Rent drikkevand til alle

Rent drikkevand til alleRent drikkevand til alle

1001fontaines er en NGO, der blev grundlagt i 2004 som et samarbejde mellem medstifter og Executive Director Jaquenoud og Local Manager Chay Lo. Sidstnævnte var på daværende tidspunkt en almindelig ung cambodjansk mand, som var bekymret over leveforholdene for hans familie, venner og den øvrige landsby.

Rent drikkevand til alleRent drikkevand til alle

800 millioner mennesker i landdistrikter over hele verden har ikke adgang til rent drikkevand. Her arbejder 1001fontaines for at forbedre sundheden og sikre befolkningen adgang til rent drikkevand. 1001fontaines er aktiv i lande, hvor det er usikkert et drikke vandet, og arbejder for at give familier adgang til rent drikkevand med hjælp fra donationer og samarbejde med forskellige partnere, herunder Diehl Metering.

Hvordan? Ved at installere vandrensningsstationer baseret på princippet om ultraviolet sterilisering og installation af solpaneler. 1001fontaines har en nyskabende tilgang til at sikre et bæredygtigt projekt med etablering af små iværksættervirksomheder til at drive stationerne. Det giver isolerede samfund mulighed for at producere og sælge deres eget rensede drikkevand i store dunke til mindre end én cent pr. liter.

Diehl Metering i Frankrig, som fokuserer på bæredygtig udvikling og beskyttelse af naturlige ressourcer, herunder særligt vand, har været sponsor for 1001fontaines siden 2007 med økonomisk støtte til organisationens handlingsprogrammer og levering af de nødvendige vandmålere til at drive vandrensningsstationerne. Diehl Metering har som led i den "kompetencebaserede støtte" besøgt de cambodjanske anlæg for at vurdere kvaliteten af den leverede service til landsbyernes indbyggere og systemernes effektivitet. Der afholdes også tekniske møder for at afklare problemer og spørgsmål vedrørende vandmålerne. 1001fontaines har endda været på besøg i virksomheden for at fremlægge en præsentation af en ekspert, der arbejder som frivillig for NGO'en.

1001fontaines var til stede i Cambodja i 2015 i forbindelse med installationen af 135 lokale drikkevandsstationer. Organisationen er også til stede på Madagaskars østkyst i forbindelse med installation af ti lokale vandstationer samt i Indien under projektets pilotfase. 1001fontaines vil samarbejde med andre internationale NGO'er om at implementere modellen i mange andre egne af verden.