SELFOSSVEITUR – FAST NETVÆRK

SELFOSSVEITUR – FAST NETVÆRK SELFOSSVEITUR – FAST NETVÆRK

Geotermisk fjernvarme i landet med ild og is

Selfossveitur leverer fjernvarme og varmt vand til Árborg kommune i det sydlige Island, herunder byerne Selfoss, Stokkseyri og Eyrarbakka. Det uafhængige selskab er ejet af Árborg, og dets hovedopgave er at bygge og drive kommunens forsyningsanlæg. Fjernvarmeforsyningen henter varmt termisk vand til opvarmning af husholdninger, og varmt vand fra tre reservoirer i 1.000 meters dybde, som leverer varmt vand med en temperatur på 100-120 °C. Det nyeste af disse reservoirer ligger i selve byen Selfoss, tæt på broen over Ölfusá.

Med 8.068 indbyggere er Selfoss den største by i det sydlige Island, og et vigtigt handelscentrum for østaten. Árborg er den hurtigst voksende kommune i Island. Der er bygget fjernvarmesystemer i stor skala, og dermed øget produktion af varmt geotermisk vand, som regionen er så rig på.

Island er en af de førende lande, når det gælder udnyttelse af vedvarende ressourcer til elektricitet og varme: Næsten 100 % af den elektricitet, der forbruges i dette lille land - med en befolkning på 330 000 indbyggere, stammer fra vedvarende energikilder, og 9 ud af 10 husstande opvarmes direkte med geotermisk energi.

  • FREMTIDSSIKRE BÆREDYGTIGE LØSNINGER

    Den faste netværksløsning med SHARKY 775 varmemålere, giver nøjagtige aflæsninger. Desuden bliver kunderne informeret om deres forbrugsmønstre, og kan justere dem efter behov.

  • ROBUST & PÅLIDELIG

    SHARKY-varmemålerne kan tåle geotermisk vand med højt klor- og svovlindhold, og fungerer stadig efter de højeste standarder, i over 12 år efter installationen.

  • OPTIMERING AF NETVÆRK

    Takket være mere data og regelmæssig overvågning, kan Selfossveitur overvåge temperaturstrømmene i specifikke zoner, og nemmere opdage udslag.

  • UDFORDRINGEN: INDSAMLE DATA REGELMÆSSIGT OG AUTOMATISK

    UDFORDRINGEN: INDSAMLE DATA REGELMÆSSIGT OG AUTOMATISK UDFORDRINGEN: INDSAMLE DATA REGELMÆSSIGT OG AUTOMATISK

    I byen Selfoss og det omkringliggende område med landsbyerne Eyrarbakki og Stokkseyri, ønskede fjernvarmeleverandøren Selfossveitur at implementere intelligente ultralydsvarmemålere i byen Selfoss, og det omkringliggende område med landsbyerne Eyrarbakki og Stokkseyri. De eksisterende ikke-kommunikerende varmemålere blev kun aflæst manuelt én gang om året. På grund af ukorrekte aflæsninger og mangel på nøjagtige data, måtte forsyningsselskabet anslå faktureringen på grundlag af forbruget i det foregående år. Som følge heraf, kunne kunderne ikke overvåge deres forbrug i løbet af året, og tilpasse deres forbrugsmønstre, hvis det var nødvendigt. Den forsinkede indsamling og sammenstilling af data, gjorde det også umuligt for Selfossveitur at foretage avancerede analyser, som f.eks. påvisning af lækager eller trykfald i distributionsnettet.

    Geotermisk varmt vand med sit meget høje klor- og svovlindhold er meget krævende for varmemålere. Set ud fra et metrologisk perspektiv, skal varmemålere fungere pålideligt, og deres målenøjagtighed må ikke blive mindre med årene. Det var problemet med de mekaniske målere, der hidtil har været anvendt, og det resulterede i forkerte forbrugsværdier, forkerte regninger og klager fra kunderne.

  • LØSNINGEN: EN FLERSTRENGET TILGANG TIL AT AUTOMATISERE AFLÆSNINGER I HELE REGIONEN

    LØSNINGEN: EN FLERSTRENGET TILGANG TIL AT AUTOMATISERE AFLÆSNINGER I HELE REGIONEN LØSNINGEN: EN FLERSTRENGET TILGANG TIL AT AUTOMATISERE AFLÆSNINGER I HELE REGIONEN

    For Selfoss og omegn, vil der blive implementeret en omfattende fastnetløsning til fuldautomatisk aflæsning af 4.150 SHARKY 775 ultralydsvarmemålere. En Drive-by-løsning tjener som backup.

    Det integrerede radiomodul gør målerne klar til at arbejde umiddelbart efter installationen. Fast installerede modtagere med modtageantenner, indsamler regelmæssigt realtidsdata, der registreres af SHARKY 775-målerne, herunder flowhastighed, frem- og returtemperaturer, energiforbrug og alarmvarsler. Radiomålerne aflæses hver time. Radiomodtageren (IZAR RDC - radio data concentrator) er den vigtigste del af vores IZAR-løsning til faste radionetværk. Optimeret, omkostningseffektiv placering af modtagerantenner på strategiske steder, f.eks. i skorstenen på en højere bygning, sikrer pålidelig datatransmission. Og takket være vores sofistikerede planlægningsværktøj til faste netværk, kunne vi på forhånd præsentere den detaljerede netværksdækning, og det nøjagtige antal nødvendige antenneplaceringer.

    Alle varmemålere leverer automatisk deres målerdata til den dedikerede FTP-server. Herfra importeres dataene til målerdataadministrationssoftwaren IZAR@NET 2, der er installeret på Selfossveitur. Softwaren giver en central overvågning af distributionsnettet og har grænseflader til selskabets faktureringssystem, så det automatisk kan fakturere forbruget på foruddefinerede datoer. Ved hjælp af IZAR@NET 2, har Selfossveitur adgang til alle varmemålerdata, herunder fremløbs- og returtemperatur, til mere detaljerede analyser.

  • FORDELENE: PÅLIDELIGE DATA TIL REGELMÆSSIG FAKTURERING OG ØGET FORBRUGERTILFREDSHED

    FORDELENE: PÅLIDELIGE DATA TIL REGELMÆSSIG FAKTURERING OG ØGET FORBRUGERTILFREDSHED FORDELENE: PÅLIDELIGE DATA TIL REGELMÆSSIG FAKTURERING OG ØGET FORBRUGERTILFREDSHED

    Med de smarte SHARKY 775-varmemålere, vil Selfossveiturs kunder blive faktureret på grundlag af deres reelle varmtvandsforbrug, i stedet for skøn. Da måleraflæsningerne automatisk overføres fra IZAR@NET 2 til Selfossveitur's faktureringssystem, er faktureringsprocessen hurtigere, mere effektiv og ikke udsat for fejl.

    Den faste netværksløsning (AMI) aflæses automatisk på timebasis af varmemålere. Kunderne kan se deres forbrug online, og sammenligne det med gennemsnitsværdierne for lignende husstande. De kan straks identificere, om deres forbrug ligger over gennemsnittet, tilpasse deres forbrugsadfærd i overensstemmelse hermed, og på et tidligt tidspunkt undgå en høj regning.

    Dataene med høj opløsning kan også bruges til at overvåge det geotermiske fjernvarmenetværk. Derudover kan Selfossveitur også observere lækager og trykfald i distributionsnettet. IZAR@NET 2 software, til forvaltning af målerdata, giver brugeren et overblik over hele fjernvarmenettet, og viser måleralarmer med det samme og til enhver tid. De intelligente målere giver værdifulde oplysninger til Selfossveitur, især om temperaturen i visse områder, og det samlede forbrug i de forskellige bydele. Og de giver mange muligheder for at opdage fejl i fjernvarmesystemet, da det er let at opdage outliers, dvs. et hus, der får usædvanligt koldt eller varmt vand.

    I det flade islandske landskab performer vores radiopræstation med enestående rækkevidder. Der er kun brug for få modtageantenner, for at opnå perfekt dækning. Desuden var vores planlægning af det faste netværk meget god, og viste på forhånd forsyningsselskabet netværksdækningen i detaljer.

    Målerne medfører en betydelig driftsoptimering for Selfossveitur, da manuel aflæsning hører fortiden til. Og det økonomiske potentiale er også enormt, og takket være deres forlængede levetid, evnen til at modstå geotermisk vand med højt klor- og svovlindhold, vil SHARKY 775-varmemålerne yde den højeste standard i mere end 12 år efter installationen.

  • CASE-STUDY SELFOSSVEITUR BROCHURE

    CASE-STUDY SELFOSSVEITUR BROCHURE CASE-STUDY SELFOSSVEITUR BROCHURE

    Mere information i vores Case-Study Selfossveitur brochure

     Læs mere