Digitális átalakulás

Digitális átalakulás Digitális átalakulás

Digitalizálás

A digitalizáció rohamos fejlődésének sebessége, amely az elmúlt években számos folyamat megváltozásához vezetett a vállalatoknál, elérte a légiközlekedési ipart is. Globális szintű tevékenységet folytató légiközlekedési vállalatként felismertük az iparági környezetünkben végrehajtható digitális átalakulási folyamatokban rejlő lehetőségeket, és saját területet hoztunk létre az ilyen folyamatok számára. Itt lépésről lépésre meg tudjuk vizsgálni és meg tudjuk valósítani a folyamatokban felismert lehetőségeket. Biztosak vagyunk abban, hogy a digitalizációs kezdeményezések és stratégiák konzekvens követésével kiváló előfeltételeket teremtünk ahhoz, hogy stratégiai partnereinkkel karöltve az újszerű üzleti modellek keretében is innovatív, ügyfélközpontú termékeket és szolgáltatásokat értékesítsünk. Így minden lehetőség a kezünkben van a hosszú távon sikeres és tartós piaci tevékenységhez.

Folyamatok Folyamatok

A kedvező fejlesztési és gyártási költség a hosszú távú piaci versenyképesség egyik előfeltétele. Ennek megtartása érdekében arra törekszünk, hogy kihasználjuk a technika által nyújtott aktuális lehetőségeket, és felderítsük az elkövetkező időszakok innovációs területeit. A meglévő folyamatok egyre növekvő méreteket öltő „intelligens” automatizálása – amely többek között a gép és az ember egyre szorosabb kapcsolatában jelentkezik – központi szerepet fog játszani a fejlesztésekben.

Termékek Termékek

A digitális átalakulás lehetővé teszi a folyamatok hatékonyságának tartós növelését, és ezzel együtt a költségek csökkentéséhez is hozzájárul. Tartós versenyelőnyt azonban csak akkor tudunk elérni, ha digitális tartalommal fejlesztjük az új, innovatív termékeinket és szolgáltatásainkat. Így hosszú távon is szignifikáns és pozitív befolyást tudunk gyakorolni ügyfeleink üzleti modelljeire és piaci versenyképességére. A termékekbe épített intelligens vezérlések és monitoring-rendszerek például folyamatos interakciót tesznek lehetővé az ügyfelekkel, és ezzel nagyobb hozzáadott értéket képviselnek. Mindez képessé tesz bennünket arra, hogy javítsuk ügyfeleink vállalkozásának teljesítményét, tartósan csökkentsük a gyártási és az üzemeltetési költségeket, és új igényeket tudjunk kiszolgálni.  

Üzleti modellek Üzleti modellek

A gazdasági sikerhez szükséges árrések eléréséhez a jövőben egyre inkább ki fogjuk terjeszteni a légiközlekedési iparban a termékek, pótalkatrészek vagy retrofitkészletek klasszikus értékesítésére való összpontosítást. A különböző iparágakban már jelenleg is az olyan üzleti modellek érvényesülnek, amelyeket csak a digitális technológiák alkalmazásával lehet megvalósítani. Feladataink egy része abból tevődik össze, hogy kipróbáljuk az efféle új üzleti modellek saját iparágunkra, saját portfoliónkra való alkalmazhatóságát, vagy pedig esetleg teljesen új modelleket fejlesszünk és implementáljunk. Ide tartoznak többek között a lízing, a Pay Per Use, a Flight Hour Services vagy a Freemium újszerű modelljei is. A fentieken kívül megfelelő platformok segítségével egyre szorosabbra fűzzük a beszállítóinkkal, ügyfeleinkkel és egyéb partnereinkkel folytatott együttműködést – mivel ezen a területen is éllovasok szeretnénk lenni.

Digitális kultúra Digitális kultúra

A „digitális átalakulás” csak akkor tud működni egy adott vállalatnál, ha azzal egyidejűleg a „digitális átalakulás kultúráját” is sikerül előremozdítani. Ez egyfelől elősegíti az agilis csapatok működését és a keresztfunkciók alkalmazásával történő munkavégzést, másfelől viszont a hibázást és a kockázatvállalást is megengedi. Legyen szó termékekről, szolgáltatásokról vagy új üzleti modellekről, az innovációk teljes folyamatláncon belüli megvalósítása során elsősorban a vállalatnál uralkodó gondolkodásmód jelenti a siker kulcsát. Bár a „digitális átalakulás” területe a Diehl Aviation részkonszern operatív alkotóelemét képezi, a konszernen belül úgy működik, mint egy startup-vállalkozás: egyszerű hierarchiával és kreatív gondolkodású emberekkel, akik következetes kritikával vizsgálják a fennálló dolgokat és készek arra is, hogy ismeretlen ösvényre lépjenek. Az efféle új ösvények használhatóságát agilis módszerek (design thinking, prototyping) alkalmazásával és „fail fast” gondolkodásmóddal teszteljük.  

A szükséges változások elindításához a részkonszern-struktúrák nyitottságára és a vezetői szint támogatására helyezzük a hangsúlyt. A partnerszervezetekkel, pl. tudományos intézetekkel, startup-vállalkozásokkal, valamint a témákat és iparágakat átfogó hálózatokkal folytatott nyitott és átlátható együttműködés további ötlettárat tartogat számunkra.

You are currently using an outdated Internet browser, which is no longer supported for technical reasons. To use the Diehl website right, please use a modern browser in the latest version, such as Edge, Chrome, Firefox or Safari.

Consent

We would like to use Google Analytics to optimise the design of our website. Through this, Google collects data which is aggregated and made available to us as a statistical overview. By clicking "Agree", you consent to tracking by Google Analytics. This consent is voluntary and can be revoked at any time. If you click "Decline", no tracking will take place. For more information, please see our privacy policy.