A DIEHL AVIATION ÚJ JÖVŐKONCEPCIÓVAL ALAKUL ÁT

A DIEHL AVIATION ÚJ JÖVŐKONCEPCIÓVAL ALAKUL ÁT A DIEHL AVIATION ÚJ JÖVŐKONCEPCIÓVAL ALAKUL ÁT
Diehl Aviation

A repülőipari beszállító a forgalom hosszú távú visszaesésére válaszol

A Diehl Aviation, a repülőgépkabin-berendezések, repülőgéprendszerek és az azokhoz kapcsolódó szolgáltatások vezető beszállítója, a repülőiparban a koronavírus által előidézett válságra válaszként bemutatta a jövőbeli szerkezeti és szervezeti felállásáról, valamint a jövőre vonatkozó piaci terveiről szóló koncepcióját. A vállalat jövőkoncepciójával biztosítja vezető pozícióját a repülőiparban.

A Diehl Aviation ennek érdekében elkezdi jövőprojektjének megvalósítását, melynek célja, hogy egy 2022-ig tartó szerkezetátalakítási és innovációs program segítségével gazdaságilag fenntartható és jövőképes költségstruktúrát biztosítson a részkonszern számára. A koronavírus-világjárvány következtében a repülőiparban 2020 tavasza óta mintegy felére zuhant a piaci kereslet. A légitársaságok és a repülőgépgyártók abból indulnak ki, hogy a válság előtti gazdasági színvonal elérése még évekbe fog telni.

A Diehl Aviation 2022-re konkrétan a 2019-es évi forgalom némileg több mint a felének megfelelő üzleti forgalommal számol. A vállalat jövőkoncepciójában az összes németországi telephely megtartásával, valamint világszerte 4 000, Németországban pedig 3 000 munkavállaló foglalkoztatásával számol. A 2019-es, 6 000 munkavállalót számláló foglalkoztatási csúcsot követően, az azóta végrehajtott rugalmassági intézkedések figyelembevételével ez 2022-ig 1 400 németországi munkahely leépítését jelenti. A vállalat olyan szociális intézkedésekkel kívánja a lehető legnagyobb mértékben elkerülni a munkaszerződések működéssel összefüggő felmondását, mint az életkorral arányos részmunkaidős foglalkoztatás, önkéntes program, a konszernszintű állásbörzék és egyéb megoldások.

Az intézkedések az összes területet, telephelyet és társaságot érinteni fogják, még ha különböző módon és mértékben is. A Diehl Aviation ezekkel az intézkedésekkel meg fogja fordítani a jelenlegi trendet, és vissza fog térni a nyereséges területre.

A vállalat ezenkívül új termékeket fog fejleszteni, és új projektekben is szerepet fog vállalni. Ide tartoznak például a kereskedelmi repülőgépekhez fejlesztett érintésmentes kabinfunkciók, a belépés a városi légiközlekedési (Urban Air Mobility, UAM) piacra, a Future Combat Air System (FCAS) nemzetközi katonai projekt, továbbá a könnyűépítésnél alkalmazott tartós anyagok és a károsanyagkibocsátás-mentes repüléshez használatos rendszerek kifejlesztése is.

A vállalatvezetés november 16-án tájékoztatta a gazdasági bizottságot a jövőkoncepcióról, és tárgyalásba kezdett az üzemi tanácsokkal annak megvalósításáról. A tervekről a munkavállalókat is tájékoztatták. A tárgyalások lezárását és az átalakítási intézkedések megvalósításának megkezdését 2021-re tervezik.

A Diehl Aviation úgy döntött, hogy a jövőkoncepcióval szembe néz a jelen helyzet támasztotta kihívásokkal, és megszilárdítja, majd tovább erősíti vezető szerepét a repülőiparban. A vállalat a jövőben is a civil és katonai repülőgépek és helikopterek részére készített kabinberendezési elemek és repülőgéprendszerek kiemelkedő gyártója marad. A vállalat kínálatába tartoznak a légitársaságok és szerviz ügyfelek részére a termékek teljes életciklusa során nyújtott szolgáltatások.

A Diehl Aviation a Diehl Stiftung & Co. KG vállalat részkonszernje, amely a Diehl-csoport összes légiközlekedéssel kapcsolatos tevékenységét összefogja. A Diehl Aerospace-t (a Thales céggel közös vállalatot) is magába foglaló Diehl Aviation a légiközlekedési iparág vezető rendszerszállítója repülőgépekben alkalmazott rendszer- és kabinmegoldások területén. A Diehl Aviation jelenleg körülbelül 5 500 dolgozót foglalkoztat. Ügyfelei közt olyan vezető repülőgépgyártók található, mint az Airbus (repülőgépek és helikopterek), a Boeing, a Bombardier és az Embraer, továbbá légitársaságok, valamint menetrendszerű és üzleti célú repülőgépek üzemeltetői.

You are currently using an outdated Internet browser, which is no longer supported for technical reasons. To use the Diehl website right, please use a modern browser in the latest version, such as Edge, Chrome, Firefox or Safari.

Consent

We would like to use Google Analytics to optimise the design of our website. Through this, Google collects data which is aggregated and made available to us as a statistical overview. By clicking "Agree", you consent to tracking by Google Analytics. This consent is voluntary and can be revoked at any time. If you click "Decline", no tracking will take place. For more information, please see our privacy policy.