Essilor – Fixed Network

Essilor – Fixed Network Essilor – Fixed Network

Een ambitieus systeem voor het beheer van het waterverbruik voor alle vestigingen van de onderneming wereldwijd

Een ambitieus systeem voor het beheer van het waterverbruik voor alle vestigingen van de onderneming wereldwijd

ESSILOR is een wereldleider op het gebied van de productie van optische lenzen. Deze industriereus heeft een omvangrijk project opgezet om zijn waterverbruik te verminderen en koos Diehl Metering als partner voor de wereldwijde invoering van intelligente oplossingen voor waterverbruiksbeheer. Dankzij deze samenwerking is het waterverbruik per geproduceerd brillenglas in één jaar tijd al met 50% gedaald.

Essilor – Fixed Network Essilor – Fixed Network
 • 500 miljoen geproduceerde brillenglazen per jaar

  Een dergelijk aantal vereist grote hoeveelheden water van hoge kwaliteit.

 • 50% minder water

  Het verbruik per geproduceerd brillenglas werd in één jaar tijd gehalveerd met behulp van de oplossing van Diehl Metering.

 • 20 productievestigingen op 3 continenten

  Er werden in 2017 Diehl Metering oplossingen ingezet bij alle ESSILOR productielocaties wereldwijd.

 • Een complex waterbeheerconcept implementeren in een grootschalige productie-omgeving

  Een complex waterbeheerconcept implementeren in een grootschalige productie-omgeving Een complex waterbeheerconcept implementeren in een grootschalige productie-omgeving

  De ESSILOR Groep is de wereldleider op het gebied van de oftalmologische optica. De productie van 500 miljoen brillenglazen van topkwaliteit is gebaseerd op talrijke productiestappen. En voor elk van deze stappen is een aanzienlijke hoeveelheid water van hoge kwaliteit nodig.

  ESSILOR werkt al enkele jaren onafgebroken aan een grootschalig milieubeheerconcept: in dit kader voert het bedrijf een innovatief waterbeheerproject uit voor de vijf belangrijkste stappen: meting, vermindering, hergebruik, recyclage en verwerking. Om deze ambitie waar te maken, heeft ESSILOR een betrouwbaar systeem nodig om wereldwijd op alle locaties water te kunnen besparen.

  In het kader van een eerste proefproject in haar Franse fabriek werd eerst een verbruiksmodel gemaakt voor elk type gebruik (voorbehandeling, proceswater, industrieel afvalwater, enz.).

 • Een slim en flexibel systeem voor een wereldwijd gebruik configureren

  Een slim en flexibel systeem voor een wereldwijd gebruik configureren Een slim en flexibel systeem voor een wereldwijd gebruik configureren

  Op basis hiervan bood Diehl Metering een complete oplossing voor het meten van het waterverbruik, gebaseerd op een Fixed Network. De frequenties kunnen flexibel worden toegewezen (bijvoorbeeld 868 MHz in Europa en 434 MHz in Latijns-Amerikaanse landen).

  Voor dit systeem zijn verschillende meettechnieken gecombineerd: volumetrische meters, éénstraalsmeters en ultrasone meters. Andere vloeistoffen en proceswater worden geanalyseerd via de IZAR RE Air temperatuursensor. De elektriciteitsmetermodule maakt ook gebruik van IZAR BE Pulse radiotechnologie.

  De technische teams van Diehl Metering ondersteunden ESSILOR bij het ontwikkelen van een standaard basisconfiguratie en bij het uitvoeren van de installatie op de eerste productielocatie.

 • Het waterverbruik voor elke productiestap verminderen

  Het waterverbruik voor elke productiestap verminderen Het waterverbruik voor elke productiestap verminderen

  De oplossingen van Diehl Metering leveren kengetallen voor elk type verbruik. Door deze gegevens te analyseren kunnen onze productieprocessen aanzienlijk worden verbeterd.

  Philipp Cuny, Essilor

  De bewaking van het watergebruik geeft verschillen aan ten opzichte van de normale waarde van het verbruik per geproduceerd brillenglas. Dit krachtige systeem garandeert een nauwkeurige meting en gedetailleerde analyse, met individuele verbruiksmeting voor elk proces. Daartoe stuurt de ter plaatse geïnstalleerde software voor gegevensbeheer IZAR@NET elk uur informatie door.

  De testlocatie was binnen een jaar in staat het waterverbruik per brillenglas met 50% te verminderen. Met de technische ondersteuning van Diehl Metering kunnen de ESSILOR-medewerkers toekomstige installatieprojecten wereldwijd zelfstandig uitvoeren.

 • IZAR@NET 2

  IZAR@NET 2 IZAR@NET 2

  IZAR@NET 2 is web-based software voor het beheer van metergegevens voor gebruik op servers en PC's van nutsbedrijven. IZAR@NET 2 biedt alle essentiële functies voor een efficiënte verwerking en eenvoudig beheer van de meetgegevens via een Fixed Network of Walk-by/Drive-by. De hoge mate van modulariteit helpt de klant ook om het systeem naar wens op te schalen.