Egészség és biztonság

Gondoskodom a sikeres gyártástervezésről a prototípusoktól kezdve a sorozatgyártásig. Gondoskodom a sikeres gyártástervezésről a prototípusoktól kezdve a sorozatgyártásig.

Az üzemi sportfoglalkozásokon képes vagyok kikapcsolni, és új energiát gyűjteni.

Rüther Simone, üzemmérnök asszony, a komplex gyártásprojektek lebonyolításáért és felügyeletéért felelős a Diehl Defence-nél Németországban.

Egészség és biztonság – Számunkra a legfontosabb

Egészségesnek maradni és biztonságban lenni: ez mindennél fontosabb. A Diehl számára fontos a munkatársak és a vállalat jóléte. 

Ép testben é lélek

Az egészséges és motivált munkaerő mindenki érdeke, ezért sokat teszünk érte. Tudjuk, hogy az egészségvédelem csak akkor lehet sikeres, ha holisztikus megközelítést használunk, és figyelembe vesszük a munkatársaink fizikai és érzelmi jólétét is. A demográfiai változásokat és a munkával töltött hosszabb időt figyelembe véve minden korcsoport és munkavállalói profil számára megfelelő egészségmegőrző gyakorlatokat kínálunk.

Támogatjuk alkalmazottainkat abban, hogy egészségesen éljenek. Szakszerű tanácsadást, vonzó sporttevékenységeket, egészséges ételeket és a stressz kezeléséről szóló szemináriumokat biztosítunk. Az egészségvédelmi irányításhoz és munkahelyi biztonsághoz való hozzáállásunkat jellemzi, hogy átfogó megelőző programokat biztosítunk még a betegségek és balesetek előfordulása előtt. Az Ön egészsége legalább annyira fontos nekünk, mint Önnek.

Megelőzés: A legjobb gyógyszer az egészségügyi kockázatok megelőzése.

Az egészségvédelem célja megőrizni és támogatni az egészséget – hogy a betegségek elő se forduljanak. Az embereknek kiegyensúlyozott, vitaminokban gazdag, tápláló étrendre, rendszeres testmozgásra és lelki egyensúlyra van szükségük – mi ezen a téren támogatjuk őket. Ezen felül a különböző vállalati részlegeink közvetlenül részt vesznek az orvosi megelőzésben. Az alábbi példák szemléltetik alkalmazottaink egészségének védelme melletti elkötelezettségünket:

 • Diehl Controls különböző tevékenységekkel, vizsgálatokkal és szemináriumokkal segít odafigyelni az egészségére.
 • Diehl Controls lengyel telephelyein elősegíti a rendszeres egészségügyi vizsgálatokat.
 • Diehl Aviation oltási és utazási tájékoztatást ad Laupheimben.
 • Diehl Defence egészségnapokat szervez, ahol megvizsgálják az érműködést és influenza elleni védőoltásokat adnak.
 • Diehl Metering sokoldalú egészségmegőrző programot nyújt az Apoldában, Ansbachban és Nürnbergben lévő német üzleti egységeiben. A vállalat felhívja a vezető pozícióban dolgozó alkalmazottak figyelmét az egészséges vezetőség programra, heti fitneszórákat tart a munkavállalóknak, rendszeresen szervez orvosi vizsgálatokkal és tanácsadással egybekötött egészségnapokat, és általánosságban támogatja az egészséges életmódot, pl. külön ösztönző programmal.

Pihenés: Nyugalom stresszes helyzetekben

Elkötelezett és sokat dolgozik? Mindennap rengeteg feladattal kell megbirkóznia a munkahelyén, otthon, a munkatársai, családtagjai és barátai körében? Ezt a nyomást akár élvezni is lehet - bátoríthat, és kiemelkedő teljesítményre motiválhat -, ám ha nem kezeljük megfelelően, a feszültség negatív hatást is gyakorolhat a teljesítményünkre és az egészségünkre.

Ennek elkerülése érdekében azonosítanunk kell a stresszforrásokat, és figyelnünk kell a személyes erőforrások kiépítésére. A stressz szakszerű kezelése pozitív hatással lehet az egészségre és a hatékonyságra. Mindazonáltal fizikai és lelki betegségek alakulhatnak ki azoknál, akikre a stressz rossz hatással van. A Diehl ezért a vállalati részlegeiben és üzleti egységeiben többek között az alábbi intézkedésekkel támogatja alkalmazottait a stressz és túlhajszoltság tüneteinek csökkentése érdekében:

 • A Diehl Defence „üzleti jóga” órákat tart Röthenbachban, így a relaxációs technikákat beépíti a mindennapi munkába. A vállalat egy röplabdapályával is rendelkezik.
 • Diehl Defence átfogó vállalati sportprogramot vezet Überlingenben, saját edzővel, fitneszlétesítményekkel, masszázzsal, és a „Biciklizz a munkahelyedre” nevű kezdeményezéssel.
 • Diehl Defence és a Diehl Aviation pilates és progresszív izomlazító edzéseket tart Überlingenben. 
 • Diehl Controls különféle szabadidős sporttevékenységeket szervez, ezzel segít az alkalmazottaknak ellazulni munka után.
 • Diehl Aviation Laupheimben kifejezetten a távol-keleti terápiás gyakorlatokra összpontosít – például Jin Shin Jyutsu vagy Csikung –, hogy alkalmazottait hozzásegítse a feszültség és a relaxáció helyes egyensúlyának megtalálásában.
 • Diehl Metering masszázst biztosít a munkahelyen, továbbá a német üzleti egységekben stresszkezelő szemináriumokat szervez.
 • Kérem, látogasson el honlapunk Munka-magánéleti egyensúly című oldalára, ahol további információkat találhat azzal kapcsolatban, hogy a Diehl hogyan gondoskodik az alkalmazottak munkahelyi és magánéleti igényeinek összehangolásáról.
Egészség és biztonság Egészség és biztonság
Egészség és biztonság Egészség és biztonság

Helyes étrend: Élvezze szívvel-lélekkel

A jó egészség és magas minőségű élet egyik legfontosabb része a kiegyensúlyozott étrend. Ahhoz, hogy a test jól működjön, optimálisan el kell látni tápanyagokkal. Jó úton járnak azok, akik sok zöldséget és gyümölcsöt esznek, és eleget sportolnak. A Diehl többek között az alábbi intézkedésekkel segíti e téren:

 • A saját menzával rendelkező üzleti egységekben javaslatokat adunk az egészséges étkezésre, és odafigyelünk arra, hogy változatos és kiegyensúlyozott menüket kínáljunk.
 • Számos fiókirodánk szervez egészségnapokat, ahol tanácsot adnak a helyes táplálkozásról.
 • Diehl Controls Wangen im Allgäuban munkaidőben ingyen gyümölcsöt és vizet biztosít alkalmazottainak.

Biztonsági rendelkezések: Fő az elővigyázatosság

A munkahelyi biztonság számunkra több, mint szabályok és technikai intézkedések sokasága. Ez a mindennapi munkakultúránk szerves része – mindannyiunkat érint, ezért mindannyian fontosnak tartjuk. Ügyelünk arra, hogy minden felmerülő biztonsági szempontért feleljen egy munkatársunk. Betartjuk a biztonsági előírásokat és óvintézkedéseket, mert tudjuk, hogy a mi védelmünket szolgálják. Együttműködünk, hogy elérjük azt a célt, aminél végső soron nincs fontosabb: hogy ne legyenek munkahelyi balesetek.

Alább olvashat holisztikus megközelítésű biztonsági rendszerünk egyes elemeiről:

 • Minden helyzetben elérhető és kiváló minőségű munkaruházat és biztonsági felszerelések, amelyek gyakran túllépik a törvény által előírt követelményeket.
 • Különféle intézkedésekkel – például rendszeres biztonsági képzésekkel, tűzvédelmi gyakorlatokkal, a munkaterület ellenőrzésével és a munkabiztonság megbeszélésével – folyamatos hangsúlyt fektetünk a megelőzés fontosságára.
 • Éves elsősegély-tanfolyamok.
 • Diehl Metall Röthenbachban eredményesen bevezette a Munkahelyi ergonómia című programot, aminek két fő megközelítése van: a munkahely technikai szempontok szerinti fejlesztése (pl. összehangolt világítással és ütéscsillapító padlóburkolattal), valamint gyógytornásztól kapott egyéni javaslatok a testtartás javítására, az ismétlődő megterhelés okozta sérülések elkerüléséért.