Mentorálási programok

Gondoskodom arról, hogy sok készülék egy nyelvet beszéljen.Gondoskodom arról, hogy sok készülék egy nyelvet beszéljen.

A személyes támogatás a Diehlnél sokat segített nekem.

Bosnjak Boris, szoftvermérnök, intelligens megoldásokat fejleszt ki a Diehl Connectivity Solutions GmbH számára Németországban.

A tapasztalat és a tehetség párbeszéde

A Diehl új munkavállalóit egy évig egy tapasztalt szakember és felsővezető segíti. Ez a Diehl mentori programjának alapelve. És működik is: A mentorálás mindkét fél számára előnyöket jelent.

A mentorálás célja 

Az egyéves mentorálás a csoporton belüli tudásátadás nagyszerű eszköze – ugyanis már az elejétől mindkét fél előnyére válik.

A mentorált személy

megtanulja megérteni és értékelni saját készségeit;

segítséget kap munkája végzéséhez;

önbizalmat szerez ahhoz, hogy megkeresse saját útját, valamint erőt kap, hogy határozottan és céltudatosan elinduljon ezen az úton;

egy lendületet és kapcsolatokat biztosító hálózat részévé válik;

a mentortól az év végén összefoglaló visszajelzést kap szakmai és személyes készségeiről, a benne rejlő lehetőségekről és a fejlődés javasolt irányairól.

A mentor

új szemszögből származó ötleteket és közreműködést kap;

lehetőséget kap arra, hogy elgondolkozzon a munkáján;

fejleszti szociális és kommunikációs kompetenciáit, és bővíti a személyes hálózatát a csoportban.

A Diehl különösen fontosnak tartja a mentorálást. Az egyéni jellemzőktől, például az érdeklődési körtől, a jelentkező tehetséggondozó csoportjától, vagy a gyakornoki programban való előzetes részvételtől függ, hogy kit választunk ki mentorálásra. Tájékoztassa a menedzserét, ha jelentkezni szeretne.