Tehetségek Csoportja

Tehetségtámogató csoportjainkban szisztematikusan fejlesztjük munkavállalóinkat.

Thomas Hafner, a pénzügyi központ helyettes vezetője, a Treasury csoportnál a konszern pénzgazdálkodás kockázati pozícióiért felelős Diehl-nél Németországban.

Felkészülünk az új kihívásokra

A Diehl célkitűzése, hogy a megüresedett vezetői és igazgatói pozíciók legalább kétharmadát a saját személyzetével töltse fel. Ez a célunk, és az elérése érdekében a kiemelkedő tehetségeket felvesszük a Tehetségek Csoportjaiba.

A Tehetségek Csoportjának célja 

Jó oka van annak, hogy a saját dolgozóinkra összpontosítunk. Tudjuk, hogy a kiemelkedő tehetségek beillenek a vállalatba és vállalati kultúránkba. Azzal, hogy kifejezetten támogatjuk az ilyen tehetségeket, gondoskodunk arról, hogy az üres pozíciókat motivált, elkötelezett és hűséges munkavállalókkal és vezetőkkel töltsük fel.

A Tehetségek Csoportjai ezért azokat az alkalmazottakat segítik, akik a jövőben hajlandók és képesek további felelősséget vállalni. Ezek a kurzusok modulokból állnak, amelyek segítenek tehetséges alkalmazottaink szakmai, módszertani és személyes készségeinek fejlesztésében. Mindegyik csoport a vezetői felelősség következő szintjéhez szükséges kompetenciákat fejleszti.

Tehetségek Csoportja Tehetségek Csoportja

A kompetenciák ábécéje 

Az alacsony beosztású (vezetői felelősség nélküli) alkalmazottak a Tehetségek C. Csoportjábanszerzik meg jövőbeli karrierjük szilárd alapjait. Ez képesíti őket a projektvezetői és közvetlen felettesi feladatok ellátására, valamint egy meghatározott szakterületen történő felelősségvállalásra. A C. Csoportokat az egyes vállalati részlegek szervezik.

A Tehetségek B. Csoportjában végzők vezetői csapatokat irányíthatnak. A Tehetségek B. Csoportjai vállalati szinten szerveződnek.

Tehetségek A. Csoportjába való felvétel lehetőséget ad a nagyobb termékszegmensekért való felelősségvállalásra, illetve egy üzleti egység vezetésére. A B. Csoporthoz hasonlóan az A. Csoport is vállalati szintű.

A magasabb csoportba lépést kompetenciamodellünk szabályozza. Ez a modell határozza meg a magasabb csoport való felvételhez szükséges követelményeket és képzettségeket. 

You are currently using an outdated Internet browser, which is no longer supported for technical reasons. To use the Diehl website right, please use a modern browser in the latest version, such as Edge, Chrome, Firefox or Safari.

Consent

We would like to use Google Analytics to optimise the design of our website. Through this, Google collects data which is aggregated and made available to us as a statistical overview. By clicking "Agree", you consent to tracking by Google Analytics. This consent is voluntary and can be revoked at any time. If you click "Decline", no tracking will take place. For more information, please see our privacy policy.