Izmir - Walk-by

Izmir - Walk-by Izmir - Walk-by

Øget kundetilfredshed gennem automatiske, interoperable aflæsninger

Øget kundetilfredshed gennem automatiske, interoperable aflæsninger

Izmir er beliggende i en region med geotermisk aktivitet, og er den tredje mest folkerige by i Tyrkiet efter Istanbul og Ankara, og det næststørste bymæssige miljø på Det Ægæiske Hav efter Athen, Grækenland. I 2019 havde İzmir en befolkning på næsten 3 millioner, mens İzmir-provinsen udgjorde i alt 4,4 millioner indbyggere.

I den vestlige del af byen betjenes distrikterne Balçova og Narlıdere af Izmir Jeotermal, der driver det største geotermiske fjernvarmenet i verden. Virksomheden betjener 36.636 boliger og har omkring 23.210 abonnenter.

 • INTEROPERABILITET

  SHARKY-varmemåleren er afhængig af den åbne OMS-kommunikationsstandard og ikke af proprietære protokoller.

 • ROBUST & PÅLIDELIG

  I stand til at modstå geotermisk vand med højt klorindhold og højt svovlindhold, yder SHARKY-varmemålere stadig de højeste standarder over 10 år efter installationen.

 • NETVÆRKSOPTIMERING

  Takket være rigere data og regelmæssig overvågning, har Izmir Jeotermal formået at optimere strømningshastigheder, og implementere lækagedetektion for at forbedre sit netværk.

 • INDSAMLE LÆSNINGER OFTERE OG AKTIVERE INTEROPERABILITET

  INDSAMLE LÆSNINGER OFTERE OG AKTIVERE INTEROPERABILITET INDSAMLE LÆSNINGER OFTERE OG AKTIVERE INTEROPERABILITET

  Tilbage i 2011 blev Izmir Jeotermals netværk sammensat af målere af flere forskellige mærker, og aflæsningerne blev kun taget manuelt af en bestemt grund. Da hvert mærke brugte sit eget radiosystem med proprietære protokoller til indsamling af måledata, kæmpede forsyningen med at realisere automatisk måleraflæsning, og vise data på en enkelt platform.

  Manuel udlæsning udgjorde flere problemer. Processen var dyr, tidskrævende og arbejdskrævende. Det var også mere tilbøjeligt til faktureringsfejl. Og det gjorde det ekstremt vanskeligt for Izmir Jeotermal at levere månedlig fakturering - hvilket var et centralt mål for virksomheden. Manglen på indsamling af data, gjorde det også umuligt at udføre avanceret netværksanalyse, såsom lækagedetektion, flowoptimering og returtemperaturoptimering.

  En yderligere udfordring var, at det geotermiske vand havde et meget højt indhold af klor og svovl, hvilket gav målerne et aggressivt miljø. Som et resultat var mange af de ældre målere mindre pålidelige og tilbøjelige til unøjagtige målinger, hvilket førte til faktureringsfejl og kundeklager.

 • AUTOMATISEREDE WALK-BY AFLÆSNINGER MED FULD INTEROPERABILITET

  AUTOMATISEREDE WALK-BY AFLÆSNINGER MED FULD INTEROPERABILITET AUTOMATISEREDE WALK-BY AFLÆSNINGER MED FULD INTEROPERABILITET

  I 2011 gik Diehl Metering sammen med den lokale partner Madenerji, for at lancere SHARKY 775 varmemålere på det tyrkiske marked samt målesystemer, ved hjælp af krydsfabrikantens Open Metering System (OMS) kommunikationsstandard.

  OMS muliggør interoperabilitet med målere og enheder fra forskellige mærker, hvilket gør den perfekt egnet til Izmir Jeotermals fjernvarmenet.

  Forsyningen bestilte oprindeligt cirka 2.500 SHARKY-varmemålere, hvilket muliggjorde fjerndatalæsninger for første gang. Efter succesen med dette oprindelige projekt, lancerede Izmir Jeotermal et udbud om at erstatte eksisterende målere i sit netværk med OMS-målere. På trods af konkurrence fra andre leverandører vandt Diehl Metering udbuddet i samarbejde med sin lokale partner, takket være målerens høje kvalitet og lange levetid.

  Som et resultat blev yderligere 11.000 SHARKY målere tilføjet til netværket i 2013.

  Målerdata indsamles nu via en Walk-by-løsning. Ved hjælp af IZAR Receiver BT og IZAR@MOBILE-software, går Izmir Jeotermal-medarbejdere simpelthen forbi husene, for at indsamle flere målinger, herunder flow- og returtemperatur, flowhastighed og energiforbrug. Alle data synkroniseres derefter med virksomhedens målerdatastyringssystem samt dets faktureringssoftware til generering af månedlige faktureringer.

  Siden 2013 har vi hjulpet med at opgradere Jeotermals netværk ved at levere 1.000 til 5.000 SHARKY varmemålere hvert år. Vi har nu leveret mere end 30.000 enheder og vil fortsat levere flere varmemålere hvert år. I alt har Izmir Jeotermal-distributionsnet potentialet til, at levere fjernvarme til mere end 50.000 husstande i fremtiden.

 • REGELMÆSSIGE UDLÆSNINGER TIL TILFREDSE KUNDER OG FORBEDRET NETVÆRKSEFFEKTIVITET

  REGELMÆSSIGE UDLÆSNINGER TIL TILFREDSE KUNDER OG FORBEDRET NETVÆRKSEFFEKTIVITET REGELMÆSSIGE UDLÆSNINGER TIL TILFREDSE KUNDER OG FORBEDRET NETVÆRKSEFFEKTIVITET

  Gennem Diehl Metering-løsningen er Izmir Jeotermal i stand til at fjernaflæse alle 30.000 SHARKY-varmemålere i sit netværk.

  Walk-by-løsningen sparer virksomheden tid og omkostninger - og betyder, at forbrugerne ikke længere behøver at blive generet, ved at en målerlæser har brug for fysisk adgang til hjemmet for at indsamle måleraflæsninger. Fejlagtige aflæsninger er også elimineret, hvilket resulterer i en mere nøjagtig og fair månedlig fakturering. Ikke overraskende er kundeklager minimeret, og Izmir Jeotermal opfattes nu som et innovativt, kundevenligt firma.

  Da målere nu er lettere at aflæse mere ofte, har de mere opdaterede data hjulpet forsyningen med at forbedre dets netværkseffektivitet. Gennem regelmæssig overvågning er de nu i stand til at optimere flowhastigheder med proportionale ventiler, analysere flow- og returtemperaturer og implementere lækagedetektion.

  OMS-kommunikationsstandarden gav Izmir Jeotermal fleksibiliteten til at integrere målere af forskellige mærker. Alligevel var de så tilfredse med kvaliteten og ydeevnen af vores SHARKY-målere, at de har besluttet at holde fast i vores målere. Faktisk er SHARKY 775 varmemålere perfekt egnede til at modstå den aggressive natur af højt klor- og svovlholdigt geotermisk vand.

  Siden 2007 er SHARKY konsekvent blevet tildelt 5 stjerner ud af 5 for målestabilitet, efter stresstest udført af AGFW - den uafhængige energieffektivitetsforening.

  Samlet set har løsningen været så vellykket, at Izmir Jeotermal søger at skifte fra Walk-by-datalæsninger til et fast netværk. Vi har allerede indsendt en komplet undersøgelse af den foreslåede opgradering, og vi regner med at bruge vores erfaring i Tyrkiet til at hjælpe andre kunder over hele verden med at optimere deres geotermiske netværk.

  Izmir Jeotermal har været meget imponeret over Diehl Meterings alt-i-en-løsning. De sætter især pris på den robuste og langsigtede pålidelige måleydelse for de leverede SHARKY 775 varmemålere, selv under barske forhold, hvilket er særligt vigtigt for målere, der beskæftiger sig med meget krævende geotermisk vand. Den fremragende radioydelse muliggør pålidelig mobil måleraflæsning for nøjagtig og fair fakturering. En mulig opgradering fra mobilaflæsning til et fastnetløsning ville give Izmir Jeotermal yderligere analysemuligheder for mere effektivitet i sit fjernvarmenet. Madenerji og Diehl Metering har nu arbejdet sammen med succes i over 10 år og er stolte over at kunne levere smarte måleløsninger til det største geotermiske fjernvarmenet i verden.

  Eren Maden General Manager, Madernji A.Ş.