Samarbejde med skoler i frankrig

Samarbejde med skoler i frankrig Samarbejde med skoler i frankrig

Hos Diehl Metering mener vi, at uddannelse og kultur er grundlaget for ethvert lokalsamfunds socioøkonomiske udvikling og identitet. Vi lægger derfor stor vægt på tiltag, som er rettet mod unge. Vi samarbejder med både erhvervsskoler, folkeskoler og gymnasier om forskellige initiativer, som skal forbedre elevernes kendskab til det franske erhvervsliv.

Samarbejde med skoler i frankrig Samarbejde med skoler i frankrig
Samarbejde med skoler i frankrig Samarbejde med skoler i frankrig
Samarbejde med skoler i frankrig Samarbejde med skoler i frankrig
Samarbejde med skoler i frankrig Samarbejde med skoler i frankrig
 • Skole-/virksomhedsuge

  Det franske undervisningsministerium har siden 2010 taget initiativ til forskellige handlinger som led i en særlig "skole-/virksomhedsuge". Målet er at bygge bro mellem uddannelse og erhvervslivet. 

  Introduktion til forskellige virksomheder og brancher

  Diehl Metering i Frankrig slår dørene op for elever i de ældste klasser i mellemskolen med særlige praktikprogrammer. Eleverne får mulighed for at besøge produktionsværksteder, se, hvordan de forskellige virksomheder arbejder og er organiseret, og få mere at vide om, hvilke typiske jobtyper man finder i de forskellige brancher. HR-afdelingen forsøger at sammensætte et praktikprogram, som passer til den enkelte unges ønsker og planer for fremtiden.

  Virksomhedens forskellige afdelinger tager hvert år imod 5-10 mellemskoleelever for at lære dem mere om forskellige jobmuligheder. Det godt 30 timer lange praktikprogram har været en stor succes og har givet flere af de unge en klar idé om, hvilke jobmuligheder de ønsker at forfølge senere i livet.

 • Møde mellem chefer og lærere

  Vi introducerer de unge til erhvervslivet 

  Princippet er enkelt: En chef inviterer en eller to lærere til frokost. Idéen er at lytte og skabe en konstruktiv dialog. Flere direktører fra Diehl Metering har siden 2012 deltaget i arrangementet. Målet er at bringe uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet tættere på hinanden, så de bedre kan forstå hinandens udfordringer og få mulighed for at udveksle synspunkter, som kan give de unge en nemmere debut på arbejdsmarkedet.

 • Industriuge

  En uge med præsentation af forskellige brancher og fokus på at øge de unges interesse i en fremtidig karriere.

  Den franske industriuge har været afholdt en gang om året siden 2012 og giver offentligheden, herunder særligt unge, mulighed for at møde repræsentanter fra forskellige brancher. Diehl Metering deltager i initiativet, som finder sted over hele Frankrig. 

  Vi byder hele klasser velkommen på vores produktionsanlæg, hvor vi giver dem en introduktion til vores virksomhed og viser dem rundt i vores produktionslokaler. Baseret på input fra de deltagende lærere arrangerer HR-afdelingen forskellige indslag for de studerende om eksempelvis ECO-design, lean manufacturing, jobindhold eller Q&A-sessioner, hvor de får mulighed for at drøfte de emner, der optager dem, f.eks. lønninger, uddannelse, jobmuligheder og forskellige typer ansættelsesaftaler.