Nyílt pályázat

A Diehlnél megéri kezdeményezni.

Hautmann Laura, a Corporate Talent Acquisition & Attraction vezetőjének feladata, hogy támogassa a kereskedést a munkaadói piacon.

Tegyen egy próbát a Diehl-el!

Mindig szívesen várjuk a pályázatokat – még akkor is, ha az egy jelenleg nem hirdetett pozícióra vonatkozik. Ha biztos abban, hogy a Diehl a helyes választás Önnek, és van némi türelme ezt bebizonyítani, akkor a nyílt pályázat jelentheti az utat a Diehl világa felé

Értékeljük a kezdeményezést

A Diehl értékeli azokat az embereket, akik a saját kezükbe veszik az irányítást, és az álmaik valóra váltása érdekében a szükségesnél kicsit többet is tesznek. Ez az oka annak, hogy a nyílt pályázatokat ugyanolyan figyelemmel vizsgáljuk meg, mint a konkrét álláshirdetésekre érkező jelentkezéseket. 

Kérem, tartsa szem előtt: Ha németországi munkára pályázik, akkor nyílt pályázatát vállalatunk személyzeti osztályának címezze. A Németországon kívüli pályázatokat a Diehl adott üzleti egységének kell küldeni.

A Diehl alapvetően az alábbi szakterületek iránt érdeklődik:

  • villamosmérnökség
  • kommunikációs mérnökség
  • automatizálás- és szabályozástechnika
  • nagyfrekvenciás technika
  • gépipari mérnökség
  • fizika
  • ipari technológia
  • gazdaságtan
  • repüléstechnika
  • számítástechnika

Általánosságban jó lehetőségek állnak azok előtt, akik stabil tanulmányi háttérrel és jó jegyekkel rendelkeznek, valamint elszántak – és a személyiségük illeszkedik hozzánk. A Diehl egy világszerte aktív csoport, ahol több mint 17 000 ember dolgozik együtt és formálja a jövő technológiáit. Ha meggyőzőek a készségei és a személyisége, akkor megtaláljuk a módját annak, hogy Ön is sikertörténetünk részévé váljon.

Mit kell észben tartania?

Csak egy alapvető különbség van a célzott és a nyílt pályázat között: az idő. A képzett, nyílt pályázók számára először meg kell találni az üres pozíciót, ami általában egy kicsit több időt vesz igénybe, mint a célzott pályázatok esetében.

A német üzleti egységekben a vállalat személyzeti osztálya gondoskodik a nyílt pályázatokról. Az ott dolgozó munkatársaink felügyelik a Diehl Csoporton belüli összes pozíciót, és pályázati dokumentumait továbbítják a megfelelő üzleti egységeknek. Ha egy üzleti egység meggyőzőnek látja a pályázatát és talál egy megfelelő pozíciót, akkor vonzó ajánlatukkal megkeresik Önt.

Mellesleg vállalatunk nagyon körültekintően választja ki az új munkatársakat, így biztosak lehetünk abban, hogy tényleg azokat találjuk meg, akik illenek a megüresedett helyekre. Ez az oka annak, hogy a teljes pályázati folyamat átlagosan hat-nyolc hétig tart.