Historie

Historie Historie

1862: Begyndelsen

Neptun grundlægges i Wroclaw Neptun grundlægges i Wroclaw

Neptun grundlægges i Wroclaw

Diehl Meterings rødder går helt tilbage til begyndelsen af industrialiseringen: Neptun blev grundlagt i 1862 i Wroclaw som et støberi, der producerede fittings til vand- og gasinstallationer. Det var også her verdens første Woltman-vandmåler til store volumener blev udviklet og produceret i 1895.

Neptun bliver til Hydrometer Neptun bliver til Hydrometer

Neptun bliver til Hydrometer

I 1912 skiftede virksomheden navn til Hydrometer Breslauer Wassermesserfabrik, et navn som stadig anerkendes af brancheeksperter som garant for måle-og aflæsningsteknologi af høj kvalitet. 

Fra Wrocław til Ansbach Fra Wrocław til Ansbach

Fra Wrocław til Ansbach

I 1951 tog virksomheden et vigtigt skridt, da Hydrometer flyttede sit hovedkontor til byen Ansbach i hjertet af Franken. Flytningen gav Hydrometer den fornødne plads de teknologiske muligheder og strategiske kundeemner, der skaber en international spiller. Den tre hektar store lokation huser stadig ca. 480 medarbejdere, der arbejder med udvikling, produktion og salg.

1970: Starten på et succesfuldt årti

1.000.000 vandmålere 1.000.000 vandmålere

1.000.000 vandmålere

Vandmåler nr. 1 million rullede ud af produktionslinjen i Ansbach i 1970 og markerede begyndelsen på et succesfuldt årti. En vedvarende stigning i ordrebøgerne krævede en omfattende udvidelse af produktionsanlægget.

1989: Flowmåler når en milepæl

Ny teknologistandard Ny teknologistandard

Ny teknologistandard

En egenudviklet innovation sætter en ny teknologisk standard for de følgende år: Hydrometer modtager PTB-akkreditering for en elektronisk flowmåler. I Bayern kunne vi endvidere fejre produktionen af vandmåler nr. 4.000.000.

1991: Hydrometer Group grundlægges

Åbning af fabrik i Apolda Åbning af fabrik i Apolda

Åbning af fabrik i Apolda

Efter den tyske genforening åbnede Hydrometer GmbH i 1991 en fabrik i Apolda til at imødekomme den stigende efterspørgsel efter kvalitetsvandmålere til boliger. Samme år blev et testlaboratorium for vandmålere til boligområder certificeret i Apolda. 

Overtagelse af Sappel (Frankrig) og Mirometr (Polen) Overtagelse af Sappel (Frankrig) og Mirometr (Polen)

Overtagelse af Sappel (Frankrig) og Mirometr (Polen)

1998 markerede en strategisk ekspansion af Hydrometer Group med overtagelsen af den anerkendte franske virksomhed Sappel og det polske datterselskab Mirometr. Sappel, som udvikler og producerer vandmålere og radiobaserede aflæsningssystemer, skiftede navn til Diehl Metering S.A.S.

Overtagelse af EWT (Østrig) Overtagelse af EWT (Østrig)

Overtagelse af EWT (Østrig)

Den strategiske ekspansion fortsatte i 2001 med overtagelsen af det østrigske selskab ELIN Wasserwerkstechnik GmbH og den ungarske vandmålerproducent MOM. EWT, som har hovedsæde i Wien, er en pioner inden for radiobaseret måleteknologi. MOM, som har hovedsæde i Mátészalka, har i årtier været markedsførende inden for målerteknologi i Ungarn og har en strategisk nøgleposition i forhold til de østeuropæiske markeder.

SAPPEL do Brasil grundlægges i Brasilien SAPPEL do Brasil grundlægges i Brasilien

SAPPEL do Brasil grundlægges i Brasilien

Den første lokation i Sydamerika blev grundlagt i 2002: SAPPEL do Brasil med hovedsæde i havnebyen Recife er ansvarlig for produktion og salg af innovativt måleudstyr til det sydamerikanske marked og har derfor en strategisk vigtig funktion.

Hydrometer Metering, Jinan/Kina Hydrometer Metering, Jinan/Kina

Hydrometer Metering, Jinan/Kina

Hydrometer (Shandong) Metering grundlægges i Jinan i 2004 for at koordinere alle aktiviteter på det voksende kinesiske marked. Grundlæggelsen af det, der i dag kendes som Diehl Metering (Jinan) Co. Ltd. i 2007, sikrer, at salg og produktion lever op til både europæiske og kinesiske standarder understøttet af en lokal fabrik til produktion af ultralydsvarmemålere.

Diehl Middle East, Dubai/FAE Diehl Middle East, Dubai/FAE

Diehl Middle East, Dubai/FAE

Diehl Middle East blev grundlagt i Dubai i 2006 for at udvide virksomhedens tilstedeværelse i MENA-regionen. Virksomheden, der i dag kendes som Diehl Metering FZE, er en samlet leverandør af måleteknologi og -ydelser til vand, termisk energi og elektricitet til denne regions ekstremt udfordrende økosystemer.

2006: Frankrig fejrer 100-års jubilæum

100-års jubilæum i Frankrig 100-års jubilæum i Frankrig

100-års jubilæum i Frankrig

I 2006 kunne det tidligere Sappel, der nu kendes som Diehl Metering S.A.S., fejre sit 100-års jubilæum. Det blev grundlagt i 2016 som "Paris Ignicole", men opkøbt af den schweiziske virksomhed SIGNUM AG i 1936, som ændrede navnet til "Sappel". I 1998 overtog Hydrometer Group virksomheden, der har hovedsæde i Saint-Louis i Frankrig og specialiserer sig i måling af vand, termisk energi og gas.

2010: Diehl Metering som koncerndivision

Diehl Metering bliver en division i Diehl-koncernen Diehl Metering bliver en division i Diehl-koncernen

Diehl Metering bliver en division i Diehl-koncernen

2010 er et meget vigtigt år i virksomhedens historie: Diehl Metering bliver en officiel division i Diehl-koncernen sammen med de øvrige divisioner Metal, Controls, Defence og Aerosystems. Siden Diehl-familien startede deres forretning med et kunststøberi i Nürnberg tilbage i 1902, har virksomheden i dag ca. 16.300 ansatte og en årlig omsætning på mere end tre milliarder euro.

Diehl Gas Metering Diehl Gas Metering

Diehl Gas Metering

Da Diehl Gas Metering blev grundlagt i 2010, fik koncerndivisionen sit eget center for gasmåling med base i Ansbach midt i Franken. Diehl Gas Metering GmbH udvikler og producerer gasmålere i Diehl Metering-koncernen, f.eks. produktserien AERIUS, der benytter mikrotermisk flowmåling.

Diehl Metering, Danmark Diehl Metering, Danmark

Diehl Metering, Danmark

Det danske salgsselskab Diehl Metering ApS blev grundlagt i 2011 efter et langt og intensivt samarbejde med Hydrometer GmbH. De ansatte i Diehl Metering ApS håndterer den øgede efterspørgsel efter innovativ ultralydsteknologi og systemudvikling på det danske marked.

2012: Tyskland fejrer 150-års jubilæum

150-års jubilæum i Tyskland 150-års jubilæum i Tyskland

150-års jubilæum i Tyskland

Hydrometer Group fejrede sit 150-års jubilæum i 2012 med rødder helt tilbage til begyndelsen af industrialiseringen. Virksomheden blev grundlagt i Wroclaw i 1862, og verdens første Woltman-måler blev produceret i 1895. I 1912 skiftede virksomheden navn til "Hydrometer Breslauer Wassermesserfabrik". Hydrometer Group, som nu hedder Diehl Metering, har haft hovedsæde i Ansbach siden 1951.

Grundlæggelse af Diehl Metering, England Grundlæggelse af Diehl Metering, England

Grundlæggelse af Diehl Metering, England

Det britiske salgsselskab Diehl Metering Ltd. blev grundlagt i Manchester i England i 2013 for at imødekomme særlige teknologiske krav blandt britiske kunder. Diehl Metering Ltd. leverer innovative målerløsninger og tilpasser dem til lokale forhold med tjenester og teknisk support.

2015: Ekspansion til nye markeder

Diehl Metering som et stærkt brand Diehl Metering som et stærkt brand

Diehl Metering som et stærkt brand

Med fusionen ved årsskiftet 2014/15 blev virksomheden en del af et stærkt internationalt brand. Diehl Metering har været en koncerndivision i Diehl-koncernen siden 2010 sammen med de øvrige divisioner Metal, Controls, Defence og Aerosystems. Diehl Metering står for høj kvalitet, innovative løsninger samt økonomisk og miljøvenlig brug af energi og naturlige ressourcer.

Grundlæggelse af Diehl Metering, Singapore Grundlæggelse af Diehl Metering, Singapore

Grundlæggelse af Diehl Metering, Singapore

I 2015 åbnedes salgskontoret Diehl Metering Pte. Ltd. i Singapore med ansvar for markederne i Sydøstasien. Den iøjnefaldende CapitaGreen-bygning i Singapores centrum har været det ideelle valg af afdelingskontor, fordi det intelligente og miljøvenlige kontorkompleks afspejler Diehl Meterings filosofi. Singapores centrale placering i regionen giver Diehl Metering Pte. Ltd. mulighed for at yde lokal support og få indsigt i regionale behov.

2016: 20 år med IZAR RADIO

20 års radioekspertise 20 års radioekspertise

20 års radioekspertise

IZAR-radiosystemet fejrer 20-års jubilæum i 2016 (1996-2016). Da det daværende Hydrometer GmbH for 20 år siden begyndte udviklingen af vores egen radioteknologi, åbnede det et helt nyt marked. I dag er IZAR RADIO en kernekomponent i alle Diehl Metering-løsninger. IZAR RADIO er en trofast komponent i alle Diehl Metering-services, fra intelligente vandmålere, termisk energi, gas og elektricitet til software, systemløsninger og energiydelser.

Grundlæggelse af Diehl Metering, Sverige Grundlæggelse af Diehl Metering, Sverige

Grundlæggelse af Diehl Metering, Sverige

I 2016 åbnede Diehl Metering et nyt salgskontor i Sverige for at indtage nye attraktive vækstmarkeder. Takket være det tætte samarbejde med skandinaviske partnere og kunder i det danske salgsselskab Diehl Metering ApS, som blev grundlagt i 2011, er Diehl Metering grundigt inde i regionens behov.

Stiftelse af Spanien salgskontor Stiftelse af Spanien salgskontor

Stiftelse af Spanien salgskontor

Siden den første af 2016 blev det spanske kontor i Madrid blevet en enhed af Diehl Metering i sin egen ret: Diehl Metering S.L. Diehl Metering / Spanien er primært ansvarlig for spanske og portugisiske markeder.

Grundlæggelse af salgskontor i USA Grundlæggelse af salgskontor i USA

Grundlæggelse af salgskontor i USA

Salgskontoret i Naperville i USA blev grundlagt i 2017 for at udvide virksomhedens tilstedeværelse på det hurtigt voksende amerikanske marked. Diehl Metering LLC tilbyder kunderne en samlet kilde til at håndtere hele kæden fra målere til databehandling på det hastigt voksende marked for intelligente netværk.