Egészség és biztonság

Gondoskodom a sikeres gyártástervezésről a prototípusoktól kezdve a sorozatgyártásig. Gondoskodom a sikeres gyártástervezésről a prototípusoktól kezdve a sorozatgyártásig.

Az üzemi sportfoglalkozásokon képes vagyok kikapcsolni, és új energiát gyűjteni.

Rüther Simone, üzemmérnök asszony, a komplex gyártásprojektek lebonyolításáért és felügyeletéért felelős a Diehl Defence-nél Németországban.

Egészség és biztonság – Számunkra a legfontosabb

Egészségesnek maradni és biztonságban lenni: ez mindennél fontosabb. A Diehl számára fontos a munkatársak és a vállalat jóléte. 

Ép testben é lélek

Az egészséges és motivált munkaerő mindenki érdeke, ezért sokat teszünk érte. Tudjuk, hogy az egészségvédelem csak akkor lehet sikeres, ha holisztikus megközelítést használunk, és figyelembe vesszük a munkatársaink fizikai és érzelmi jólétét is. A demográfiai változásokat és a munkával töltött hosszabb időt figyelembe véve minden korcsoport és munkavállalói profil számára megfelelő egészségmegőrző gyakorlatokat kínálunk.

Támogatjuk alkalmazottainkat abban, hogy egészségesen éljenek. Szakszerű tanácsadást, vonzó sporttevékenységeket, egészséges ételeket és a stressz kezeléséről szóló szemináriumokat biztosítunk. Az egészségvédelmi irányításhoz és munkahelyi biztonsághoz való hozzáállásunkat jellemzi, hogy átfogó megelőző programokat biztosítunk még a betegségek és balesetek előfordulása előtt. Az Ön egészsége legalább annyira fontos nekünk, mint Önnek.

Megelőzés: A legjobb gyógyszer az egészségügyi kockázatok megelőzése.

Az egészségvédelem célja megőrizni és támogatni az egészséget – hogy a betegségek elő se forduljanak. Az embereknek kiegyensúlyozott, vitaminokban gazdag, tápláló étrendre, rendszeres testmozgásra és lelki egyensúlyra van szükségük – mi ezen a téren támogatjuk őket. Ezen felül a különböző vállalati részlegeink közvetlenül részt vesznek az orvosi megelőzésben. Az alábbi példák szemléltetik alkalmazottaink egészségének védelme melletti elkötelezettségünket:

 • Diehl Controls különböző tevékenységekkel, vizsgálatokkal és szemináriumokkal segít odafigyelni az egészségére.
 • Diehl Controls lengyel telephelyein elősegíti a rendszeres egészségügyi vizsgálatokat.
 • Diehl Aviation bizonyos célcsoportok számára orvosi szűrővizsgálatot kínál. Az egészségügyi ajánlatok a munkahelyi masszázsoktól az átfogó tematikus évekig terjednek, amelyekben különböző fókuszpontokkal foglalkoznak. különböző fókuszpontokkal foglalkoznak. Itt is célzott koncepciókkal szólítják meg az olyan célcsoportokat, mint a gyakornokok, a műszakos dolgozók vagy a vezetők.
 • Diehl Defence egészségnapokat szervez, ahol megvizsgálják az érműködést és influenza elleni védőoltásokat adnak.
 • Diehl Metering sokoldalú egészségmegőrző programot nyújt az Apoldában, Ansbachban és Nürnbergben lévő német üzleti egységeiben. A vállalat felhívja a vezető pozícióban dolgozó alkalmazottak figyelmét az egészséges vezetőség programra, heti fitneszórákat tart a munkavállalóknak, rendszeresen szervez orvosi vizsgálatokkal és tanácsadással egybekötött egészségnapokat, és általánosságban támogatja az egészséges életmódot, pl. külön ösztönző programmal.

Pihenés: Nyugalom stresszes helyzetekben

Elkötelezett és sokat dolgozik? Mindennap rengeteg feladattal kell megbirkóznia a munkahelyén, otthon, a munkatársai, családtagjai és barátai körében? Ezt a nyomást akár élvezni is lehet - bátoríthat, és kiemelkedő teljesítményre motiválhat -, ám ha nem kezeljük megfelelően, a feszültség negatív hatást is gyakorolhat a teljesítményünkre és az egészségünkre.

Ennek elkerülése érdekében azonosítanunk kell a stresszforrásokat, és figyelnünk kell a személyes erőforrások kiépítésére. A stressz szakszerű kezelése pozitív hatással lehet az egészségre és a hatékonyságra. Mindazonáltal fizikai és lelki betegségek alakulhatnak ki azoknál, akikre a stressz rossz hatással van. A Diehl ezért a vállalati részlegeiben és üzleti egységeiben többek között az alábbi intézkedésekkel támogatja alkalmazottait a stressz és túlhajszoltság tüneteinek csökkentése érdekében:

 • A Diehl Defence „üzleti jóga” órákat tart Röthenbachban, így a relaxációs technikákat beépíti a mindennapi munkába. A vállalat egy röplabdapályával is rendelkezik.
 • Diehl Defence átfogó vállalati sportprogramot vezet Überlingenben, saját edzővel, fitneszlétesítményekkel, masszázzsal, és a „Biciklizz a munkahelyedre” nevű kezdeményezéssel.
 • Diehl Defence és a Diehl Aviation pilates és progresszív izomlazító edzéseket tart Überlingenben. 
 • Diehl Controls különféle szabadidős sporttevékenységeket szervez, ezzel segít az alkalmazottaknak ellazulni munka után.
 • Diehl Aviation számos egyéni tanácsadási szolgáltatást kínál. Ezek közé tartoznak a szociális és addiktológiai tanácsadással foglalkozó kapcsolattartók, a gondozási tanácsadás átfogó szolgáltatása és a mentális egészség megerősítésére szolgáló speciális kapcsolattartók.
 • Diehl Metering masszázst biztosít a munkahelyen, továbbá a német üzleti egységekben stresszkezelő szemináriumokat szervez.
 • Kérem, látogasson el honlapunk Munka-magánéleti egyensúly című oldalára, ahol további információkat találhat azzal kapcsolatban, hogy a Diehl hogyan gondoskodik az alkalmazottak munkahelyi és magánéleti igényeinek összehangolásáról.
Egészség és biztonság Egészség és biztonság
Egészség és biztonság Egészség és biztonság

Helyes étrend: Élvezze szívvel-lélekkel

A jó egészség és magas minőségű élet egyik legfontosabb része a kiegyensúlyozott étrend. Ahhoz, hogy a test jól működjön, optimálisan el kell látni tápanyagokkal. Jó úton járnak azok, akik sok zöldséget és gyümölcsöt esznek, és eleget sportolnak. A Diehl többek között az alábbi intézkedésekkel segíti e téren:

 • A saját menzával rendelkező üzleti egységekben javaslatokat adunk az egészséges étkezésre, és odafigyelünk arra, hogy változatos és kiegyensúlyozott menüket kínáljunk.
 • Számos fiókirodánk szervez egészségnapokat, ahol tanácsot adnak a helyes táplálkozásról.
 • Diehl Controls Wangen im Allgäuban munkaidőben ingyen gyümölcsöt és vizet biztosít alkalmazottainak.

Biztonsági rendelkezések: Fő az elővigyázatosság

A munkahelyi biztonság számunkra több, mint szabályok és technikai intézkedések sokasága. Ez a mindennapi munkakultúránk szerves része – mindannyiunkat érint, ezért mindannyian fontosnak tartjuk. Ügyelünk arra, hogy minden felmerülő biztonsági szempontért feleljen egy munkatársunk. Betartjuk a biztonsági előírásokat és óvintézkedéseket, mert tudjuk, hogy a mi védelmünket szolgálják. Együttműködünk, hogy elérjük azt a célt, aminél végső soron nincs fontosabb: hogy ne legyenek munkahelyi balesetek.

Alább olvashat holisztikus megközelítésű biztonsági rendszerünk egyes elemeiről:

 • Minden helyzetben elérhető és kiváló minőségű munkaruházat és biztonsági felszerelések, amelyek gyakran túllépik a törvény által előírt követelményeket.
 • Különféle intézkedésekkel – például rendszeres biztonsági képzésekkel, tűzvédelmi gyakorlatokkal, a munkaterület ellenőrzésével és a munkabiztonság megbeszélésével – folyamatos hangsúlyt fektetünk a megelőzés fontosságára.
 • Éves elsősegély-tanfolyamok.
 • Diehl Metall Röthenbachban eredményesen bevezette a Munkahelyi ergonómia című programot, aminek két fő megközelítése van: a munkahely technikai szempontok szerinti fejlesztése (pl. összehangolt világítással és ütéscsillapító padlóburkolattal), valamint gyógytornásztól kapott egyéni javaslatok a testtartás javítására, az ismétlődő megterhelés okozta sérülések elkerüléséért.

You are currently using an outdated Internet browser, which is no longer supported for technical reasons. To use the Diehl website right, please use a modern browser in the latest version, such as Edge, Chrome, Firefox or Safari.

Consent

We would like to use Google Analytics to optimise the design of our website. Through this, Google collects data which is aggregated and made available to us as a statistical overview. By clicking "Agree", you consent to tracking by Google Analytics. This consent is voluntary and can be revoked at any time. If you click "Decline", no tracking will take place. For more information, please see our privacy policy.