Tanulók

Nemzetközi csapatommal együtt gondoskodunk a megoldásaink érvényesítéséről és teljesíthetőségéről.Nemzetközi csapatommal együtt gondoskodunk a megoldásaink érvényesítéséről és teljesíthetőségéről.

Már diákként a Diehllel együtt terveztem a karrieremet.

Gottschalk Roland, Head of Section Validation & Approvals és csapata 100%-os ügyfélelégedettséget akar garantálni a Diehl Metering által kifejesztett megoldásainkkal szemben.

Tesztelje a tudását

A Diehl-nek szüksége van olyan tanulókra, akik előre gondolkodnak - nekik pedig előnyükre válik a Diehl. Ha azt szeretné, hogy az első munkatapasztalata értékes legyen, valamint hogy kiegészítse és gazdagítsa a felsőfokú tanulmányait – és talán a jövőbeli karrierjét is megalapozza –, érdemes fontolóra vennie az általunk nyújtott izgalmas lehetőségeket.

Miért fontosak a tanulók a Diehl számára?

A Diehl a modern élet és munka számos területén szeretné formálni a jövő technológiáját. E nagyra törő ambíció eléréséhez már ma meg kell szólítanunk a jövő szakembereit. Ezért a különböző egyetemekkel való együttműködés révén kötelezettséget vállalunk, és vonzó lehetőségeket nyújtunk a tanulóknak a diploma megszerzése előtt és közvetlenül utána.

A lap alján bővebben olvashat a tanulókkal való együttműködési programjainkról.

TanulókTanulók

All Options for Students at a Glance

Szerintünk személyesen lehet a legjobban megismerkedni egymással. Ezért rendszeresen lehetővé tesszük fiatal tanulók számára az üzleti egységeink meglátogatását. Erre egy példa a Nürnberg nagyvárosi régiójában rendezett Praxistage (gyakorlati napok), amit a Metering és a Metall vállalati részlegek a Georg Simon Ohm Alkalmazott Tudományi Egyetemmel (TH Nürnberg) együttműködve szerveznek.

Az állásbörzéken, amelyeket körülbelül egy tucat német egyetem rendez meg, mindig szívesen beszélünk az érdeklődőkkel. Ezen felül a tanulóknak gyakorlati támogatást is adunk azzal, hogy ingyenesen felkészítjük őket az állások megpályázására.

A Diehl Szponzori Programok keretében szakértőink és vezetőink mentorként segítenek tanulókat. A tanulók rendszeres kapcsolatban állnak az oktatóikkal. A szponzorált tanulók gyakornoki munkát végezhetnek nálunk, és meghívjuk őket a vállalat rendezvényeire, például a Diáknapra. A nürnbergi régióban élő tanulóink szemeszterenként egy alkalommal találkoznak, hogy közelebbről is megismerkedhessenek cégcsoportunkkal, és kapcsolatokat építhessenek. 

Már hosszú ideje támogatjuk az RWTH Aachen University, a TH Nürnberg és a Friedrich-Alexander Universität Erlangen-Nürnberg különösen jó adottságú és tehetséges tanulóit – a Diehl növendékeinek tekintjük őket és pénzügyi segítséget is nyújtunk nekik. Még Diehl-díj is van: A FAU egyetem a végzősök közül minden évben kiválasztja a legjobb üzleti tervezőt, akit mi megjutalmazunk.

Számos szakértői és vezető pozícióban dolgozó személy kezdte a pályafutását a Diehlnél gyakornokként vagy a csoportunkban dolgozó tanulóként.

Kihívást jelentő, izgalmas gyakornoki munkákat ajánlunk mind az üzleti, mind a technikai szakokon tanulóknak. A gyakornoki munkák sokszínű és értékes betekintést nyújtanak projektjeinkbe és folyamatainkba. Arra biztatjuk, és el is várjuk Öntől, hogy önállóan hozzájáruljon a munkánkhoz, valamint a tanulmányi területétől és egyéni céljaitól függően saját projekteket valósítson meg.

Az e szakterületeken tanuló felsőoktatási hallgatók előtt áll az a lehetőség is, hogy már tanulóként elkezdhetnek dolgozni az egyik üzleti egységünkben. Ebben az esetben az adott részleg munkacsoportjának közvetlen részévé válnak, világosan meghatározott feladatkörrel és sok személyes szabadsággal.

A tanulók az elméleti tudásuk mellé gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek, ha együttműködnek velünk projektorientált kutatásaik vagy alapfokú/felsőfokú diplomájuk szakdolgozatának megírása során.