Dubai - Fixed Network

Dubai - Fixed Network Dubai - Fixed Network

Een slimme revisie voor het District Cooling System van Dubai

Een slimme revisie voor het District Cooling System van Dubai

Met zomertemperaturen die regelmatig boven de 40°C komen, is airconditioning niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven in Dubai. De laatste jaren heeft de stad gekozen voor een districtkoelsysteem (DCS) als het meest energie-efficiënte alternatief voor conventionele airconditioning. Hierbij wordt water gekoeld en via toevoerleidingen naar de gebouwen gevoerd. De warmte wordt dan onttrokken aan het secundaire koelwatercircuit van het gebouw en het water wordt teruggevoerd naar het primaire koelcircuit. In de Verenigde Arabische Emiraten is de Emirates Central Cooling Systems Corporation (EMPOWER) de belangrijkste leverancier van DCS.

In 2018 wendde EMPOWER zich tot Diehl Metering voor het opzetten van een innovatief vast M-BUS-netwerk, waarmee het gegevens kan aggregeren en de uitlezing van meters van verschillende fabrikanten kan automatiseren. Dit gaf EMPOWER een duidelijk overzicht van het netwerk, waardoor het bedrijf nieuwe efficiëntieverbeteringen kon ontdekken en zo de leiderspositie in de DCS-markt kon versterken.

 • EEN GEGEVENSPLATFORM

  70.000 BTU-meters van verschillende merken naadloos geïntegreerd in één gegevensplatform.

 • SCHAALBAAR EN FLEXIBEL ONTWERP

  Nieuwe, extra sensoren kunnen op elk moment eenvoudig worden geïntegreerd.

 • INTELLIGENTE BEWAKING

  Op elk moment een nauwkeurig overzicht van het netwerk voor een volledige energie-optimalisering en om kostenbesparingen te realiseren.

 • VERSCHILLENDE GEGEVENS VAN VERSCHILLENDE METERFABRIKANTEN COMBINEREN

  VERSCHILLENDE GEGEVENS VAN VERSCHILLENDE METERFABRIKANTEN COMBINEREN VERSCHILLENDE GEGEVENS VAN VERSCHILLENDE METERFABRIKANTEN COMBINEREN

  Het netwerk van EMPOWER bestaat uit meer dan 70.000 koelmeters van verschillende merken. Samen meten deze meters het koelingsverbruik in ongeveer 300 gebouwen in Dubai. Dit omvat een groot aantal ultrasone BTU-meters van Diehl Metering, die de facturering aan de gebruiker vergemakkelijken door de hoeveelheid energie in een vloeistofstroom te meten in British Thermal Units (BTU).

  Omdat veel meterfabrikanten hun eigen gegevensbeheersoftware hebben, was het voor EMPOWER lastig om een volledig overzicht van de gegevens te krijgen. De uitdaging voor Diehl Metering was om een oplossing te leveren die de verschillende metergegevens van verschillende merken samenvoegt en vanaf één platform te laten bewaken en beheren.

 • EEN NAADLOOS CENTRAAL SYSTEEM VOOR HET GEBRUIK VAN INTELLIGENTE METERS

  EEN NAADLOOS CENTRAAL SYSTEEM VOOR HET GEBRUIK VAN INTELLIGENTE METERS EEN NAADLOOS CENTRAAL SYSTEEM VOOR HET GEBRUIK VAN INTELLIGENTE METERS

  In samenwerking met EMPOWER hebben wij de ultramoderne IZAR@NET 2-software op hun servers geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. De volgende stap was het creëren van interfaces naast IZAR@NET 2 om de aansluiting van M-BUS-meters van derden mogelijk te maken, ongeacht hun merk. Terwijl Diehl Metering de technische expertise en know-how ter beschikking stelde, hield onze lokale partner toezicht op de uitvoering van deze stap.

  Als onderdeel van de oplossing hebben wij elk van de 300 gebouwen uitgerust met een IZAR CENTER (M-BUS master) om een regelmatige automatische uitlezing van alle energiemeters mogelijk te maken. Alle 70.000 BTU-meters zijn nu geïntegreerd in een M-BUS Fixed Network-oplossing, en de metergegevens worden om de twee uur via het internet doorgestuurd naar de IZAR@NET 2analyse- en beheersoftware bij EMPOWER.

 • OPTIMALISERING VAN HET NETWERK DOOR INTELLIGENTE GEGEVENSANALYSE

  OPTIMALISERING VAN HET NETWERK DOOR INTELLIGENTE GEGEVENSANALYSE OPTIMALISERING VAN HET NETWERK DOOR INTELLIGENTE GEGEVENSANALYSE

  De sterke punten van Diehl Metering en ista vullen elkaar zeer goed aan, wat eens te meer duidelijk werd bij de behandeling van zo'n prestigieuze en veeleisende klant. Diehl Metering is een van grootste meterfabrikanten ter wereld en beschikt over uitstekende meetoplossingen die aan de eisen van de VAE kunnen worden aangepast, terwijl ista bekend staat om zijn ervaren en bekwame technische projectteam met een bewezen staat van dienst in het vlot opleveren van megaprojecten en het beheren van de verwachtingen van klanten in de VAE.

  Onze prestigieuze klant EMPOWER heeft veel baat gehad bij de gezamenlijke oplossing van Diehl Metering & ista in dit MDMS-project (Meter Data Management System). State-of-the-art MDM-software van Diehl Metering die voldoet aan de eisen van EMPOWER en het technische team van ista zorgden voor de succesvolle implementatie van dit megaproject; het eerste in zijn soort in de VAE, waarbij ongeveer 300 gebouwen en ongeveer 70.000 BTU-meters in één centrale MDM-software werden geïntegreerd.

  Wij zijn er trots op dat Diehl Metering een strategische en betrouwbare partner in de VAE is.

  Olivier Sporrer, Managing Director van ista Middle East

  Met de oplossing van Diehl Metering is het enorme koelnetwerk van EMPOWER, dat het grootste deel van Dubai beslaat, ingrijpend gemoderniseerd en opgewaardeerd.

  Het nieuwe centrale platform ontvangt elke twee uur actuele gegevens van elke geïnstalleerde meter - of het nu gaat om een meter van Diehl Metering of een meter van een derde partij. Hierdoor heeft EMPOWER op elk moment een nauwkeurig overzicht van het netwerk en kan het verbruik van thermische energie van zijn klanten van nabij volgen. De gegevens kunnen ook worden gebruikt om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en het netwerk te optimaliseren.

  Bovendien werden in totaal 28.000 SHARKY 775 ultrasone koelmeters geïnstalleerd in het districtkoelnetwerk van EMPOWER. Deze bieden stabiliteit op lange termijn en een laag stroomverbruik. Bovendien is de SHARKY 775 in staat om continu extra gegevens door te geven, zoals de aanvoer- en retourtemperatuur, het debiet, het afgegeven vermogen, het energieverbruik en alarmmeldingen. In combinatie met IZAR@NET 2 stellen de SHARKY 775 meters EMPOWER in staat om het volledige koelnetwerk te optimaliseren via intelligente analyse. Het nutsbedrijf kan bijvoorbeeld het verschil zien tussen de aanvoer- en retourtemperatuur voor elke SHARKY 775-meter en onmiddellijk een suboptimale (lage) Delta T identificeren.

  Het project, dat in 2018 van start ging, werd bijzonder snel uitgevoerd en was in juli 2019 klaar voor oplevering. Op dit moment heeft onze gespecialiseerde lokale partner een uitgebreide opleiding gegeven aan het technische team van EMPOWER. Sinds de oplevering is de oplossing zo succesvol gebleken dat EMPOWER een IZAR@NET 2-licentie heeft gekocht voor 200.000 apparaten. Dankzij het schaalbare en flexibele ontwerp van Diehl Metering kunnen nieuwe extra sensoren op elk moment naadloos worden geïntegreerd.

  De geïntegreerde oplossing heeft aanzienlijk bijgedragen tot de reputatie van EMPOWER als 's werelds grootste DCS-leverancier. Met onze innovatieve slimme meetoplossingen blijven we EMPOWER ondersteunen bij de lopende implementatie van District Cooling Systems in de hele regio.