Vállalati Funkciók és Szolgáltatások

It`s our job to enable good networking among all colleagues. It`s our job to enable good networking among all colleagues.
At Diehl: The Future Is In Your Hands!

It`s our job to enable good networking among all colleagues.

Kirsch Johanna (Vice President Corporate Human Resources) és Bach Chrisitian (ügyvezető, Diehl Informatik GmbH).

Gondoskodunk arról, hogy a telephelyen minden rendben legyen. Gondoskodunk arról, hogy a telephelyen minden rendben legyen.
At Diehl: The Future Is In Your Hands!

Gondoskodunk arról, hogy a telephelyen minden rendben legyen.

Sledge Petra (általános szolgáltatások) és Pöllmann Daniel (Sourcing Manager Konzern-IT).

Feladatom a járműgyártás fejlesztése globális szinten. Feladatom a járműgyártás fejlesztése globális szinten.
At Diehl: The Future Is In Your Hands!

Feladatom a járműgyártás fejlesztése globális szinten.

Hautmann Laura (Human Resources Site Manager) és Hafner Thomas (Deputy Head of Group Treasury)

It`s our job to enable good networking among all colleagues. It`s our job to enable good networking among all colleagues.
At Diehl: The Future Is In Your Hands!

It`s our job to enable good networking among all colleagues.

Hofmann Constanze (kommunikáció) és Skusa Alexander (Consultant HCM).

Sikerünk alapja

Öt vállalati részlegünk technológiai és iparágak széles körét lefedve világszerte számos régióban folytat üzleti tevékenységet. A Diehl egyik különleges erőssége, hogy az egyes vállalati részlegek nem a vállalat többi részétől különválva működnek, hanem támogatják egymást, és kihasználják a szinergia adta lehetőségeket, ahol csak lehetséges. Ez az előny a Vállalati Funkciók és Szolgáltatások támogatásának az eredménye.

Hogyan működik a Diehl? 

A csoport egészét érintő folyamatokat és kérdéseket a nürnbergi székhellyel rendelkező Diehl Stiflung irányítja. A székhely irányítását három fő részleg végzi: Technológia, Pénzügy, és Személyzet. Mindegyik részleg körülbelül egy tucat kisebb osztályból áll, amelyek mérete változó, néhány munkavállalótól a vállalati tulajdonban lévő, 90 alkalmazottat foglalkoztató megosztott IT szolgáltató központig. 

Itt ismertetjük a legfontosabb Vállalati Funkciókat és Szolgáltatásokat. Azonban kérem, vegye figyelembe, hogy ez az áttekintés csak ízelítőt ad abból, hogy a Diehl Stiftung milyen lehetőségeket kínál munkaadóként.

Technológiai részleg: Az újítások védelme és megosztása 

Vállalati részlegeinket a technológiai élenjárás ösztönzi, és ez a Diehl, mint cégcsoport legfőbb jellemzője. Ezért teszünk olyan sokat érdekében, hogy technológiai találmányainkat és újításainkat a teljes csoport javára összegyűjtsük és nyilvántartsuk. 

 • Szabadalmi osztályunk fontos feladata portfóliónk tulajdonjogainak és licencelési szabályzatainak kidolgozása és védelme, valamint a termékekre vonatkozó szabadalmi bejelentések megtétele.
 • A vállalati technológia irányítja a vállalati részlegek technológiai hálózatait, így az egész cégcsoportban ösztönzi az innovációt, és javítja a hatásosságot és hatékonyságot.

PR osztály 

PRosztályunk gondoskodik a csoportszintű kommunikációról.  

Pénzügyi részleg: Gondoskodik a számok helyességéről 

A Diehl Csoport gazdaságának szíve a Pénzügyi tagozat. Az alapvető feladatkörökön kívül – pl. számvitel, adózás és beszerzés – az IT is a tagozathoz tartozik.

 • Hogy a gazdasági versenykörnyezetben biztosítsuk fölényünket és növekedésünket, folyamatosan felmérjük és összehangoljuk a cégcsoport és vállalati részlegeink pénzügyi helyzetét és haladási irányát.
 • A Diehl változatos és nemzetközi felépítése miatt az adóügyi osztályon dolgozó munkatársaink nap mint nap igen összetett feladatokat oldanak meg.
 • Diehl Informatik GmbH egy vállalati tulajdonban lévő, körülbelül 90 alkalmazottat foglalkoztató, megosztott IT szolgáltató központ, ami felügyeli és stratégiailag koordinálja a vállalati részlegek IT osztályait. A Diehl Informatik egy fontos munkaadó a csoporton belül, amely folyamatosan igyekszik megtalálni a lehetőséget technikai szakértelmének és munkaerejének fejlesztésére.
 • Családi tulajdonban lévő és folyamatosan növekedő vállalatként az összeolvadások és felvásárlásokfontos szerepet játszanak a vállalat történelmében. A globalizálódó gazdaságok idejében szükséges, hogy külön osztály foglalkozzon a stratégiai kérdésekkel, például a vállalati felvásárlásokkal és egyesítésekkel. 

Személyzeti részleg - A Diehl szellemisége 

Bár a Diehl globális szereplő, rendkívül fontos számunkra, hogy a bizalmon és a családi vállalkozás hagyományos értékein alapuló munkakörnyezetet tartsunk fenn. Ez különösen jól érezhető a vállalat Személyzeti részlegének munkáján.

 • vállalati személyzeti osztálya foglalkozik a munkajog, az adatvédelmi, a munkaadói kommunikáció, valamint a vezetőfejlesztés és -képzés csoportszintű kérdéseivel. A gyártás és adminisztráció terén dolgozó, valamint a vezetői felelősséggel rendelkező munkatársaink itt elkötelezett, mindig megközelíthető kapcsolattartókat találnak, ha bármilyen gondjuk lenne. 
 •  Az ipari biztonság alapvetően fontos szerepet játszik a szervezetünkben. Mivel részlegeink olyan - különösen érzékeny - ágazatokban dolgoznak, mint például a védelem és a repülés, mindennapi munkánk alapvelő előfeltétele a szakszerű és átfogó biztonsági terv minden vállalati egységünk számára. Ezért ezen a területen is rendszeresen kínálunk gyakornoki munkát.
 • Egy olyan nagy és összetett vállalat, mint a miénk, nem működhetne szakszerű karbantartási szolgáltatások és ingatlankezelés nélkül. Családi vállalatként büszkék vagyunk arra, hogy a vállalatunk székhelyén megbízott szolgáltatók többsége a Diehl Család tagja.
 • Az Ön új munkaadója – tények és számok

  Az Ön új munkaadója – tények és számok Az Ön új munkaadója – tények és számok
  • Ha Ön virtuális adatait továbbra is 3.5''-os hajlékonylemezeken tárolná, és azokat egymásra helyeznénk, ezek egy 350 km magas tornyot alkotnának.
  • A vállalat személyzeti osztálya évente körülbelül 4 000 nyílt pályázatot kezel – és ez csak a Diehl Németországra vonatkozó adat.
  • Az informatikai ügyfélszolgálat naponta több mint 400 vevői kérdést válaszol meg.
  • Évente akár 10 üzleti diplomás is a Diehl nemzetközi gyakornoki programjában kezdi meg karrierjét.

You are currently using an outdated Internet browser, which is no longer supported for technical reasons. To use the Diehl website right, please use a modern browser in the latest version, such as Edge, Chrome, Firefox or Safari.

Consent

We would like to use Google Analytics to optimise the design of our website. Through this, Google collects data which is aggregated and made available to us as a statistical overview. By clicking "Agree", you consent to tracking by Google Analytics. This consent is voluntary and can be revoked at any time. If you click "Decline", no tracking will take place. For more information, please see our privacy policy.