Beszerzés

Beszerzés Beszerzés

Használja ki az egyesített erőnkben rejlő lehetőségeket!

A Diehl Aviation a meglévő és az újonnan érdeklődő beszállítóknak is szinte határtalan lehetőséget kínál arra, hogy speciális alapanyag-kínálatukkal (commodities), valamint speciális termékalkatrész- és szabványalkatrész-kínálatukkal értékteremtő tevékenységünk szerves részévé váljanak. A Diehl-csoport részkonszernjeként az alábbi előnyöket kínáljuk:

 • Több, különböző szakmai tevékenységekkel foglalkozó gyártó telephellyel rendelkezünk, amelyek mindegyike széles termék- és szolgáltatásspektrummal büszkélkedhet.
 • Telephelyek feletti szintű beszerzési szervezettel rendelkezünk, amely egyértelműen a vállalati stratégiához igazodik, és gazdaságos folyamatokat működtet a szinergiahatások rendkívül hatékony kihasználása mellett. 
 • A szabványok és a folyamatok következetes betartásával nagyfokú megbízhatóságot hozunk létre a beszállítóinkhoz fűződő kapcsolatokban.
 • Intenzív, hosszú távú és általános partneri együttműködésre irányuló kooperatív kultúrát tartunk fenn. 
 • A belső struktúrákban egyértelmű a feladatkörök hozzárendelése: a beszerzendő anyagok és szolgáltatások minden egyes árucsoportjánál állandó kapcsolattartó foglalkozik a beszállítókkal.

A Diehl Aviation integrált termékspektruma számos egyedi és teljes körű megoldást foglal magában a repülésvezérlő rendszerek és az utastér-megoldások területén. Ezzel nagyon sok kiindulópontot és lehetőséget kínálunk beszállítóinknak ahhoz, hogy beépítsék megoldásainkba az általuk kínált alapanyagokat, termékeket és termékalkatrészeket. 

 

 • Légiközlekedésben használatos szerkezeti elemek: A telephelyek feletti szintű kategória-/árucikk-menedzsmentünk (Category/Commodity) lehetővé teszi, hogy telephelyeinken kategóriákba összefogva dolgozzuk fel a kompozit alkatrészeket.
 • Elektronika és elektronikai eszközök: ezek spektruma az elektronikai alkatrészektől kezdve a dugaszokon, az összetett és előkonfekcionált kábelkorbácsokon, valamint a funkcionális tesztekkel ellenőrzött és szerelt áramköri kártyákon keresztül egészen a beszállító által kifejlesztett kész végberendezésekig terjed. 
 • Fémalkatrészek: ez a kategória a szabványalkatrészeket, CNC-, összetett lemez- és alakított alkatrészeket, öntvényeket, extrudált profilokat és ezek nemesített változatait foglalja magában. 
 • Műanyagok és alapanyagok: ez a kategória a megoldásainkhoz illő és a légiközlekedésben használható, többnyire műanyag alapú anyagokat tartalmazza.
 • Általános Beszerzés (General Procurement): az a feladata, hogy a teljes részkonszernben érvényesítse a gyártási anyagok beszerzésén túli, pl. a szolgáltatások, beruházások, IT, segéd- és üzemi anyagok beszerzésében rejlő megtakarítási lehetőségeket.
 • Beszállítói Minőségmenedzsment és Beszállítófejlesztés (Supplier Quality & Development): egységes rendszert biztosít a beszállítók kiválasztásához, irányításához és fejlesztéséhez.

 

A globális légiközlekedési ipar első élvonalbeli beszállítójaként hozzászoktunk ahhoz, hogy „együtt szárnyaljunk” ügyfeleinkkel. Ahhoz, hogy továbbra is megőrizzük ezt a „magaslati” pozíciót, folyamatosan keressük azokat a versenyképes beszállítókat, akik megosztják velünk ötleteiket, kapacitásukat, és megbízhatóságukkal is segítenek bennünket.

Eközben folyamatosan arra törekszünk, hogy beszállítóink erősségeit és speciális képességeit hasznosíthatóvá tegyük a magunk számára, mivel mindig azt tartjuk szem előtt, hogy optimális termékkel szolgáljuk ki ügyfeleinket. Az együttműködés spektruma az alapanyagok beszállításától a „meghosszabbított munkapadon” keresztül egészen az összetett fejlesztési hányadot tartalmazó, nagy volumenű megbízásokig terjed. 

A beszállítók kiválasztása rendkívül nagy gondosságot és magas szintű átláthatóságot igényel. Ezeknek a követelményeknek úgy igyekszünk eleget tenni, hogy a lehető legjobb egyensúlyt és nyomonkövethetőséget biztosítjuk a kiválasztási folyamatban. Beszállítóinkat a kezdetektől fogva támogatjuk: már az első tanúsítvány és az első engedélyek megszerzésében is segítségükre vagyunk, így biztos alapot teremtünk a további együttműködéshez.

A pályázatokhoz, a kommunikációhoz és a megbízható adatcseréhez az SAP Ariba beszerzési platformot használjuk beszállítóinkkal. 
Ha a hálózatunk potenciális beszállítójaként szeretne jelentkezni, kattintson ide.

Az SAP Aribával kapcsolatos általános információkért kattintson ide.

 • Szeretne a Diehl Aviation beszállítója lenni?

  Szeretne a Diehl Aviation beszállítója lenni? Szeretne a Diehl Aviation beszállítója lenni?

  Vegye fel velünk a kapcsolatot, és regisztráljon a beszerzési platformunkon.

  Csupán néhány kattintás az egérrel, és máris megnyílik Ön előtt a lehetőség, hogy bekerüljön az adatbázisunkba. Használja ki ezt a lehetőséget, hogy vállalkozását mindig figyelembe vehessük a projektek kiadásakor! A platform leegyszerűsített adminisztratív folyamatokat biztosít a rendkívül magasfokú adatbiztonság melletti hatékony együttműködéshez.

   Enter the Sourcing Platform
 • Web SCM

  Web SCM Web SCM

  Az alábbi hivatkozások segítségével a különböző vállalati üzletágak Web SCM alkalmazásait tudják elérni a beszállítók.

  Online alkalmazásaink a megrendelések lebonyolításához kapcsolódó operatív adatrekordok elektronikus cseréjére nyújtanak lehetőséget. Ha Ön mint beszállító már szerepel a Web-SCM rendszerben, akkor közvetlenül be tud jelentkezni az alábbi hivatkozások segítségével:

  Diehl Aerospace

  Diehl Aviation, Laupheim (korábban Diehl Aircabin)

  A pályázatokhoz, a kommunikációhoz és a megbízható adatcseréhez az SAP Ariba beszerzési platformot használjuk beszállítóinkkal. 
  Ha a hálózatunk potenciális beszállítójaként szeretne jelentkezni, kattintson ide.

  Az SAP Aribával kapcsolatos általános információkért kattintson ide.