Tehetségek Csoportja

Tehetségtámogató csoportjainkban szisztematikusan fejlesztjük munkavállalóinkat.

Thomas Hafner, a pénzügyi központ helyettes vezetője, a Treasury csoportnál a konszern pénzgazdálkodás kockázati pozícióiért felelős Diehl-nél Németországban.

Felkészülünk az új kihívásokra

A Diehl célkitűzése, hogy a megüresedett vezetői és igazgatói pozíciók legalább kétharmadát a saját személyzetével töltse fel. Ez a célunk, és az elérése érdekében a kiemelkedő tehetségeket felvesszük a Tehetségek Csoportjaiba.

A Tehetségek Csoportjának célja 

Jó oka van annak, hogy a saját dolgozóinkra összpontosítunk. Tudjuk, hogy a kiemelkedő tehetségek beillenek a vállalatba és vállalati kultúránkba. Azzal, hogy kifejezetten támogatjuk az ilyen tehetségeket, gondoskodunk arról, hogy az üres pozíciókat motivált, elkötelezett és hűséges munkavállalókkal és vezetőkkel töltsük fel.

A Tehetségek Csoportjai ezért azokat az alkalmazottakat segítik, akik a jövőben hajlandók és képesek további felelősséget vállalni. Ezek a kurzusok modulokból állnak, amelyek segítenek tehetséges alkalmazottaink szakmai, módszertani és személyes készségeinek fejlesztésében. Mindegyik csoport a vezetői felelősség következő szintjéhez szükséges kompetenciákat fejleszti.

Tehetségek Csoportja Tehetségek Csoportja

A kompetenciák ábécéje 

Az alacsony beosztású (vezetői felelősség nélküli) alkalmazottak a Tehetségek C. Csoportjábanszerzik meg jövőbeli karrierjük szilárd alapjait. Ez képesíti őket a projektvezetői és közvetlen felettesi feladatok ellátására, valamint egy meghatározott szakterületen történő felelősségvállalásra. A C. Csoportokat az egyes vállalati részlegek szervezik.

A Tehetségek B. Csoportjában végzők vezetői csapatokat irányíthatnak. A Tehetségek B. Csoportjai vállalati szinten szerveződnek.

Tehetségek A. Csoportjába való felvétel lehetőséget ad a nagyobb termékszegmensekért való felelősségvállalásra, illetve egy üzleti egység vezetésére. A B. Csoporthoz hasonlóan az A. Csoport is vállalati szintű.

A magasabb csoportba lépést kompetenciamodellünk szabályozza. Ez a modell határozza meg a magasabb csoport való felvételhez szükséges követelményeket és képzettségeket.