Történet

Történet Történet

1957: Alapítás

Az Aero-Dienst GmbH megalapítása Az Aero-Dienst GmbH megalapítása

Az Aero-Dienst GmbH megalapítása

Szükségből született: Karl Diehl 1957-ben saját céges repülőgéppel, de karbantartási lehetőségek nélkül alapítja meg az Aero-Dienst GmbH-t unokaöccsével, Karl Heinz Schmidttel. Az ezt követő időszakban nagyon sikeresen fejlődik a cég, 1975-től az ADAC kizárólagos partnereként működik, majd 1998-ban átadják az ADAC-nak.

A légiközlekedési kompetenciák kiépítése A légiközlekedési kompetenciák kiépítése

A légiközlekedési kompetenciák kiépítése

A Diehl már a Bundeswehr első éveiben, az 1950-es évek végén megbízást kap a Noratlas repülőgépek robotpilótájának karbantartására, és licenc alapján történő gyártással bővíti légiközlekedési tevékenységét. Ezekből a tevékenységekből születik meg a Diehl Luftfahrt Elektronik (DLE).

1970: Együttműködések

A Diehl és az Airbus: az első perctől kezdve partnerek A Diehl és az Airbus: az első perctől kezdve partnerek

A Diehl és az Airbus: az első perctől kezdve partnerek

Az első perctől kezdve partnerek: A DLE a kabinvilágításhoz és a szükségáram-ellátáshoz szállított munkacsomagokkal vesz részt az A300 fejlesztésében. Az Airbus-szal folytatott szoros együttműködés mind a mai napig fennáll.

1980: Akvizíció

A BGT megszerzése A BGT megszerzése

A BGT megszerzése

A Bodenseewerk Gerätetechnik (BGT) céggel karöltve a Diehl 1989-ben megszerzi az irányított rakétákat és légiközlekedési berendezéseket gyártó egyik legnevesebb vállalat többségi tulajdonát. 

1990: VDO Luftfahrtgeräte

A VDO Luftfahrtgeräte megszerzése A VDO Luftfahrtgeräte megszerzése

A VDO Luftfahrtgeräte megszerzése

1993-ban a Diehl Sextant Avionique nevű partnerével együtt átveszi a VDO Luftfahrtgeräte céget, és az Airbus-családhoz készülő kijelzővezérlő számítógépek beszállítója lesz.

A Diehl Avionik Systeme megalapítása A Diehl Avionik Systeme megalapítása

A Diehl Avionik Systeme megalapítása

A Diehl a BGT „Szabályozás és Navigáció” részlegével együttműködve 1999-ben megalapítja a „Diehl Avionik Systeme” vállalatot. Ettől kezdve ez a vállalat fogja össze az elektronikus repülés- és hajtómű-szabályzás, a digitális kijelzőrendszerek, valamint a fedélzeti számítógépek és szenzorok területén végzett tevékenységeket.

2000: Új üzletág

A „VA-Systeme” nevet viselő új üzleti terület A „VA-Systeme” nevet viselő új üzleti terület

A „VA-Systeme” nevet viselő új üzleti terület

A Lőszer és a Légiközlekedés üzleti területet 2000-ben a „Verteidigungssysteme & Avionik“ (VA-Systeme [Védelmi rendszerek és repüléselektronika]) elnevezésű új üzleti területté olvasztják össze. Így a közel 4 000 munkatárssal és egymilliárd márka feletti éves forgalommal rendelkező új üzleti terület határozottan meg tudja növelni piaci ütőképességét.

 

A Diehl terjedelmes munkacsomagokkal van jelen az Airbus A380-ban A Diehl terjedelmes munkacsomagokkal van jelen az Airbus A380-ban

A Diehl terjedelmes munkacsomagokkal van jelen az Airbus A380-ban

A pilótafülke berendezéseitől kezdve a repülésirányításon át egészen a kabinrendszerekig: A Diehl 2003-ban megbízást kap az A380 sok fontos bázisrendszerének gyártására, többek között az első, teljesen automatikusan nyíló beszállóajtókra, amelyeket a repülőgépgyártás történetében először építettek repülőgépbe.

A Diehl mint a Boeing „Dreamliner“ beszállítója A Diehl mint a Boeing „Dreamliner“ beszállítója

A Diehl mint a Boeing „Dreamliner“ beszállítója

2005: A Diehl lesz az amerikai Boeing repülőgépgyártó cég első német beszállítója. Az amerikai cég a 787 „Dreamliner“ repülőgépcsalád projektjeihez választja ki a Diehlt. A Diehl Luftfahrt Elektronik olyan kabinvilágítási rendszert fejleszt ki, amellyel különböző hangulatú megvilágításokat lehet előállítani, és szimulálni lehet a napfelkeltét és a napnyugtát. A Diehl már az 1990-es évek eleje óta szállít a Boeingnek – elsősorban világításelemeket és világításrendszereket.

A Diehl Aerospace összefogja a légiközlekedési üzletágat A Diehl Aerospace összefogja a légiközlekedési üzletágat

A Diehl Aerospace összefogja a légiközlekedési üzletágat

2006: A nürnbergi Diehl Luftfahrt Elektronik és a Diehl Avionik Systeme a Diehl Aerospace-ben olvad össze. A vállalat abban az időben összesen mintegy 1200 dolgozót foglalkoztatott a Frankfurt am Main-ban, Hamburgban, Nürnbergben, Rostockban, Sterrettben (USA), Toulouse-ban (Franciaország) és Überlingenben található telephelyeken.

Terjedelmes munkacsomagok az Airbus A350 XWB-hez Terjedelmes munkacsomagok az Airbus A350 XWB-hez

Terjedelmes munkacsomagok az Airbus A350 XWB-hez

2007: Megadják a rajtjelet az A350 XWB fejlesztésére és gyártására: a Diehl Aerosystems az elektronika és a kabinintegráció területén megszerzett 13 munkacsomaggal olyan mértékben vesz részt az A350 XWB megépítésében, amely a világon szinte egyetlen más első vonalbeli beszállítóhoz sem fogható.

 

A Diehl és a Thales átveszi a laupheimi Airbus-gyárat A Diehl és a Thales átveszi a laupheimi Airbus-gyárat

A Diehl és a Thales átveszi a laupheimi Airbus-gyárat

2008 októberében a Diehl és a Thales átveszi a laupheimi Airbus-gyárat, amely ettől kezdve „Diehl Aircabin“ néven üzletágként működik a részkonszernben. A gyár átvétele megalapozza a nagy repülőgépgyártókkal folytatandó partneri együttműködést.

A Thales 2012-ben átadja a Diehlnek a Diehl Aircabinben szerzett részesedését.

2010: Vállalatátvételek

A DASELL Cabin Interior átvétele A DASELL Cabin Interior átvétele

A DASELL Cabin Interior átvétele

A Diehl a DASELL Cabin Interior átvételével a teljes utaskabin-területen bővíti megoldásainak és szolgáltatásainak kínálatát.

A DASELL az 1991. évi megalapítása óta a világ egyik legjelentősebb, repülőgépkabinokhoz készített fedélzeti toalett- és mosdóhelyiség-gyártó vállalatává nőtte ki magát. A vállalat először a Sell GmbH és az Airbus Deutschland közös vállalata volt, ma pedig Diehl Comfort Modules cégnéven a Diehl Aerosystems üzletága.

A Mühlenberg Interiors átvétele A Mühlenberg Interiors átvétele

A Mühlenberg Interiors átvétele

2011: A Diehl Aerosystems a hamburgi Mühlenberg Interiors fedélzetikonyha-gyártó vállalat megszerzésével tovább bővíti termékkompetenciáját a kabinintegráció területén. Az utasszállító és teherszállító repülőgépek felszerelésének fejlesztésére, gyártására és karbantartására szakosodott nemzetközi hírű üzemet 1909-ben alapították, és legutóbb 200 dolgozót foglalkoztatott. A vállalat Diehl Service Modules néven tagozódik be a részkonszernbe.

A termelés megkezdése Nyírbátorban A termelés megkezdése Nyírbátorban

A termelés megkezdése Nyírbátorban

Az északkelet-magyarországi Nyírbátorban 2011-ben megkezdik a Diehl Aerosystems első Németországon kívüli gyártólétesítményének építését. A nyírbátori gyár ma már több mint 500 dolgozót foglalkoztat. Itt elsősorban az Airbus kereskedelmi célú repülőgépeihez gyártanak levegőelosztó rendszereket, valamint repülőgépek utasterének felszerelésére szolgáló elemeket.

A nyírbátori gyár 2014-ben egy további gyártócsarnokkal bővül.

Az AOA átvétele Az AOA átvétele

Az AOA átvétele

A Diehl 2014 júliusában hozza tudomásra a gautingi AOA Apparatebau átvételét. Az AOA elsősorban a légiközlekedési ipar számára kínálja teljes víz- és szennyvízkezelési rendszerek, valamint tűzjelző és klimatizálási rendszerek fejlesztését, gyártását és telepítését. A Gilching bei München-ben és Drezdában gyártóüzemekkel rendelkező vállalatcsoport innovatív megoldásokkal tett szert világhírnévre.

A Diehl megbízást kap az Embraer E2-családjának munkacsomagjaira A Diehl megbízást kap az Embraer E2-családjának munkacsomagjaira

A Diehl megbízást kap az Embraer E2-családjának munkacsomagjaira

2014: A Diehl Aerosystems az új E2-es repülőgépcsalád teljes utastér-világításának, utastér-vezérlő rendszerének, valamint utaskiszolgáló egységeinek fejlesztésére kap megbízást a brazil Embraer repülőgépgyártó vállalattól.

A DSM és a DCM összeolvadása A DSM és a DCM összeolvadása

A DSM és a DCM összeolvadása

2016: A Diehl Aerosystems Diehl Service Modules (DSM) és Diehl Comfort Modules (DCM) üzletága DCM-mé olvad össze.