny proces skal give hurtigere løsninger og bedre kundeservice Ny proces skal give hurtigere løsninger og bedre kundeservice
Diehl Metering

Som en del af vores forpligtelse til løbende at forbedre kundeoplevelsen, har vi gennemgået og opdateret den måde vi håndterer kundekrav i visse lande. Den nye proces vil hjælpe kunderne med at finde en hurtigere løsning på deres krav, samtidig med at vi kan gøre vores tjenester og løsninger endnu mere kundefokuserede.

Projektet til forbedring af vores kundekravsproces, tog form i begyndelsen af 2021, da vi besluttede at implementere en sammenhængende proces til håndtering af alle krav i den salgsregion, der er ansvarlig for de tyske, østrigske, polske, skandinaviske og østeuropæiske markeder. Siden da har vi omorganiseret vores interne håndtering af erstatningskrav, vi har rullet den nye proces ud i disse lande og uddannet vores teams for at sikre en ensartet og pålidelig tilgang. For kunderne er fordelen en mere reaktiv og effektiv service.

Nogle af de vigtigste ændringer vi har foretaget, er at sikre at kundens første kontaktpunkt altid er salgsafdelingen. Vi har oprettet en ny reklamationsformular, for at gøre det nemmere for kunderne at fortælle os om eventuelle problemer de har. Og vi har indført en dedikeret kundeservice for reklamationer i hele salgsregionen.

Formålet med disse forskellige tiltag er at forbedre informationsstrømmen internt, så vi kan besvare vores kunders behov hurtigere og mere effektivt. Desuden vil den nye proces gøre det muligt for os at opdage og fjerne enhver produktoverensstemmelse så hurtigt som muligt, og vi kan bruge kundernes input om reklamationer til at forbedre kvaliteten af vores produkter og løsninger på verdensplan. Findes der et bedre bevis på, at kundefokusering er en win-win for alle?

Du kan få mere at vide ved at kontakte din lokale kundeservice.

You are currently using an outdated Internet browser, which is no longer supported for technical reasons. To use the Diehl website right, please use a modern browser in the latest version, such as Edge, Chrome, Firefox or Safari.

Consent

We would like to use Google Analytics to optimise the design of our website. Through this, Google collects data which is aggregated and made available to us as a statistical overview. By clicking "Agree", you consent to tracking by Google Analytics. This consent is voluntary and can be revoked at any time. If you click "Decline", no tracking will take place. For more information, please see our privacy policy.