Smart Galley

Smart Galley Smart Galley

A modularitás mint az innováció hajtóereje

Helytakarékosság és esztétika, modularitás és funkcionalitás – ezekre a pillérekre alapul a Diehl Aviation „Smart Galley-koncepciója”. Miközben egyre intelligensebb és kiegyensúlyozottabb módon kívánják összehangolni ezeket a tényezőket, folyamatosan új innovációs lehetőségek keletkeznek. Ennek alapját a sok évtizedes folyamatos fejlesztés tapasztalata és a több szakmai ágat átfogó szaktudás biztosítja.

A Smart Galley (okoskonyha) moduláris kialakítása bámulatos rugalmasságot biztosít a felhasználóknak, amelynek előnyeit minden alkalmazásmódban élvezik a légitársaságok. A smart galley konfigurációját például igen rövid idő alatt össze lehet állítani a repülőgép típusa vagy felhasználási célja alapján. Ennek alapját egy pontosan összehangolt plug-and-play rendszer képezi, melynek segítségével gyorsan cserélhetők az alkatrészek és az elemek. Az intelligens vezérlés automatikusan felismeri a rendszerben végrehajtott lényegi változtatásokat.

A smart galley-k rendkívül intelligens és kifinomult módon használják az elektromos energiát. A vezérlés pontosan meghatározza a különböző energiaszükségleteket, amelyeket egyenletesen eloszt az elérhető energiaellátó egységek között. A berendezés kis helyigénye és rendkívül egyszerű kezelhetősége miatt nemcsak rendkívül könnyen üzemeltethető, hanem kevés betanítást és a dokumentációt is igényel.

A jövő lehetőségei

Plug-and-play korlátok nélkül: a moduláris koncepciónak köszönhetően a konfiguráció számos egyéb funkcióval bővíthető, amely megkönnyítheti a személyzet mindennapi munkáját. A kocsik tárolórekeszeinek adatai például érzékelőrendszereken keresztül továbbíthatók, ezáltal az alapanyagok adatai gyorsabban lekérdezhetők, az utánrendelés pedig automatikusan megoldható. A rendszer azonnal tájékoztatja a személyzetet a repülés közben elérhető különleges vásárlási ajánlatok típusáról és számáról.

A smart galley saját maga felügyeli az állapotát! Vezérlőrendszere állapotjelentések útján jelzi, ha megelőző intézkedéseket kell végrehajtani a rendelkezésre állás növelése vagy a költségek csökkentése céljából.