Air Refrigeration Unit

Air Refrigeration Unit Air Refrigeration Unit

Hűtés a lehető legkisebb helyen

A konyhák a repülőgépek utasterének központi, nagymértékben összetett rendszerei közé tartoznak, amelyek széleskörű technológiai és strukturális fejlesztési lehetőségeket rejtenek, a kisebb műszaki fejlesztésektől kezdve a teljesen új tervezési koncepciók kialakításáig.

A konyhák egyik fő feladata a hűtés: elsősorban étel és ital hűtése, amelyhez a leginkább hely- és energiatakarékos megoldásokra van szükség. Az air refrigeration unit (léghűtő készülék, ARU) mintaszerű és innovatív fejlesztési megoldásai éppen ezeket a követelményeket tükrözik. 

A Diehl Aviation olyan újszerű hűtőgép-koncepciókat és -prototípusokat fejlesztett ki, amelyek számos előnyt és funkciót egyesítenek egyetlen zárt készülékben.

Ezek a léghűtő készülékek például csekély energia-felvétel mellett egyszerre több kocsit is le tudnak hűteni az 1000 – 4000 BTU-s, igen nagy hűtési kapacitásukkal. A készülékek 20 – 44 kg-os tömegük és keskeny kialakításuk (maximális szélesség: 100 mm) miatt könnyen szállíthatók és rendkívül biztonságosan üzemeltethetők. Ezek a modulok megelőző karbantartást jelző funkcióval rendelkeznek, így szinte megszakítás nélküli üzemeltethetők.

A berendezés másik innovatív jellemzője, hogy egyszerűen mozgatható, így gyorsan el lehet végezni a modul beépítését és eltávolítását. Az ARU ráadásul a Diehl Aviation összes konyhaprogramjában használható.